אפרטהייד, ידידיי.

לא רק איתו

אם לא שמת לב, בעקבות הפרסום בשער תפוז, יש מצטרפים חדשים רבים לפורום. לרבים מהם, ההצעה עלולה להיראות הגיונית ונטולת גזענות, ורבים מהם יקנו את המשוואה שמציג ערב רב. כאשר אתה מקיים דיון בפורום, אתה מקיים אותו, כמעט תמיד, עם יותר מאדם אחד, ולכך אני מכוון.

MoonShield

New member
אולי גם אתה תעזור לפתח את הדיון?

במקום לכתוב הודעות עוקצניות ללא תוכן? כשאמרת לי את זה לא הגבתי לך ברצינות, אבל כשחושבים על זה אין בפורום הזה אף אחד לדון איתו מלבד ערב רב. הרמה של הפורום ירדה הרבה מתחת למה שהיא הייתה פעם, בין השאר בגלל שאנשים שנהגו להגיב בצורה רצינית הפסיקו להגיב בכלל... (אתה, אלון, אמיר, עמרי, ועוד רבים...) במקום לנסות לארגן חרם על ערב רב, אני מציע לך להתחיל לכתוב הודעות עם תוכן. (ההודעה אולי נשמעת תוקפנית אבל הכוונה היא ממש לא כזו)

ערב רב

New member
אאל"ט, רק רהט היא עיר, כלומר כל 6

היישובים האחרים שהוקמו לערבים בלבד הם בבחינת מועצות-מקומיות ברמה הפורמלית ויישובים קהילתיים בפועל, עליך לראות את הווילות. מדובר ביישובים בהם הוקצו חלקות-קרקע ל"בנה ביתך" לערבים בצורה גזענית עם חותמת של תיאודור אור (יש לו כנראה אובססיה להזכר כשופט הגרוע בתולדות ישראל). מעבר לכך, ישנו באחרונה תהליך של הכרה ממסדית ביישובים ערביים לערבים בלבד (שמוגדרים כך מעצם העובדה שלא הוקמו בכל הליך שקוף או מסודר כך שלא ניתנה שום אפשרות ליהודים להצטרף אליהם) כשהסנונית היא ביר אל-מכסור. טענויתך לגבי עיור ואורח-החיים הבדואי מגוחכות להפליא. יום אחד יאמרו לי שקורת-גג, מים וחשמל הם "זכויות-יסוד" במדינה, ולמחרת יאמרו לי שאסור היה לתת אותם לבדואים! בוא נודה על האמת, אורח-החיים הבדואי הקלאסי כולל מגורים במאהל וחיי-נדודים. יצא לי להכיר לא מעט בדואים ולא הכרתי אחד שמעדיף חיים אלו על-פני קורת-גג בבנייה מודרנית. כיום בסה"כ הבדואים מנסים להשיג ע"י מאבק אלים ובלתי-חוקי בעליל את הסכמת השלטונות לבניית עשרות יישובים קהילתיים/כפרי ווילות בשבילם, בתואנה המגוחכת שהקרקעות שלהם משום שנדדו עליהם לעתים ושהמדינה חייבת לתת להם קורת גג. מובן שכל זאת קשור הדוקות למקצוע הנפוץ בקרב הבדואים - קיצבאות הילדים, שקודם כל בעזרתן (ורק אח"כ ההברחות, סחר-הנשק, גביית-דמי החסות ועלוילת הבניה הבלתי-חוקית הנמוכות) הם מצליחים להקים את שיפעת הווילות שלהם. לי באופן אישי אין ספק שבסוגיית הבדואים המיעוטים הם אלה המתעמרים ברוב הדומם והמפוחד.

pelegs

New member
תסלח לי אם אני טועה

אבל יש סעיף בחוק המאפשר לישובים קהילתיים לבחור את התושבים החדשים שלהם(בכל זאת, קניין של מועצה מקומית וכאלה), ועד כמה שזה עצוב - החוק הזה לצערנו פרוץ להתערבות גזענית. אני אתן כמובן דוגמא מן הצד השני של המתרס - ראש היישוב "עפרה", או שם דומה בסגנון, הצהיר בגלוי שהישוב שלו הוא ליהודים בלבד, כלומר - ועד היישוב לא יאשר הצטרפות של לא-יהודים לקהילה(או גם אנשים שאינם דתיים, ואפילו דתיים ללא זקנים). וזהו, אני משוכנע, לא היישוב היחיד שדוגל בכך.

ערב רב

New member
חוששני שאינך מדייק

ייתכן וישנה מדיניות שכזו של ועדי יישובים ויתכן שישנה הכרה משפטית מסויימת בזכות הסינון של ועדות הקבלה, אבל אין לי ספק שבג"צ יפסול כל הליך קבלה כזה אם יוכח לו באופן חד משמעי שהסיבה היחידה היא גזענית. אותי, למשל, מטרידה הרבה יותר העובדה שרוב היישובים ביש"ע מוגדרים כיישובים דתיים ועל כן אדם חילוני כמוני, ימני ככל שיהיה, לא יוכל להתקבל אליהם. ולא שאני לא חושב שללאום יש השפעה על השתלבות בקהילה. כמו שניתן לדרוש ממני לקיים אורח חיים דתי ניתן לדרוש מהמצטרפים החדשים להשתמש בשפת הקהילה (עברית), למשל. אבל כידוע לבג"צ יש אג'נדה פוליטית בזיקה למערב-אירופה ולחוגים הליברלים באמריקה, ולכן אין לי ספק באשר לחוות הדעת המעין-משפטית.

חובה לזכור!

הריבוי הטבעי של האוכלוסיה הערבית גבוה מהריבוי הטבעי של האוכלוסיה היהודית. ארצה להביא ציטוט מנאומו של פרס (אתמול, בעת פתיחת מושב החורף של הכנסת): "מאז יציאת מצרים דרך גילוי אמריקה ועד נדידת העמים בימנו, הפכה הדמוגרפיה לתמצית היסטורית. ואנו שגלינו מארצנו, צריכים להיזהר שלא נהפוך להיות גולה בארצנו." עלינו לשמור על צביונה היהודי (ולא משנה כרגע אם מדובר על צביון יהודית דתי או חילוני, כי גם חילונים הם יהודים בסופו של דבר) של מדינת ישראל, אם לא נרצה להתעורר יום אחד ולמצוא את עצמנו בשליטתו של איזה "מוחמד" אחד... מפלגת יחד מבינה את העניין הדמוגרפי וקוראת "לא" לזכות השיבה (המפלגה תומכת בקיום 2 מדינות ל- 2 עמים ולא לארץ ישראל "השלמה"). נכון, אל לנו להיות גזענים.. וגם בימים טרופים אלו, בלי האפרטהיד שבשטחים, ניתן לראות גילויים של גזענות מצד תלמידי ישיבות בעיר העתיקה של ירושלים כלפי כמרים ארמנים. אסור לנו להיות גזענים, אך מוטב שנשמור על המצב הקיים שבו האוכלוסיה היהודית מהווה רוב במדינת ישראל. הצעתו של ח"כ הנדל היא הצעה גזענית, וככזאת.. היא תרד בכוחות עצמה משולחן הדיונים המדיני.

מן המפורסמות

לכלכלנים, סוציולוגים ופוליטיקולוגים, שריבוי טבעי תלוי כמעט אך ורק במצב כלכלי, והשכלה. לכן גם בישראל וגם בעולם הערבי יורד בהתמדה ובצעדי ענק קצב הריבוי. מי שמפחד מילודה של 3+ בישובים דתיים( ולא משנה לצורך העניין אם מדובר ביהודים, נוצרים או מוסלמים), צריך לשפר את המצב הכלכלי, לעודד השכלה, ולגרום לתחושה של נוחות ושייכות. לעומת זאת יצירה של גטאות מודרניים זה משול להתמנת מוקש מתחת למפתן ביתך. שנת שלום ושגשוג

שגיאה שנובעת מדעה קדומה עממית

ב30 שנה האחרונים ירד הרידוי הטבעי במדינות המעגל הראשון (מעגל האיבה) ב2/3. דתות שאנו רגילים לחשוב עליהם כבעלי ריסון בריבוי היו בעבר הלא רחוק בהתפוצצות ילודה. הכלכלה וההשכלה הם הגורמים היחידים המשמעותיים שקובעים ילודה בעידן הזה. ראה גם ריבוי טבעי באיראן (בירידה ידה).

ערב רב

New member
את ההפחתה בריבוי הטבעי באירופה

אין לתלות בדת הנוצרית. אם כבר, אפשר לתלות זאת בחוקים בצרפת ובחלק מארצות גרמניה כנגד כיסויי ראש דתיים. במלים אחרות, מדובר בחלוקה לחברות דתיות יותר ודתיות פחות, בלי קשר מחייב לסיווג הדת עצמה. כך, מדינות כירדן ומצרים העוברות תהליך מסויים של אמריקניזציה, נעשות דתיות פחות. בארץ, למשל, העליונות הכלכלית, האינטלקטואלית והאפסות הפריונית של הנוצרים אינה מיוחסת למהות הדת אלא לקשרים שזו יצרה עם אירופה בעבור חבריה.

ערב רב

New member
משפחת המלוכה הסעודית כדוגמא

מאוד עשירה, מאוד משכילה. כמה נפשות היא מונה ב-5 דוקות? 10,000? עד כמה היא דתית?

קצב שינוי השלילי הגבוה בעולם - ערבי

קצב השינוי השלילי בריבוי טבעי הגבוה בעולם, הוא במזרח התיכון. לא יכול להגיד שאני מאוכזב שאתה מסתמך על תחושות במקום על עובדות, כיוון שאתה ימיני.

למעלה