אפליקציה נחמדה

semuelf

New member
מה "יוש" אומר?

אתה צודק. אבל פה יש לי ברירה בין סדר המוני לסדר משפחתי.

ובסופו של דבר, גם בסדר ההמוני אתה לבד. זה לא שזה משפחה שקוראת את ההגדה יחד.
זה המון אנשים, הרבי מדי פעם מקדם את הטקס, ולפחות בסדר בו הייתי כל אחד קורא קטע. אז נכון, יש מכרים מסביב ואפשר ללכת לקשקש איתם. אבל ליל הסדר הוא בבסיסו אתה מול הילדים שלך. ועם זה משפחה יכולה לעזור, מאה מכרים לא יכולים.

mishel s

New member
אה

אני לגמרי הסכמתי איתך לגבי הסדר ההמוני, במיוחד שאת רוב האנשים אתה לא מכיר, ויש יותר מדי אנשים. מאה אנשים לסדר זה כבר כאוס.

בכל מקרה, אני אשמח לבוא אם זה אכן בסדר!

semuelf

New member
אז סגרנו

את היום והשעה אתה בטח יודע, מיקום ליד תחנת shirokane-takanawa.
פרטים מדוייקים נדבר בפרטי.

mishel s

New member
אחלה, נתעדכן בפרטי

ובטח אני אבוא לבקר אותך יום אחד בעבודה עוד לפני זה.
אני כנראה אלך לקחת עוד כמה שיעורים כדי לתרגל הרבה דיבור אצל מורי סנסיי, אלא אם כן יש לך משהו אחר להציע.

mishel s

New member
או, סוף טוב הכל טוב

לרגע באמצע הסיפור חשבתי לעצמי על אילו ערכים הוא דיבר לפני זה אם הוא הולך לזרוק את השקית הזאת בחשאי...
יופי שהחזרת.

ואגב, במקרה גם אני הייתי בדיוק באותו זמן בטוקיו :)
ווכשתהיה פה עוד חודש גם אהיה בטוקיו.

Hinamori

New member
דווקא הגישה של יפנים לדת

דומה לגישה של מזרחים. כבוד למסורת ביחד עם גמישות.

innocence

New member
אני חושבת שהדת ביפן מאוד שונה מבמערב

כמעט בכל אספקט.
ולכן גם הגישה שלהם אליה היא שונה.
אין דיכוטומיה בין מסורת לקדמה, בין דת למדע וטכנולוגיה.

אבל הם לא קוראים לזה ממש דת. למעשה, רובם מגדירים עצמם נטולי דת (כי יש לדת קונוטציה מאוד שליליות ביפן)

herouth

New member
ברגע שמוציאים את אלמנט הכפיה

...אז באמת אין סיבה שתהיה דיכוטומיה בין מסורת לקדמה ובין דת למדע.

כי תכל'ס, מסורת יכולה להיות נורא כיפית, כמו תחפושות בפורים, הקמת סוכה (אמיתית, לא סוכה לנצח) בסוכות והכנת טנא בשבועות. אבל ברגע שמכתיבים לך איך וכמה, או אומרים לך לא לעשות משהו בגלל שזה מנוגד למסורת (לא ללבוש מכנסיים, למשל) אז צריך להחליט או זה או זה ונוצר הניגוד המוכר לנו.

Mondsee

New member
אני חושבת שאת מבלבלת בין מסורת ודת

דת מונותאיסטית בהגדרה דורשת אמונה דוגמטית והיא בהחלט עומדת מול מדע וקידמה כי בהגדרה מדע מערער את הבסיס שעליו הדת מושתת.
מסורת לא עומדת מול מדע כי אין קשר לאמונה.

herouth

New member
מי דיבר על דת מונותאיסטית?

אני בוודאי לא מתבלבלת בעניין. דתות מוגדרות בשיטות שונות, אבל בדרך כלל מדובר במסגרת שמציעה איזשהו הסבר מטאפיזי לעולם, ושכוללת טקסים שמסייעים לחיזוק האמונה באותו הסבר. כך שטבעה של דת הוא שיש בצידה גם מסורת. לא רק זה, הרבה פעמים סתם מסורות ומנהגים מיוחסים לדת - כמו מנהג הרעלות שאיננו מוזכר בשום מקום בקוראן, או קודי הלבוש החרדיים, שמסונפים לנושא הדת אף על פי שבשום מקום לא כתוב ללבוש דווקא קפוטה ולא טי שרט.

בדתות יפן, יש מסורת של האצומודה, למשל. את לא יכולה להגיד שזו מסורת שאיננה קשורה לדת - אבל היא איננה כרוכה בכפיה ולאנשים לא אכפת לבצע אותה, גם אם הקאמי המקומיים לא ממש מעניינים אותם.

דת מונותאיסטית לא באמת דורשת דוֹגמה מהגדרתה - אין באמת קשר בין מספר האלים לבין הדוגמטיות של הדת. אם כבר לדייק, הדתות האברהמיות המבוססות על נראטיב פסאודו-היסטורי כמובן שדורשות שאנשים יאמינו בנראטיב הזה ולא בנראטיב המדעי, ולכן בדיוק נוצר אלמנט הבחירה שדיברתי עליו - או שתבחר בנראטיב המדעי, או בנראטיב הדתי. אבל גם כאן, אנשים מודרניים בהחלט יכולים לבחור בדרך השלישית, כלומר שכל המסופר בתורה הוא אלגוריה, סיפור שנועד לבסס ערכים וכו' וכו', ולא אמת היסטורית ולכן אין שום סתירה למדע. האם ישעיהו ליבוביץ' לא האמין במדע?

מסורת יכולה להיות כפויה גם בלי להיות קשורה לדת (מילת בנות, לדוגמה).

semuelf

New member
דיכוטמיה בין דת למדע זה פיקציה

ונמאס לי לראות שאנשים אוכלים את השטות הזאת בכפית.
מאיפה אתם לומדים את זה? בחיי.

Mondsee

New member
או קיי

הדת מקדמת את המדע. סבבה. ממש אין לי רצון להתווכח.

Hinamori

New member
זה בדיוק מה שניסיתי להגיד...

גם בגישה המזרחית ליהדות אין דיכוטומיה אלא רצף. לפחות כך היה לפני העלייה לישראל. ועד היום הרבה מזרחים מחשיבים את עצמם מסורתיים כתוצאה מכך.

אני חושבת שזה כן דומה ליפן, אפילו שלא לגמרי כי ביפן גם אין אקסלוסיביות לדת אחת. אבל כן נראה שיפנים מרגישים בנוח לעשות דברים דתיים כמו (נגיד) לבקר במקדש Dazaifu Tenmangu לפני מבחן ומבחינתם זה לא סותר את החיים המודרנים.

למעלה