אפקטים לגיטרה

Zam boy

New member
אפקטים לגיטרה

שלום! אחרי שקניתי חשמלית(וושבורן איקס12, 1300 ש"ח) ומגבר(סילברהאד 35,יד שנייה) החלטתי שהגיע הזמן להתפתח באפקטים. וכאן מתחילה הבעיה.. איזה אפקטים יש?אני מכיר את הדיליי, קורוס,דיסטורשן\אוברדרייב וריוורב. איך אני יכול לשמוע את האפקטים..?זאת אומרת איזה אתר או משו שיש אפשרות לשמוע מה האפקט עושה..לקבל מושג כלשהו עליו..מה הוא עושה וכל זה.. מה האפקט שאני הכי צריך?זאת אומרת, בנתיים אני יכול לקנות רק אחד..אז מה אני הכי צריך?אני מניח שדיסטורשן אני לא אקנה כי יש לי במגבר.. מס' אנשים אמרו לי שאני צריך לקנות דיליי ראשון, ולא הבנתי למה, הרי, הוא נשמע לי אפקט ממש ממש נדיר..בחיים לא שמעתי שיר עם דיליי..יש המלצות לשירים שיש בהם שימוש בדיליי?באיזה סגנון משתמשים בדיילי? אני מניח שתשאלו מה הסגנון שאני מנגן..אז ממ אין לי ממש סגנון בנתיים ככה שאין לי מה להגיד בנושא.. אהה ועוד שאלה אחרונה, מה בקשר למולטי-אפקט? זה מתאים לי?מה המחירים שלו?אני יכול להפעיל כמה אפקטים ביחד?אם כן, מה החסרון? אם החסרון זה האיכות, אז אני עדיין מתחיל, זה אמור להספיק לי לא? לסיכום,
איזה אפקטים יש?
איפה אני יכול לשמוע אפקטים? לא ממש דגם מסויים..רק בכללי לדעת מה עושה כל אפקט |
מה האפקט שהכי מומלץ בתור אפקט ראשון, בהנחה שדיסטורשן יש לי במגבר..
דיליי, באיזה שירים משתמשים בדיליי?באיזה סגנון?
מולטי אפקט - מחירים, יתרונות,חסרונות,ומידע בכללי.. אני יודע שאני שואל המון, מי שעונה אפילו על חלק מלך
תודה רבה רבה רבה רבה!!

The Walrus

New member
ככה

איזה אפקטים יש? - עשרות סוגים. כמה בסיסיים - דרייבים למיניהם (אוברדרייב, פאז, דיסטושן), מודוליישן למיניהם (קורוס, פייזר, טרמולו), חזרה על הצליל (דיליי, ריברב), ווא-ווא, קומפרסור, אקולייזר ועוד ועוד ועוד... איפה אני יכול לשמוע אפקטים? נסה באתר של החברה boss, יש להם המון סוגי אפקטים עם דגימות לכל אחד, זה אמור לתת לך מושג. בקשר לכתובת - google it. מה האפקט שהכי מומלץ בתור אפקט ראשון, בהנחה שדיסטורשן יש לי במגבר - דיסטורשן, כי דיסטורשן במגבר זה די גרוע והוא תמיד מעאפן. אולי גם דיליי או ווא-ווא. דיליי, באיזה שירים משתמשים בדיליי?באיזה סגנון? - לא יודע למה לא שמעת, דיליי זה כנראה האפקט הכי נפוץ שקיים חוץ מדיסטורשן. קשה לי לחשוב על שיר שאין בו דיליי, כמעט בכל שיר יש. מולטי אפקט - מחירים, יתרונות,חסרונות,ומידע בכללי - בעיקרון נראה לי לך יספיק מולטי אפקט. יש לך עשרות אפקטים בפנים, אתה יכול להשתמש בכמה שאתה רוצה ביחד, לשמור patchים (ככה שתוכל בלחיצה אחת להחליף בין שתי צלילים שונים לגמרי) ועוד הרבה. החסרון העיקרי הוא שהאפקטים ברוב המולטים הם ברמה לא טובה... מקווה שעזרתי.

Zam boy

New member
תודה רבה רבה רבה!

..תודה על התשובה המהירה והמושקעת. ממ אני חושב שאני באמת אלך על מולטי לפחות לבנתיים...

The Walrus

New member
מולטי זאת בחירה טובה

ככה יהיה לך מושג כללי על סוגי האפקטים ובבוא היום שתרצה לקנות אפקטים רציניים יותר תוכל לדעת בדיוק איזה לקנות, איזה תשתמש ואיזה לא.

למעלה