אפריקה על אופניים

sela v

New member
מה שלוקחים לטיול רגיל

רק שאת התרמיל הגדול מחליפים תיקי אופניים.

מונה5

New member
אבל

רוכבים דרך הנילוס מקהיר לאדיס אביבה דרך קניה אל שלגי הקילימנג'רו ומשם בדרך האריות ממלאווי אל אל מפלי ויקטוריה ובדרך הפילים מהגורילות בבוטוסואנה אל המידבריות החול של נמיבחה עד ווינדהוק ומשם עד קייפטאון 120 ק"מ ביום במשך 99 ימים 20 ימי מנוחה ובסה"כ 120 יום חייבים להביא דברים מיוחדים לטיול מדהים כזה לא?

sela v

New member
מצלמה?

האם רוכבים דרך סודן? לפי האתר כן, ויש גם רשימה מה להביא. דרך אגב את יודעת שיש בעיה להכנס עם דרכון ישראלי לסודן?

מונה5

New member
דרכון ישראלי ?

קודם כל איך מתכוננים ונכנסים לכושר למסע מפרך כזה . שנית המסלול פתוח לקטעים ניתן לעשות קטע מסוים ראה באתר חלוקה מפורטת . המסלול פתוח למשלחות . ועוד ועוד . הבעיה היא הכושר הכסף הציוד המסע ועוד אז מאיפה מתחילים להתכונן

ליאורט1

New member
זה שהטיול מדהים לא משנה את הציוד

זה אותו הציוד לא משנה איפה אתה נוסע. לא עשיתי טיול אופניים כזה אף פעם אבל ממה שיצא לי לדבר עם רוכבי "טוריניג" שפגשתי בדרך כדי להשקיע בתיקים שעל האופניים ובציוד שיהיה קל יחסית. המשקל יושב לך על הגלגל האחורי והקדמי וככל שהמשקל גדול יותר ככה הרכיבה קשה יותר, גם מבחינת המאמץ הפיזי וגם מבחינת יכולת הניווט. אתה צריך לדעת איזה מזג אויר מצפה לך באיזורים שאתה נוסע אליהם ולפי זה להתארגן על לבוש(פרט לבגדי הרכיבה), לא כדי לקחת יותר מדי בגדים. אם אתה הולך לישון באכסניות אז אתה יכול לוותר על אוהל, אם לא אז אתה צריך לחשוב איזה אוהל אתה רוצה. אותו הדבר לגבי שק"ש. וכו וכו סך הכל לדעתי הציוד לטיול אופניים ולטיול רגיל הוא אותו הציוד פרט לדברים המיוחדים לאופניים כמו מכשירי תיקון למינהם וכו.

מונה5

New member
את הציוד

מעמיסים על המשאיות בתחילת היום ופוגשים אותן בלילה . המסלול הוא דרכי עפר והרים הקשה ביותר האפשרי האופניים הם בעלי שיכוך מלא לא טורינג . הדרך לקילימנג'רו מפרכת , דרך האריות והפילים עוברות דרך הסוואנות דרכי עפר קשות מאד: המסלול הזה קשה יותר מהטור דה פראנס , הואלטה והג'ירו ביחד וזו גם תחרות . התחרות הזו פתוחה גם ללא מתחרים ועדיין היא כמעט בלתי אפשרית . בהחלט יש צורך בציוד מאד מיוחד לטיול הזה כמו למשל איך מתאוששים בסוף היום לקראת היום הבא ?

ליאורט1

New member
נשמע לי קצת

מוזר/פלצני, בכל מקרה, אם הכל מאורגן ולוקחים את הכל על משאיות אז זה לא ממש טיול תרמילאי. אף אחד כאן לא עשה(ככה נראה לי לפחות) טיול עם משאית שלוקחת לו את הציוד במקרה הזה אולי שווה לשאול באחד מפורומי האופניים את השאלות שלך לגבי הרכיבה וכו

מונה5

New member
לא בדיוק הכל מאורגן

יש 120 ק"מ לעבור לבד כל יום , לא הגעת ... אז ....אתה לבד במדבר ....בגונגל ... בסראנה בהרים נתון לרחמי הטורפים : אריות פילים נמרים קופים שבטים מורדים מחק את המיותר וכך 120 יום רצופים טיול תרמילאי או לא זו כבר שאלה אחרת .

ליאורט1

New member
נשמע לי קצת לא אחראי

בכל מקרה באתר שם רשום מה להביא: Packing List Bike - - we recommend a mountain bike preferably with suspension Spare parts - Tires, spokes, pump, patch kits, allen keys, etc Tent Sleeping pad Cycling clothes Sleeping bag Water bottles or bags - minimum 4 liters לדעתי בטיול כזה לא תוכלי לקבל עצות מהפורום הזה חוץ מעל שק"ש, אוהל וציוד קמפינג. בכל מקרה השיקולים שלך בטיול כזה הם אחרים מאשר בטיול רגיל שווה לשאול בפורומי אופניים

sela v

New member
יש אוהלים

בשם BIVVY, לא לצפות למשהו מרווח, אבל זה יכול להיות כאמצעי חירום אם נתקעת ואין לך איפה לישון. אם היה באפשרותי הייתי לוקח כאמצעי לחירום טלפון לוויני, למרות שאני חושב שזה די יקר. יש גם שקי שינה קלים, לגבי טמפרטורה השאלה לאיזה גובה מקסימלי תגיע. בכל מקרה אם לא עולים מעל 2000 מטר, לא מאד קר, ושק"ש של כמה מעלות מתחת ל-0 יספיק לאפריקה. חשוב גם לזכור שיש הרבה יתושים באפריקה, ולכן צריך חומרים דוחי יתושים, ואוהל עם רשת בחלונות (נראה לי שזה בכל האוהלים ככה). לי יש תיקי אופניים, באנגלית Panniers, שיושבים מאחורה על הסבל. אני קניתי של חברה בשם Ortlieb, חברה גרמנית, והם 100% אטומים למים. תיקים הכי טובים שיש לרכיבה שאני מכיר, ולא נראה לי שאפשר לקנות אותם בארץ. מחירם באנגליה כ-100 פאונד (800 שקל).

o אורן o

New member
הדרכי עפר לא כל כך נוראיות ...

עליות ??? כמעט ואין ... כל המסלול במגמה מישורית. אני לא יודע אם נסעת על הדרכי עפר של אפריקה .. אבל רובן .. הרבה יותר טובות מהכבישים אצלנו בארץ ... ציוד ... הכל על המשאיות ... אוכל ... משלמים עליו, זה חלק מהחבילה. הבעיה הגדולה ... 11000 ק"מ .... יום מנוחה אחד בשבוע...התאוששות.... אה .. כן .. והמון כושר וכח רצון. ואם מתארגנת קבוצה לצאת לסיבוב של 2006 ... סיכוי של יותר מסביר שאני אצטרף. אורן

o אורן o

New member
תכנסי לפורום אופניים

יש כמה חברה שעשו קטעים בשנה שעברה ... בטח יוכלו לתת קצת מידע

o אורן o

New member
לא זוכר שמות

אבל תשאל בפורום אופניים וטיולי אופניים ... שם בטוח ידעו לכוון אותך

natyh

New member
המלצות למונה

לא יודע מה הכונה מסלולים מישוריים : אבל יש אתרי מטיילים שעשו דברים דומים כמו אילן פרי מהמטייל שניתן למצוא את טיולו ברשת . אגב גם אני חשבתי להצטרף לקטע במסלול ממפלי וויקטוריה עד ווינדהוק בנמיביה , ואותי מעניין פחות הציוד ויותר ההתכוננות למסע : איזה שפות נדרשות במלווי בוטוסואנה נמיביה . איפה משיגים מפות איך נזהרים מהתברברות ועוד .

sela v

New member
מה זה התברברות?

והאם באמת אתה מתכוון ללמוד את כל השפות שתשמע בדרך? לגבי ציוד צודק. מה כבר צריך מעבר למה שלוקחים לרכיבה בארץ? רק אמצעים לשינה, ולבישול, וזה לא כזה מסובך למצא משהו.

o אורן o

New member
כמה הבהרות ...

המסע \ מירוץ אופניים הזה הוא עדיין מסע מאורגן, כלומר, יש רכבי חילוץ יש תקשורת ... יש הכל. צריך לבוא מוכנים עם ציוד ללינה, אוכל הוא חלק מהמסע ומשלמים עליו. התתברברות ??? קשה .. קשה להתברבר כשנוסעים במסע שכזה .... מפת כבישים מספיקה ... (ושוב ... יש רכבי חילוץ ...) וסתם דוגמא ... ממפלי ויקטוריה עד לגבול עם נמיביה ...יש שתי אופציות .. אחת דרך צ'ובי ואחת ארוכה יותר .. בסופו של דבר שתיהן נפגשות במאון ... ומשם יש כביש אחד לגבול .. וכביש אחד לוינדהוק ... אז קצת קשה להתברבר ... אורן

למעלה