אפקטים לבאס?

DrunkGoat

New member
אפקטים לבאס?

שאלה שצצה במוחי, האם יש אפקטים לבאס? אם כן איזה? (הכי מעניין אותי דיסטורשן..)

led_dod

New member
אחי...

יש אפקטים לבס, הם יכולים לבוא בתור סינגלים (אפקטים יחידים) או במסגרת מולטי אפקטס... אני באופן אישי מאוד לא אוהב את הסאונד של דיסטורשן לבס, משום מה זה נשמע לי צומרני למדי... יותר אוהב קורוס או דליי/ריוורב... אבל כן, יש דיסטורשנים לבס...

DrunkGoat

New member
תודה רבה...

(שאלתי תאורתית, אני לא חושב שאני אשתמש בזה. אני אוהב צליל נקי של באס)

Boogieman

New member
אפקטים לבאס

הבעיה הגדולה באפקטים לבאס היא שצריך מגבר ממש טוב וחזק בשביל לסחוב באס+אפקטים. יש מולטים מיוחדים לבאס אבל גם פדלים בודדים איכותיים יעשו את העבודה, צריך לזכור שבגלל שבאס דוחף יותר צליל מחשמלית צריך לשים את האפקטים במינון יותר קטן. האפקטים הבסיסיים הם קומפרסור וקורוס,אוברדרייב עדין גם הולך {דיסטורשן פחות}. אפקטים יותר "מתקדמים" הם אוקטאבר,באס סינטי,אנבלופ,ווה ווה וכיו"ב. לפעמים משתמשים גם בריברב/דיליי אבל זה די נדיר כי זה לא כ"כ מסתדר כשמנגנים עם להקה.

cyber2200

New member
פעם חשבתי שאפקטים לבס זה סתם דבר

שרק הורס... אבל אז ראיתי את יוסי פיין מנגן... הוא ניגן על איזה גיטרה בס של איזה חברה צרפתית (עם ידית טרמולו!), וערמה של אפקטים... קיצר, עם בס ואפקטים אפשר לעשות משהו שישמע יותר מטורף ממה שאתם יכולים לחשוב עליו.

גילדורי

New member
לא חייבים ללכת עד ליוסי פיין בשביל

לשמוע מישהו שמנגן בס עם אפקטים מעולה. מישהו זוכר את FUNKYBASS מהפורום הזה?? כנסו לפה, תורידו קטעים ותראו איך מנגנים בבס עם אפקטים...

StagaDish

New member
אפקטים? - צריך לשבת!

אני קניתי אפקטים של זום 506II לבס במכיר דיי נחמד.. לא כ"כ מופצץ + שנאי מתאים ב700 ש"ח אבל עדיין לא חרשתי עליהם.. צריך לשבת.. צריך לחקור... אם יש רעיונות ותחת.. זה יעבוד! ולי זה עדיין לא הגיע לצערי.. מה חוץ.. שצריך פדל קונטרולר.. ומכיוון שאני גר באילת.. המנותקת טוטאלית מכל אמצעים מוזיקלים (יש לנו חנות מסכנה של כלי זמר.. שהיא כבר בעצם חלילית.. ואם ממש עלובים) אני לא יכול להזמין אחד במכיר סביר לאילת.. אלה להגיע לת"א ולקנות אחד מותאם,לצערי... בכל מקרה, מה שאני כן יכול להשתמש.. בנתיים נשמע לי מאד נחמד.. כולמר.. יש מצב לשבת.. אבל ישנם מלא אפקטים שיושבים לי סתם ונשמעים סתם חרא.. כי אין את הפדל... אז .. בנתיים אני מחכה להזדמנות להשיג את הפדל.. (אם יש למישהו והוא מעוניין למכור במכיר סביר.. שיצור איתי קשר בבקשה!)

למעלה