אפליקציה נחמדה

ortolan

New member
אפליקציה נחמדה

לא יודע אם הוזכרה כאן בעבר:

http://kanji.pewniak747.info/

מתאים למי שמוצא את עצמו מחכה לתוצאות ריצה של תכניות איטיות במיוחד ורוצה ללמוד קצת קנג'י בינתיים.

herouth

New member
ברוך הבא לפורום.

זו באמת נראית אפליקציה נחמדה.

ומדבריך משתמע שאתה עוד תוכניתן שלומד יפנית. צריך לחקור את הקשר המוזר הזה בין מדעי המחשב ללימודי יפנית.

ortolan

New member
始めまして

オリともします

どうぞよろしく

לא בדיוק תכניתן אבל חוקר מסוג כזה או אחר.

בלי להעליב אף אחד מהצדדים, נדמה לי שיש תכונות של התרבות היפנית שקוסמות לאותם אנשים שנוטים לבחור במקצועות מדעיים ו/או פחות כרוכים באינטראקציה חברתית/רגשית עם מקום נרחב לאילתורים. בטח גם לא מזיק שהאתוס האשכנזי/חילוני/מזרח אירופאי בואכה מזרח גרמניה לפני הקומוניזם דומה מבחינות רבות לזה היפני (חשיבות להשכלה, דרך ארץ ללא מקור דתי מובהק וכו')

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Inglehart_Values_Map.svg

וסיפור לשבת - הזמן הוא סוף 2011, תחילת 2012. אנחנו מוצאים את עצמנו בפעם הראשונה בטוקיו בערב השנה החדשה ולא ממש מרגישים שמגיעים לנו 4 ימי אוסצ'י (מסורת, מסורת, אבל היא גם לא המסורת שלי וגם לא לרוחי מבחינה גסטרונומית). מסע קניות מצייד אותנו בדגים, בשר, אורז וירקות ובכניסה הביתה אנחנו מתעלמים באלגנטיות משלט שאני מנסה לא להבין אותו נכון כי כתוב בו שאיסוף האשפה האורגנית הבא צפוי להיות ב 6 או ב 7 בינואר... בכל מקרה, ב 4 בינואר הבית מתחיל להיות ריחני משהו והאורטולנית שואלת מה עושים. אני מציע בגבורה לקחת איתי שקית מסריחים ולמצוא מקום בשכונה שאפשר יהיה לזרוק אותה בו בחשאי...

כעבור כ 45 דקות של טיול ברחובות מכוסי הקרח (כולל סיבוב מלא תקווה ב 西郷山) אני דופק בדלת, מוריד נעליים, מחזיר את השקית אחר כבוד לפח ואומר "לצערי המבט הקולקטיבי של האומה היפנית לא איפשר לי להשאיר את השקית בשום מקום. נצטרך להמשיך לחכות."

herouth

New member
במקום לזרוק לפח, מחזירים את השאריות למקרר

מדהים כמה זמן לוקח לדברים להסריח כשהם מקוררים היטב...

ortolan

New member
אם הייתי חושב על זה קודם

הייתי אפילו מכניס אותם למקפיא, אבל מסתבר שהקינמדאי מסריח מהראש.

בכל מקרה, נוסעים עוד חודש לשבוע לחפש דירה ואח"כ לשנתיים שלוש לטוקיו, מה שמגדיל את הדחיפות בלימוד יפנית בצורה רצינית.

herouth

New member
אם זו הפעם השניה שלך שם

...וכבר אז הצלחת לקרוא את ההודעה לגבי האשפה האורגנית בלי ריקאי-צ'אן
, נראה שאתה יכול לעזור כאן ללומדים ולא להיפך.

וברצינות: באיזו רמה אתה ומה אתה רוצה לשפר?

ortolan

New member
יש הבדל גדול בין

היכולת להבין משהו בהסתברות גבוהה כשיודעים הרבה על ההקשר ובין היכולת להרכיב משפטים מתקבלים על הדעת או להבין טקסט כללי.

אני יודע כרגע כמה מאות מילים וקנג'י (פחות או יותר את כל הקנג'י של JLPT 4) ודקדוק בסיסי מאד (נניח 6-7 פרקים ראשונים של Genki ודומיו) ואני מסוגל להסתדר בסיטואציות בסיסיות מאד (הזמנת מקום במסעדה, קונה/מוכר וכו'), אבל להערכתי צריך עוד כמה אלפי מילים מורכבות והיכרות טובה עם הטיות הפעלים לסוגיהן כדי להיות מסוגל להביע רעיונות יותר מורכבים מ"יש לי תפוח"

מבחינת אופן הלימוד, חסר לי מאד חומר המאורגן בצורת תרגילים פתוחים ולא בצורת מבחנים אמריקאיים. הצורה בה הזכרון שלי פועל (לא יודע אם זה יוצא דופן) מאפשרת לי לענות נכון על כל שאלות הקנג'י של JLPT כשיש לי בחירה של אחת מ 4 אפשרויות ועם זאת לא להיות מסוגל לכתוב את הקנג'י הנכון (או לזכור את הקריאה הנכונה) בסיטואציה של טקסט חופשי. נדמה לי גם (ואולי אני טועה) שעם כל הרעש והצילצולים של Tae Kim ושל textfugu ודומיהם עדיין אין שם הרבה בשר פדגוגי.

Simbbam

New member
אם אתה צריך ללמוד ברצינות

הדרך הטובה ביותר היא מורה פרטי, בעיניי.
למידה עצמית זה דבר נפלא, אך מורה פרטי שמעביר לך חומר בצורה מדורגת, במיוחד כשהוא דובר יפנית שפת אם, הוא דבר נפלא עוד יותר.

אם אתה צריך טלפון של מורה באיזור שלך, כתוב לי בפרטי.
בהצלחה!

herouth

New member
טוב, עוד קצת בנושא הלימוד.

אני לא כל כך מכירה את החומר בגנקי, אז אני לא יודעת להגיד אם זה מעט מדי או לא. בכל אופן, אל תזלזל בטה קים - מישל התחיל מטה קים והיפנית שלו היום לא רעה בכלל. הסוד (הלא כל כך סודי) הוא, כמובן, שצריך להמשיך ולהרחיב וכמובן לתרגל.

אתה יכול לעבור על פינות הדקדוק שלי ולראות אם הן מתאימות לך. יש בעצם שני סוגים - במקור עשיתי פינות דקדוק לרמה בינונית, ובלי תרגילים. באיזשהו שלב עברתי לעשות פינות דקדוק למתחילים, שבהן אני עוברת על הספר שאיתו אני התחלתי (Japanese The Manga Way), עם דוגמאות והרחבות משלי ובתוספת תרגילים.

כל פינות הדקדוק נמצאות בקישורי הפורום, תחת "כלים ומידע" - "קישורים".

קישור ישיר לפינות המקוריות

קישור ישיר לפינות המסודרות למתחילים

מעבר לזה, ולכל האתרים מלאי הדקדוק המסתובבים ברשת, הציעו לך גם ללמוד ממורה פרטי. אם יש לך מורה פרטי שהוא לא סתם יפני דובר ילידי אלא קיבל הכשרה להוראת השפה, זה מצויין. אני התקדמתי הכי מהר כשלקחתי שיעורים בבי"ס אונליין, שזו שיטה מעט יותר זולה משיעורים פרטיים, והעבודה מתבצעת בשיחת וידאו עם מורה יפני - בדרך כלל יפנית - שנמצאת באותו זמן ביפן או בארץ אחרת. פשוט קל יותר למצוא מורים עם הכשרה ותוכנית לימודים באינטרנט מאשר פיזית בארץ. הנה קישור אחד לדוגמה - אני מכירה אישית את לילי סנסיי והיא אחלה.

כדי לתרגל הבעה בכתב אתה יכול להצטרף לאתר Lang8, שהוא רשת חברתית שמיועדת ללומדי שפות: אתה כותב פוסטים בשפת המטרה שלך, ודובריה הילידים מתקנים לך את הטקסט. בתמורה, מצפים ממך שתתקן לאנשים שלומדים את השפה שלך.

ברגע שתגיע ליפן זה יהיה הרבה יותר קל...

מה תחום המחקר שלך?

ortolan

New member
תודה על כל המידע!

אני לא נמצא פיזית בארץ (ניו יורק בד"כ, מדריד כרגע) וקצת יותר קל למצוא כאן מורים, אבל יכול להיות ששיעורים באינטרנט יהיו נוחים יותר בכל מקרה ובטוח שיותר זולים... ההכשרה להוראת שפה היא אכן חשובה, אפילו יותר מידיעתה כשפת אם (למרות שהמבטא שלי באנגלית נושא עד היום צלקות מהמורה הרוסיה שהייתה לי ביסודי
)

Manifold Learning - לא חושב שיש לזה שם בעברית, שיטות לא לינאריות לזיהוי תבניות, פחות או יותר.

semuelf

New member
ברוך הבא

מסדרים לך דירה מטעם האוניברסיטה?
עוד חודש זה פסח. או זה לא משנה לך...

herouth

New member
תראה, בארץ מרבית הדתיים לוקחים חופשה כל הפסח

...כי מקומות העבודה לא עוברים הכשרה מספקת, או שהם עובדים מהבית, וכו'. אז תהיתי אם יש לך איזה נוהל מיוחד, אם אתה חוזר לארץ, אם אתה עובד מהבית, או מה.

semuelf

New member
אה, הבנתי

אני לוקח חופש רק בימי החג. ממילא אני תמיד מביא את האוכל שלי איתי מהבית, אז בעניין הזה לא משנה אם פסח.
אנחנו מוציאים את הילד מהגן למשך כל החג.

שנה שעברה הייתי בליל הסדר ההמוני של חב"ד - לא הסתדרתי שם. המוני מדי, רעשני מדי, ומפוזר מדי.
השנה נהיה לבד, ונלך לחב"ד לליל סדר שני. אז זה כבר רק הקהילה הקבועה, וכבר יותר נעים.
(לא שאני שומר חג שני של גלויות, אבל נלך בכל זאת)

עוד שאלות?

mishel s

New member
לא קצת לבד מדי?

זה פסח, בכל זאת.
ברור שסדר המוני זה ממש ההפך מסדר, כאוס.
אבל לבד לגמרי...

semuelf

New member
יש לי משפחה, אתה יודע

זה לא שאשב לבד בחושך ואספר את ההגדה לעצמי.

אבל אתה יודע מה, אני מוכן לארח.
אתה מוזמן.

(אם עוד מישהו רוצה, שיגיד. מספר המקומות מוגבל מאוד)

mishel s

New member
יוש!

אצלנו בבית, כשהיינו עושים רק עם המשפחה, זה היה נקרא "עושים לבד".
בדרך כלל היינו לפחות שלוש משפחות (כשיש 7 דודים/דודות, זה לא קשה)

למעלה