אפליית חרדים?

someboddy

New member
נו, למה ציפית מהם?

אני לא אהיה מופתע אם יתברר שכשהם נאלצים לעצור ברמזור אדום, הם מתלוננים על משרד התחבורה עוכר ישראל, שמפלה אותם לטובת הנהגים החילוניים שלא רק קיבלו את הזכות לחצות את הצומת - זכות שנשללה מהנהג החרדי על לא עוול בכפו - אלא גם בוחרים לנקר עיניים ולחצות את הצומת ממש מול הנהג החרדי!

Sophalin

New member
עדיין לא הבנתי מה הקשר לאפליה?

זה כמו שמישהו יחלק טמפונים חינם ומישהו יתלונן שיש אפליה נגד גברים...

someboddy

New member
אין קשר לכוחות השוק

זה מבצע של הממשלה, והממשלה מחליטה איזה דגמים יקבלו את ההנחה.

gbguy

New member
לפי מה שידוע לי, בכל מקרר חדש יש אפשרות לנתק

את האור.

מה הם רוצים?

בליעל

New member
זה לא האור, זאת מערכת הקירור.

פתיחה של הדלת מכניסה למקרר אוויר בטמפרטורת חדר, ולכן התרמוסטט מפעיל את מנגנון הקירור להוריד הטמפרטורה בחזרה. המנגנון שהחרדים מעוניינים בו מתעלם מהתרמוסטט (לפחות בשבת), ומקרר בעוצמה קבועה במרווחים קבועים.

מה שצריך לאמר הוא שהמנגנון הזה בזבזני בחשמל, ולכן המקררים שלהם לא צריכים בכלל להכלל בתכנית המדוברת.

doughnuts

New member
אתה רציני? הם באמת רוצים דבר כזה?

נשמע לי ממש הזוי. באמת מנגנון בזבזני ביותר.

cwen

New member
כן, זה הרעיון של שעון שבת למקרר

כדי שלא יהיה קשר בין פתיחת המקרר לבין פעולת מנוע הקרור.

cwen

New member
עדיין אם תחליף מקרר מיושן עם כפתור שבת

במקרר חדיש אם כפתור שבע, אז בששת הימים הנותרים הוא אכן יחסוך חשמל יחסית למקרר הקודם. וגם ביום השביעי בכל זאת הוא יבזבז פחות חשמל מאשר המקרר הקודם. בייחוד אם יתכננו לו מרווחים גדולים בין ההפעלות ויגידו לאנשים להשתדל לא לפתוח אותו הרבה בשבת כדי שלא יתקלקל להם האוכל.

בליעל

New member
אני מניח שיש פתרון עבור החרדים

אבל עדיין חושב (א) שהחרדים לא מופלים לרעה, (ב) גם אם כן, יש כל כך הרבה תחומים שהם מופלים בהם לטובה, שעדיף להם לשתוק.

לאונידס

Active member
יצאו למכרז, ההצעות הטובות ביותר זכו

כנראה שיצרני/יבואני מקררי ה"מהדרין" לא נתנו הצעות טובות.
אף אחד לא התלונן שהיה תנאי שאסור שהמקרר יהיה "מהדרין", פשוט היצרנים/יבואנים לא רצו להשתתף במכרז או שנתנו מחיר יקר.
אני יכול להבין את אותם סוחרים. מדובר במספר מועט של יצרנים ודגמי מקררים וקהל שבוי. למה להם להוריד מחירים?

הציבור החרדי מנוסה ביצירת לחץ על סוחרים, הבנתי שיצא עוד מכרז, שימצאו את הדרך ללחוץ על היצרנים/יבואנים להשתתף.

deathcaster

New member
גם לזרוק חמץ ולנקות באובססיביות את הבית

לפני פסח ללא צורך הגיוני, ולהכשיר בשר עם כמויות אדירות של מלח שמזהמות את הסביבה והורסות מי תהום זה מנגנון בזבזני ביותר, כך ייעשה לחבר הדמיוני שרוצה שיסגדו אותו.

doughnuts

New member
"להכשיר בשר עם כמויות אדירות של מלח"

את זה לא ידעתי. תודה.

למעלה