אפרופו בשר וחלב,שאלה..

אפרופו בשר וחלב,שאלה..

כתוב "ראשית בכורי אדמתך תביא בית ידוד אלהיך לא תבשל גדי בחלב אמו" - פירושו הוא שאסור לשחוט גדי אשר בינקותו, הרי יכל לכתוב "לא תבשל גדי בחלב" ומדוע הוסיף את המילה "..אימו"? כדי להראות איסור שחיטת הרך הנולד שעדיין יונק מהאם.

יוסי ר1

Active member
הטענה שלי היא בכלל לא בעניין של

צריך לשמור או לא. ישנו ציווי, וזה אומר שצריך לשמור. הטענה (והיא לא שלי, אני רק הבאתי אותה) היא שיש הסבר אנטרופולוגי או חברתי למקור האיסור, אתה יכול לקבל שיש קשר בין ההסבר ובין האיסור, או שאין קשר. זה לא אמור לגרוע או להוסיף על עצם הציווי, שנכתב בתורה, וקיבל עיבוי בסייגי חז"ל.

שוב ישנו הבדל גדול בין הכתוב

בתורה לבין אמרי חז'ל. בתורה מדגישים ..בחלב אימו.." אך חז'ל לא מתייחסים לכך.

שלש פעמים נאמר בתורה לא תבשל גדי

בחלב אמו. בשמות כג ו-לד בצמידות לביכורים ובדברים יד גם כן בצמוד למצוותחג הקשור ביבולים (ביכורים או אסיף?). לכן חשבתי שראה צורך להרחיק ממנהג עכו"ם שהוא טקס להבטחת הפוריות בעת שנאספים בחגים הקשורים ליבולי השדה. וזאת לא מחשבה יוצאת דופן, גם הרמב"ם ואברבנאל חשבו כך.

אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד

אור גדול - הנושא אותו העלת מתייחס לאיסור של "אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד" ולא כפי שציינת...

לדבריך...

איסור בישול גדי אינו אלא בחלב אימו. ואיסור שחיטת גדי בחולין, אין מסתבר להחמיר משחיטת קודשים, ``שבעת ימים יהיה עם אמו`` ובאשר למצוות בב``ח לא מצאתי ידי ורגלי ע``פ הפשט ולדעתם המונים שילוש הציוויים ואסרו גם אכילה והנאה, יקשה מדוע מנו כפילויות הללו והתעלמו מזולתם

למעלה