אפס מספר זוגי...

אפס מספר זוגי...

עזרתכם בנושא. אני מורה לכיתה א' ואני מלמדת את הנושא של מספרים זוגיים. על פי התוכנית אפס נחשב מספר זוגי.ועכשיו עזרתכם. למה? מאמרים, הערות והארות בנושא יעזרו מאוד.

הסבר נוסף?

תודה רבה. האם ישנו הסבר ללא נגיעה בכפל/ חילוק -על מנת להסביר לילדים? (כיתה א' -רק חיבור וחיסור)

yoni162

New member
הסבר הכי פשוט שאני מצליח לחשוב עליו

אפשר להגיע אליו בקפיצות של 2 כשאת מתחילה ממס' זוגי אחר..

mE and Me

New member
למה צריך להסביר להם מה זה זוגי וא"ז

אם הם לא למדו עדיין כפל וחילוק? מה זה יגיד להם?

yuvalmadar

New member
../images/Emo45.gif שאלה טובה (+שאלה משלי)

ואם כבר מדברים על זה, למה יש לחלוקה למספרים זוגיים ואי-זוגיים התייחסות בכלל בתוכנית הלימודים? מה עושה את החלוקה הזו לחשובה יותר מלמשל, החלוקה למספרים שמתחלקים בשלוש, מספרים שמשאירים שארית 1 בחלוקה בשלוש ומספרים שמשאירים שארית 2 בחלוקה בשלוש? (חשבתי על זה עכשיו, ואין לי מושג למה מושג הזוגיות קיבל חשיבות רבה כל כך מחוץ לספירה בינארית)

נצחיהTT

New member
זוגי ואי זוגי

הם מושגים יותר בסיסיים מאשר "מתחלק בשלוש" או "מתחלק בחמש" מעצם העובדה שילדים בכיתה א' ואפילו צעירים יותר יכולים להבין את המושג, להשתמש בו בצורה נכונה, וגם להוכיח טענות מתמטיות הקשורות במושג. החלוקה בשנים היא אינטואיטיבית, מתאימה לגיל הצעיר, וברורה ביותר.

DecayCell

New member
ההסבר הכי פשוט שאני מכיר

אפשר לחלק קבוצה של אפס עצמים לשתי קבוצות בעלות מספר זהה של עצמים -- אפס ואפס. אם אני לא טועה, ממילא מסבירים לילדים על הקונספט של זוגיות/אי-זוגיות באמצעות חלוקה לקבוצות שוות.

yuvalmadar

New member
אני קצת פחות אוהב את ההסבר הזה

כי הוא נכשל ברגע שאתה עובר למספרים שליליים. (למרות שאני לא בטוח מתי ואם מתייחסים לקיומם בכיתה א')

נצחיהTT

New member
שלום לך

ההגדרה של מספר זוגי הוא מספר המתחלק בשתים ללא שארית. ההגדרה של מספר אי זוגי היא מספר שכאשר מחלקים אותו לשתי קבוצות שוות נותן שארית 1. את 0 אפשר לחלק לשתי קבוצות שוות כי 0=0+0 ואין שארית. לכן אפס הוא מספר זוגי. בניגוד למה שאמרו לך כאן - יש אפשרות ללמד "זוגי" ו"אי זוגי" עוד לפני שמלמדים כפל, חילוק ושארית, כי את החלוקה לשתי קבוצות יכולים לעשות גם ילדים שלא מכירים את המספרים הפורמליים הללו. את המושגים זוגי ואי-זוגי הם אמורים להכיר בצורתם האינטואטיבית כבר בגן חובה. אם הבנתי נכון את מלמדת על פי "חשבון 10" (תקני אותי אם אני טועה) ושם יש מקום גם להגדרה "סדרתי" שאומרת שאם מספר הוא זוגי - אז המספר שיבוא אחריו הוא אי זוגי, וגם המספר שבא לפניו הוא אי זוגי. בהתאם לזה - אם 2 הוא זוגי, 1 הוא אי זוגי (מעניין שלא עלתה אצלך השאלה איך מסבירים ש- 1 הוא אי זוגי. היא נובעת מאותו קושי), ואז 0 הוא זוגי. עוד שתי המלצות: 1. שאלי את התלמידים המצטיינים בכיתתך את השאלה הבאה "למה מספר אי זוגי, ועוד מספר אי זוגי, יתנו סכום זוגי תמיד?" מענייין אותי לדעת את התשובות. 2. להבנת היופי והמורכבות של המתמטיקה האלמנטרית ביותר שנלמדת בבית הספר היסודי, אני ממליצה על ספרו של פרופסור רון אהרוני "חשבון להורים - ספר למבוגרים על מתמטיקה של ילדים". יש שם תשובות לשאלות מעניינות ויפות כגון זו שהעלית.

למעלה