אפקטים.

yoavse

New member
אפקטים.

בתכנון שלי לאחר שמכרתי את המולטי אפקטים יחידים.. אפשר המלצות לאפקטים בודדים להתחלה? בינתיים חשבתי על אוברדרייב Sd-1 של בוס שאותו אני כנראה קונה ודיליי שאני עוד לא יודע איזה.. התקציב שלי להכל הוא 1000 ש"ח ומעדיף להוציא כמה שפחות. האם כדאי לי לקנות את הsd-1? איזה דיליי אתם מציעים? ואני צריך עוד אפקטים לדעתכם? אני מנגן לרוב רוק-בלוז ישן.

RoieL

New member
נשמע שה- SD מתאים לך.

והוא אחלה אפקט. בקשר לדיליי- דיליים דיגיטלים יש את בוס. אני אישית לא ניסיתי את הפדאל הכפול (20) ואחד מהדגמים עם פדאל בודד (3 או 6, לא זוכר) והם נשמעו לי לא רע, נסה אותם (יש במיוזיק סנטר שאצל זכיינים שלהם ניסיתי, ויש את חלילית שמוכרים בוס). לתקציב הזה כנראה שדיליי אנלוגי חדש לא יספיק. שקלת אופציית יד שניה?

yoavse

New member
...

את הSD-1 אני קונה יד שניה כנראה ב200 דיליי יש את הDD-3 של בוס שמצאתי יד שניה אבל אמרו לי שהוא אוכל את הסאונד אז לא כדאי לי..

yoavse

New member
עוד משהו..

אפשר חוות דעת על הבוס DD-3? ומה עדיף? מארשל בלוזברייקר או הSD-1 של בוס? וחוות דעת על שתיהם בבקשה..

Aviraman

New member
לדעתי

הגובונר של מארשל נותן לך הרבה יותר טווח באוברדרייב. נסה אותו :]

The Walrus

New member
הdd-3

(וכן, ניסיתי אותו, לכל מי ששואל) פשוט חוזר על הצליל בקצב. הוא עושה מה שדיליי צריך לעשות נטו, חוזר על הצליל בדיוק כמו שהוא היה (חוץ מהחוזק, שמשנים בknob של הwet/dry, לא זוכר את שמו כרגע). הוא לא נשמע חם יותר, לא מוסיף עומק לצליל, לא מזכיר tape echo, דיליי נטו. זה עניין של טעם... אני אישית מאוד אוהב את הצליל האפל של דיליי אנלוגי, הdd-3 יותר מדי "מושלם" בשבילי (ז"א, חוזר על הצליל בדיוק). אבל הרבה (ביניהם סלאש, לדוגמה) אוהבים את הצליל הדיגיטלי של הdd-3. מישהו עכשיו בפורום מוכר אותו ב500 ש"ח. מחיר קצת גבוה, אבל אולי הוא ירד עוד קצת. בכל מקרה שווה לבדוק.

mlxt

New member
חוות דעת על הBB-2

מספק אוברדרייב מרשלי אולטימטיבי אבל זה כמובן לפי האוזן שלי. מרקם נעים ואיכותי. מתאים לרוק-בלוז ישן.

yoavse

New member
תודה

תודה על התגובות.. אפשר עוד תגובות על הBB-2 של מארשל + ה DD-3 של בוס?

amitzangi

New member
אני מציע לך מטאל זון

אתה יכול להוציא ממנו איזה 10 סוגים של דיסטרושנים שונים גם ישנים וגם חדשים ויש בו דאבל אקולייזר אני ממליץ אחלה דבר וגם עם סאונד מעולה

yoavse

New member
אבל..

אני מחפש OD - לרוק-בלוז ולא נראה לי שמטאל זון יתאים לזה...

eran377

New member
בהחלט לא יתאים.

ואני גם ממליץ בחום לא להתייחס להמלצה הזו ולהתרחק מהאפקט הזה כמה שאפשר.

yoavse

New member
כן...

אבל במקום לכתוב רק להתרחק ההמלצה הזאת.. תוכלו לענות לי? מה אתם חושבים על הDD-3 וה SD-1 של בוס?

eran377

New member
במקרה אני בעלים של שני האפקטים האלו

ואני יכול להגיד לך שאני מאוד מרוצה מהם. הDD-3 הוא פדאל דיליי פשוט ומעולה, כל חזרה עם המון חיים. אפשר למצוא אותו ביד שניה במחירים טובים... אני אישית חושב שזה מטופש לקנות חדש. את שלי קניתי ב-250 ש"ח שזה מחיר באמת מצחיק, והוא במצב מושלם לחלוטין. ה-SD-1 הוא גם פדאל מאוד פשוט כמו שאר הפדאלים של בוס וזה מה שאני אוהב בו. שמנגנים איתו מרגישים טוב טוב את הגיטרה ואת המגבר (בניגוד לטונבון לדוגמא שנותן את הצבע שלו בצורה מאוד בולטת)... הפדאל לא אוכל יותר מדי מהסאונד וגם לא נותן יותר מדי צבע משלו. על מגברי מנורות הוא נשמע פשוט מדהים. לא סתם ז'אק ווילד ועוד רבים אחרים (וגם אני) משתמשים בו כבוסטר
בקיצר, אני ממליץ בחום על שניהם

khammel

New member
עזוב... עניין של טעם

כמוך, אני אוהבת אותו. אם מכירים אותו לעומק, אפשר להוציא ממנו יופי של סאונד, אבל זה עניין של טעם. מה שכן, הוא מוציא סאונד קצת "דק" וקצת "חד" ובעיקר מוציא דיסטורשן שנשמע היום קצת לא עדכני. לא לכולם זה מתאים וגם מאד חשוב מה הציוד שבא לפניו ואחריו. יש גיטרות/מגברים שאיתם זה נשמע ממש רע. בשבילי הוא נותן אחלה אוברדרייב אבל הוא לא עושה את זה "טוב" כמו פדאלים ייעודים. המטאל זון, כשמו, נועד למטאל (של שנות ה-80 או ה-90 של המאה שעברה).

Mr MAG

New member
הצעות

קודם כל נראה שאתה מחפש לחסוך לכן כדאי לחפש ביד שניה.. דורש יותר מאמץ אבל אפשר למצוא דברים איכותיים יותר. בתחום הדיליים נראה שבתקציב שלך צוכל לחפש DD3 של בוס, דיג'ידיליי של דיג'יטק - אלו באזור ה 700-800 ותוכל לקנות ביד שניה ב 400-500 ש"ח. בתחום הנמוך יותר יש את echohead של מארשל שאני משתמש בו (והוא ממש לא רע !) ונמצא בתחום ה 500-600 (לא ממש זוכר) וממש ממש זול יש דיליי כלשהו של רוקטרון שהוא סביר ומאוד מאוד פשוט אם אתה באמת מחפש entry level. בתחום הדיסטורשנים הבחירה רחבה משמעותית ותלויה רק בטעם. עליך להבין שמבחינת אמינות הם כולם שווים, פדאלי בוטיק או היי-אנד לא תמצא במחירים האלה במילא, יש לך מבחר של פדאלים קטנים ודיגיטליים מהחברות השונות כמו בוס, ד'יגיטק וכו' ועליך לגשת לכמה וכמה חנויות (רצוי הגדולות, דהיינו כלי זמר, מיוזיק סנטר, מיוזיק סטור, חלילית, מרום, בודגוב), להצהיר את התקציב שלך ולנסות את מה שמציעים לך בשילוב עם הגיטרה והמגבר שלך. תוכל לבדוק גם פדאלים שעולים קצת יותר ואז לחפש אותם יד שניה כמובן. ממליץ קודם כל לקנות דיסטורשן ורק אז ביחד איתו לחפש דיליי כי לא כל דיליי ישב טוב עם כל דיסט וזה מה שהוביל אותי בסופו של דבר לדיליי שיש לי למשל, אז תעשה את הקניות בהדרגה.

doc monti

New member
דיגיטליים?

אולי לדיג'יטק יש דיגיטליים בסדרה החדשה, אבל הסדרה הרגילה שלהם וכל הדיסטורשנים הבודדים של בוס הם אנלוגים...

למעלה