אפרטהייד, ידידיי.

levikon

New member
הצעה גזענית!!! אוי לו לח"כ הזה ../images/Emo5.gif

שאפילו העלה על בדל שפתיו מילים כאלו. החוק היחיד התכף הוא חוק הקק"ל. מסיבות מובנות.

כמו שאמר פינס

עם כל הזעזוע, ההצעה הזאת לא עומדת באף מבחן חוקתי ומשפטי. לא צריך להתרגש מגזענים קטנים כמו ח"כ הנדל, זה לא בריא.

כבר עכשיו יש ישובים של קרן קיימת

שנותנים ליהודים בלבד לגור בהם, על מה ההתרגשות? שכחתם את המשפחה שרצתה לגור בקציר ונאלצה לעבור שנים של דיונים בבתי משפט?

כלומר...

אני מתנגד להצעת חוק, אבל להתעורר עכשיו ולהתייחס לנושא רק אחרי שזה עלה לכותרות כהצעת חוק? הרי העניין נדון כבר שנים.

Islington

New member
מיסוד

במערב אני רואה את טירה, בדרום אני רואה את קלקיליה, בצפון אני רואה את טייבה ואת המזרח אני לא רואה כי מסתירים לי דברים, אבל אני יודע שיש שם כפרים. ככל הידוע לי לא גר באף אחד מהישובים הנ"ל יהודי אחד. זה לא אפרטהייד?

Islington

New member
ברוך גולדשטיין התגורר בחברון, איפה

הטיעון שלך? (המידע על ברום גולדשטיין הוא יד שניה, אני לא בטוח לגביו)

ערב רב

New member
היהודים המתגוררים בחברון, בבתים

בבעלות יהודית ותוך שמירת רצף היסטורי של אוכלוסיה יהודית במקום, שורדים אך ורק בזכות כוחות גדולים של צה"ל השומרים עליהם מפני המוני המרצים המשחרים לטרף. אינני גזען, אבל אין לי ספק שבלא עכבות ערביי חברון ישחטו את היישוב היהודי בחברון על מאות ילדיו בתוך כמה שעות. אפילו קיצוני היהודים שבחברון מדברים על גירוש, לא על שחיטה.

pelegs

New member
ההבדל הדק בין חוק לחברה

"ככל הידוע לי לא גר באף אחד מהישובים הנ"ל יהודי אחד. זה לא אפרטהייד?" יש חוק שאומר שליהודים אסור לגור שם? או שמה זוהי פשוט בחירה אישית של אנשים? הגם שבכוכב יאיר, קריית אונו וכפר שמריהו ישנם מעט מאד, אם בכלל, מתיישבים ערבים, אז "הנה לך". לפחות אם הולכים על הטיעון הלוקה בחסר "תראו מה הם עושים, אז בטח שלנו מותר", כדאי לוודא שיש מאחוריו משהו.

Islington

New member
חלילה אני לא בעד אפרטהייד

שלא תבין אותי לא נכון, אני אומר שגם הבידוד בערים ערביות הוא סוג מסויים של אפרטהייד (שלא נדבר על מחנות הפליטים).

pelegs

New member
מה?

תקרא שוב את מה שכתבתי, לא דיברתי על אפרטהייד בכלל, אלא ציטטתי אותך.

ערב רב

New member
יישובים לערבים בלבד הוקמו בעבר ואף

הוכשרו ע"י בג"צ בטענה שיש באפליה כזו משום "אינטרס ציבורי". החוק הנ"ל ימסד הקמת עתידית של יישובים כאלה, בין השאר.

שקר

לא היה ולא נברא. האם הימינים יכולים להעלות במקצת את רמת הטיעונים שלהם עד לא ייתמכו וייסמכו אך ורק על כזב? חוסר האמינות היא הבעיה מספר אחת של: 1. הימינים 2. הממשלה 3. התקשורת השמרנית

אל תיתמם

הנדל עצמו התכוון להוסיף בהצעת החוק משפט על כך שערבי לא יוכל להתגורר ביישוב יהודי, ורק עקב החשש שההצעה תתקבל כגזענית (מעניין, באמת, למה), שונה הנוסח. בכל מקרה, האם ניתן להשוות בין מיעוט המבקש לשמור על אורח חייו השמרני, לבין אוכלוסיית רוב הרוצה למנוע מהמיעוט לגור בתוכה, מסיבות הנגועות בגזענות? האם העובדה שיש מקום ליישובים חרדיים, כדוגמת זכרון מאיר, בו יכולים החרדים לשמור על אורח חייהם, אומרת שיש למנוע מחרדים להתיישב בת"א? אתה היית מזדעק כנגד הצעה כזאת, וגם אני, כיוון שכל עוד המיעוט לא משתלט על היישוב (כפי שקרה, נגיד, ביבנאל), אני לא רואה כל בעייה עם ישיבתו. אגב, אילו יישובים לערבים בלבד הוקמו?

ערב רב

New member
בימים בהם אין לכוונה שמאחורי חוק כל

ערך, ולפעמים אפילו ללשוק החוק אין, אל מול הפרשנות הפוליטית ("תכליתית") של בג"צ, הדברים שכתבת חסרי משמעות לצורך הערכת השלכות החוק. טענותיך לגבי התיישבות בערים בכלל אינן ממן העניין משום שהחוק מדבר על הקמת יישובים קהילתיים חדשים שימנו עד 500 משפחות. ביר אל-מכסור, חורה, כסייפה, שגב-שלום, ערערה שבנגב (ערוער), רהט.. כאשר תושב יהודי שבקש גם הוא להתיישב באחד היישובים הללו שהיה בהקמה בשנות השמונים, הוא סורב, הגיש בג"צ, ותיאודור אור החליט שיש "אינטרס ציבורי" (מילא שזו דעתו הפוליטית, אבל למה לערב את הציבור?) ביישובים לערבים בלבד.

בחלק מהמקרים שציינת

כ"יישובים לערבים בלבד" (רהט, לדוגמה), לא היה מדובר ביישוב שערבים הקימו, על מנת לשכן בתוכו ערבים בלבד, אלא בצעד שמדינת ישראל ביצעה, שהוא בעיני גרוע לא פחות מהצעד שהנדל הציע, ואף מתנשא ומזיק ממנו פי כמה וכמה. מדיניות ממשלות ישראל, עד היום, היא לעייר את הבדואים, ולהכריח אותם לעבור לערים, בתואנה של "שיפור מצבם", וככל הנראה על מנת לנצל את הקרקע שהם ישאירו מאחוריהם. כתוצאה מכך, בשנות ה-70 וה-80 הוקמו ערים לבדואים בלבד, כדוגמת תל-שבע ורהט. הערים נבנו בצורה הסותרת את אורח חייהם של הבדואים, ללא כל התחשבות במסורותיהם או בדרך בה הם בחרו לחיות. את הנזקים אנו רואים כיום, כאשר כפרים בדואיים בנגב אינם מוכרים על ידי המדינה, ולא זוכים למים, חשמל ותשתיות בסיסיות, דבר שאיש בממשלה לא מעלה בדעתו לעשות למתנחלי גוש קטיף, למשל. לכן, לא מדובר כאן במשוואה, אלא בשני צדדי המטבע הגזענית והמכוערת הזאת, במסגרתה מדינת ישראל משוכנעת שיש לה את הזכות לכפות אורח חיים מסוים על תושביה, כל עוד הם לא יהודים, כמובן. מדהים אותי שבדמוקרטיה הישראלית ניתן להתעמר כך במיעוטים, ומדהים אותי שרבים כל כך מקבלים זאת כמובן מאליו.

למעלה