אפקטים לבס.

SexyMexicanMaid

New member
אפקטים לבס.

אני מנגנת על בס כבר שנתים ומשהו... אוטוטו יומולדת והחלטתי לפנק את עצמי בווא ווא נחמד:] השאלה שלי היא אם יש הבדל בין ווא ווא לגיטרה חשמלית לבין ווא ווא לבס? זאת אומרת, אמרו לי שיש ווא ווא מיוחד לבס.. ששונה משל גיטרה חשמלית. יש לי אפשרות להביא ווא ווא טוב במחיר זול יחסית דרך ידיד של אח שלי. אבל לפי מה שהבנתי הווא ווא הוא לגיטרה חשמלית... אני אשמח אם תוכלו לענות לי:] יומטוב

TheRealDeal

New member
לא ממש יתאים

זה יעבוד, אבל הוואה וואה לא יעבוד על הצלילים הנמוכים יותר, הבנתי שיש אפשרות לשנות איזה רכיב בתוך הוואה וואה והוא יעבוד לגיטרה, אין לי מושג.. אני לא מבין בזה עדיף לקנות וואה ספציפי לבס, יותר נדיר וסביר להניח שגם יצא יותר יקר אבל זה בטוח ישמע יותר טוב

RoieL

New member
נדיר?

יש דגמים שמותאמים לבס של החברות הגדולות, דנלופ למשל.

TheRealDeal

New member
כן אחי אני יודע

אמרתי שזה יותר נדיר למצוא וואה שמיועד לבס מאשר לגיטרה, לא תמצא בכל חנות בארץ וואה לבס.. ברובם אפילו לא תמצא, אם תבקש אז יחברו אותך לקרייבייבי שמותאם לגיטרה בלי להגיד לך את זה..

cyber2200

New member
לא יתאים בכלל

עשיתי את זה עם קריי ביבי רגיל, זה היה נשמע מוזר עד סביר כשניגנתי לבד. עם עוד גיטרה זה כבר היה אי אפשר לעבוד ככה. בכללי אפקטים כמו דיילי או ריברב אמורים לעבוד טוב גם על בס, דיסטורשן זה מאד תלוי איזה.אינבלופים למינהם, פילטרים, ווא ווא ואי קיו ב-90% מה שמתאים לגיטרה לא יתאים לבס. פשוט בגלל שאלו אפקטים שעובדים על תדרים, והתדרים של בס ושל גיטרה רגילה הם לא אותם תדרים. זהו, מצטער על הניסוח העילג, אני מסטול.

cyber2200

New member
ואם כבר... אז המלצות לאפקטים...

קריי ביבי הלבן, שזה הדגם לבס... נקרא Q משהו.. .לא זוכר. האינבלופ פילטר של אשדאוון... משום מה עולה 1000 שקל בארץ (בודגוב) בחו"ל עולה 100$. אבל עדיין שווה. סאונד אנאלוגי מפיל. מה עוד היה לנו... סנרלינג דוג!!!! האפקט סיגנצ'ור של בוטסי קולינס שהוא בסיסט מדהים שניגן עם המון אנשים, בעיקר כל מיני הפקות של מוזיקה שחורה. אפקט מטורף. בכלל כמעט כל מה ששל סנרלינג דוג הוא פצצה, גם לגיטרה וגם לבס. הדיגיטק (XBW אם אני לא טועה)... מגניב עם המון אופציות אבל... סאונד דיגיטלי מדי לטעמי.

TheRealDeal

New member
זה דווקא יכול לעבוד

מניסיון שלי עם כמה קרייבייבי לגיטרה, זה עובד בצלילים הגבוהים יותר (נגיד החל ממיתר D פתוח ומעלה), בקושי שומעים את זה בתדרים נמוכים יותר מזה. בתדרים גבוהים זה נשמע סבבה

The Walrus

New member
תאלצי לקנות וואה מיוחד...

הנה שתי אפשרויות: Dunlop Crybaby 105Q Ultimate Bass Wah Pedal Morley PBA-2 Dual Bass Wah Pedal

Pipe Dreamer

New member
המלצה במקום וואה וואה

לDOD יש פדאל Envelope Filter שעושה משהו שמזכיר בתוצאה הסופית וואה וואה, ההבדל הוא שהצליל מושפע לא מהזזת הפדאל (זה פדאל רגיל, לא אקספרשן כמו וואה) אלא מהדינמיקה של הנגינה שלך. לחבר שלי יש את זה וזה מעולה לFאנק ובכלל למוזיקה קלה שרוצים להכניס לה גוון ייחודי בבאס. אפשר לשמוע שימוש בפדאל (או בפדאל דומה, אין לי מושג) אצל הבסיסט של Funk'n'stein (תשמעי את השיר Mash Low Me). המחיר של הפדאל אמור להיות נמוך מאוד לפי מה שאני זוכר.

Pipe Dreamer

New member
הנה לינק לדגימות

http://www.musiciansfriend.com/product/DOD-FX25-Envelope-Filter-Pedal?sku=150007 והמחיר באמת זול כפי שחשבתי.. 40 דולר.

TheRealDeal

New member
הבסיסט של פאנקנסטיין משתמש ב:

bassballs של electro harmonix יש לי את האפקט הזה, הוא פאנקי בטירוף ומגניב וכיפי :) יש אפשרות להוסיף גם פאז כזה לאנבלופ וזה בכלל יוצא מגניב.. יש לי הקלטה מהופעה שהשתמשתי בזה, הייתי מעלה אבל יש לי בעיה במחשב שאני לא מצליח להעביר שירים לMP3 אז אם אני אצליח אני אעלה.. בקיצור זה אפקט איכותי ממש והמחיר שלו הוא 500 ש"ח בארץ שההבדל בכלל לא רציני מהמחיר שלו בארה"ב

doc monti

New member
זה לא בדיוק נשמע אותו הדבר

אבל בהחלט קרוב. ובלא מעט פדאלים כאלה יש אפשרות לחיבור פדאל אקספרשן אחד או יותר

barlevy

New member
יש את האפקט

AW-3 שמתאים גם לגחטרה וגם לבס (יש לו 2 כניסות נפרדות) זה וואה ואה אוטומטי שבתוספת הפדאל EV-5 של רולנד יכול להפוך לואה ואה רגיל

doc monti

New member
יש ברעש געש ווא ווא של פיגיFX

יש לו סוויץ' שני מצבים כך שמצב אד מתאים לגיטרה והשני לבס. זה ווא די עדין (הנדריקס וכאלה), לפחות לגיטרה, אבל הייתי ממליץ לך לנסות (והוא טרו בייפאס כמובן)

למעלה