אפלייה מכעיסה

shay or eli

New member
אפלייה מכעיסה

כשאזרחי ישראל הערבים יוצאים להפגנות וחסימת כבישים נגד הקיפוח המתמשך שלהם - זה נגמר במוות של 13 מהם. כשהמתנחלים חוסמים כבישים מרכזיים נגד התכנית לפנות חלק מהם - אפילו באלות לא משתמשים נגדם. כשפעילים נגד הגדר מפגינים בצורה לא אלימה בשטחים - הם חוטפים גז מדמיע, רימוני עשן ואש חיה. כשהנוער של מועצת יש"ע מתבצר ומתנגד לפינוי בבית-הכנסת של נווה דקלים - מפנים אותם אחד אחד, ונזהרים שלא לפגוע פיסית. כשבלוד או בחיפה העירייה מחליטה להרוס בתים של ערבים (אזרחים ישראלים שבנו ביתם בתוך תחומי ישראל) - המשטרה לא בוחלת באמצעים כדי לזרוק אותם לרחוב. כשבכפר דרום או במורג הממשלה, הכנסת ובג"ץ מחליטות לפנות מביתם מתנחלים (אזרחים ישראלים שעברו לגור בניגוד לחוק הבינלאומי בשטחים כבושים, שמוגדרים "שטחי שליטה זמנית" בתקנות היבשות) - החיילים והשוטרים בוכים איתם, מחבקים אותם ומפנים אותם בשיא הרגישות (למרות צעקות כמו "נאצים!" ו- "גסטאפו!"). כשמחליטים לפנות מתנחלים מבתיהם, לצורך היערכות בטחונית שונה ברצועת עזה (אני לא אומר "שלום", כי זה לא משהו שעומד על סדר יומו של שרון) - זה עובר את הצבעות בממשלה ובכנסת, יש פיצויים מפה ועד להודעה חדשה, ובג"ץ אפילו מגדיל את הפיצויים. כשמחליטים לפנות פלסטינים מביתם כדי להציב בו עמדה של צה"ל - כל מי שצריך להחליט על זה זה מפקד המקומי בשטח, יש להם בהרבה מקרים פחות משעה להתפנות, ועל פיצויים אין בכלל מה לדבר (הכנסת אף העבירה לא מזמן חוק האוסר על פלסטינים לתבוע את המדינה בבג"ץ!). המסקנה משבוע ההתנתקות שעבר עלינו היא מצד אחד פתח לתקווה, אבל מצד שני קשה מאוד: מצד אחד כוחות הביטחון הישראליים יודעים להיות מאוד רגישים כשהם רוצים. אבל מצד שני, הם בוחרים להפגין רגישות רק כלפיי קבוצה אתנית מאוד ברורה, ובתוכה רק כלפיי צד מאוד מסויים במפה הפוליטית. התנתקות או לא התנתקות, המתנחלים הם עדיין אדוני הארץ.

אני שמעתי משהו אחר

"כשהמתנחלים חוסמים כבישים מרכזיים נגד התכנית לפנות חלק מהם - אפילו באלות לא משתמשים נגדם"- האמת שכן וגם שברו כמה רגלים אבל עזוב בוא לא נכנס לקטנות.... וכשהסטודנטים מפגינים? גם אותם צריך להרוג? "כשבכפר דרום או במורג הממשלה, הכנסת ובג"ץ מחליטות לפנות מביתם מתנחלים (אזרחים ישראלים שעברו לגור בניגוד לחוק הבינלאומי בשטחים כבושים, שמוגדרים "שטחי שליטה זמנית" בתקנות היבשות) - החיילים והשוטרים בוכים איתם, מחבקים אותם ומפנים אותם בשיא הרגישות (למרות צעקות כמו "נאצים!" ו- "גסטאפו!")".---> שוב להזכיר לך מי שלח אותם לשם? עזוב עוד ויכוח טיפשי....(גם אני לא מסכימה על כוח הקטע של ההשוואה לשואה זה זוועה אבל שוב זה לא כולם) "כשמחליטים לפנות פלסטינים מביתם כדי להציב בו עמדה של צה"ל"- פלשתינים הם לא אזרחי ישראל-אני חייבת להם משהו? "המסקנה משבוע ההתנתקות שעבר עלינו היא..........הם בוחרים להפגין רגישות רק כלפיי קבוצה אתנית מאוד ברורה, ובתוכה רק כלפיי צד מאוד מסויים במפה הפוליטית."-מוזר כי כל הימנים דווקא רואים שכל המדינה שלנו הפכה להיות שמאלנית ואין לה בכלל צד מייצג בממשלה אבל בסדר אם אתה אומר אז איך אני אתווכח איתך?

freshlama

New member
בקשר לפלסטינים

מגעיל אותי לראות אנשים שמתייחסים לאנשים אחרים כמו לחיות. כשהתנחלים קוראים לחיילים ולשוטרים נאצים- זה בהחלט מזעזע. אבל אם כבר עושים השוואה לשואה, אז אנשים כמוך שבזים ללאום אחר שחי במדינה שלנו ומכריזים בגאון "ערבי טוב זה ערבי מת". אתם האנשים שמתקרבים לרמה של הנאצים מדינה שלנו. אל תטעי במה שאני אומר. אני לא אומר שאת נאצית. אני אומר שאם לא נפסיק עם זה מהר את תהפכי לכזאת.

ערבי טוב זה ערבי מת?

אויש באמת תעשה לי טובה הזכרתי את זה איכשהו באיזו הודעה שלי???? כל מה שאמרתי זה "פלשתינים הם לא אזרחי ישראל-אני חייבת להם משהו?" וזה ממש אבל ממש לא אותו דבר. צר לי לאכזב אותך אבל יש לי חברים בדואים ודרוזים (לא הרבה שניים שלושה אבל עדיין...ושזה לא יטעה אותך אנ יעדין ימנית) אבל אני לא חושבת שהם כלבים או כל בע"ח אחר. "כשהמתנחלים קוראים לחיילים ולשוטרים נאצים- זה בהחלט מזעזע."-אני מסכימה איתך בהחלט! "אנשים כמוך שבזים ללאום אחר שחי במדינה שלנו..." מתי עשיתי את זה?? תסלח לי מאוד אבל לא בגלל אנשים כמוני תהיה מלחמת אחים....כנראה אתה חדש בפורום....אתה עדיין לא מכיר אותי

freshlama

New member
את חייבת להם התייחסות מינימלית

כבני אדם. ואם לא מינימלית אז אפשר גם קצת יותר.

konda

New member
איזה עוולה

"פלשתינים הם לא אזרחי ישראל-אני חייבת להם משהו? " רק דוגמא לאן הידרדנו. את לא חייבת להם כלום מלבד ללתת להם זכיות אדם בסיסיות ואני לא מדבר על מחבלים שמה מגיע להם זה כדור בראש או מאסר עולם אני מדבר על בני אדם חפים מפשע, קשישים שהרסו עליהם את הבית והרגו אותם בכך, האם את לא חייבת להם את הזכות לחיים ? האם את לא חייבת להם את הזכות לכבוד ? האם את לא חייבת להם את זכות חופש התנועה ? ואני מדבר על החפים משפע. הראיה שלך כל כך מגעילה אותי, את מעלימה כל צלם אנוש בך בשביל להגן על המדינה שלך רק מראה שהכיבוש אכן משחיט גם אם הוא הכרחי בחלקו.

אויש באמת

איזה שטויות ... "על בני אדם חפים מפשע, קשישים שהרסו עליהם את הבית והרגו אותם בכך"-אתה יודע כמה חיילי צה"ל נהרגו כי הם הגנו על אותם חפים מפשע? לדוגמא סיפור מפורסם שאני בטוחה שאתה מכיר אני לא זוכרת את הפרטים אבל הפואנטה היא חשובה: היו 4 חיילים שרדפו אחרי 2 מחבלים המחבלים ברחו והחיילים רודפים אחריהם פתאום הם הגיעו למערה אחת ובפתח עמדה אישה החיילים שאלו אותה אם הם ראו 2בחורים עם נשק והיא אמרה שלא ומה פתאום והיא ביקשה לשתות מים אז אחד החיילים הביא לה מים מהמימיה שלו ואז 2 המחבלים מאחוריה התחילו לירות עליהם והרגו 2 מהחיילים!!!! אני, אם הייתי בשטח הייתי הורגת את אותה האשה אבל לא-שמעת על טוהר הנשק? אסור! אז אותה אישה הובאה למשפט כי היא חפה מפשע עש שהוכח אחרת...... בכל אופן מה שאנימנסה להגיד הוא שמדינת ישראל מפסידה כ"כ הרבה כי היא זאת שצריכה להיות נאורה כביכול אז אל תגיד לי עכשיו שהורסים בתים על קשישים פלשתינאים

בוקר טוב. תתעוררי ותפקחי את העיניים

צה"ל הורס בתים בלי קשר. ומה זה משנה אם זה בתים של קשישים, ילדים, נשים, גברים או נוער? אם הם לא מחבלים, מגיעות להן זכויות בסיסיות. וצה"ל כן הורס בתים של קשישים, תפתחי חדשות באנגלית של ערוץ 1, וכל יום-יומיים בערך מדברים שמה על הדברים האלה. חצי מהמפלסתינאים לצערי חסרי בית, ולא הכל הבגלל הצבא, אבל חלק גדול מהם לא בבית כי הצבא החליט שיש מעבדת נשק במרתף שלהם. ואת יכולה לראות עשרות נשים זקנות שמחזיקות את הנכדות בנות ה-3 שלהן על הידיים ומקבצות נדבות. ועוד דבר, לפי דעתי את צרת מוח ודעה, שמתכחשת לעובדה שמעבר לגבול חיים אנשים בתנאים תת-אנושיים, או שאת פשוט לא שמה עליהם כי הם לא יהודים נאורים או מתנחלים מדהימים. את פשוט דוחה. מצטערת.

רק משהו אחד

"את פשוט דוחה. מצטערת."-אם זה מה שאת חושבת אז אין לי בכלל מה להגיב לך... ובסוף באים אליי בטענות שאני מביאה מלחמת אחים... עם אחים כאלה מי צריך בני דודים?

konda

New member
את מקשקשת בקומקום

מזה הקישקושים שהבאת עכשיו ?!?!! דברי לעניין.. הצבא שלנו הולך ומידרדר מוסרית בעיקר בגלל הימנים שמתגייסים עם מחשבות "מוות לערבים" ולא חושבים על טוהר הנשק והומניות כלל. המקרה שהבאת עכשיו בכלל לא קשור לכלום כי את לא מדברת על חפים מפשע ! לא הגיוני בשום מקום בעולם שנרמוס זכיות אדם של חפים מפשע, אם צריך להרוס בתים שמסכנים את אזרחי ישראל אז יש לנקוט בצעדים הנכונים, להודיע לכל התושבים על הכוונה להרוס את הבתים לפצות את התושבים האלו בכסף על הרס הבית, מזוויע אותי לראות אותך מתעלמת כל כך מכך שנרמסו כל כך הרבה זכיות אדם על ידינו. תגידי לי כששני שוטרי מג"ב לוקחים איתם נער בן 15 באוטו והוא חף מכל פשע והם מתחילים לנסוע ומגבירים את המהירות עד ל150 קמ"ש ואז אחד המגבניקים מחליט לזרוק את הילד על הכביש במהירות 150 קמ"ש את רק יכולה לתאר מה קרה לו. כשחיילים שלנו עומדים חסרי אונים מול ילדי כהנא הפאשיסטים שמכים זקנות ערביות בלב חברון זה בסדר ? כשג'יפים של צה"ל עוברים בתוך מחנה פליטים ויורים על דודי שמש בשביל הצחוק זה בסדר ? כשאת מעמידה אנשים חפים מפשע במחסום במשך שעות ומתייחסת אליהם כמו עדר כבשים שמובלות לשחיטה זה בסדר ? תפסיקי להיות עיוורת !

התגובה שלי

"ששני שוטרי מג"ב לוקחים איתם נער בן 15 באוטו והוא חף מכל פשע והם מתחילים לנסוע ומגבירים את המהירות עד ל150 קמ"ש ואז אחד המגבניקים מחליט לזרוק את הילד על הכביש במהירות 150 קמ"ש את רק יכולה לתאר מה קרה לו.....כשג'יפים של צה"ל עוברים בתוך מחנה פליטים ויורים על דודי שמש בשביל הצחוק זה בסדר ?" -אני אגיד לך -זה לא בסדר! ואני מסכימה איתך ב100% זה שאניימנית זה לא הופך אותי להיות פחות הומנית ממך, פחות חסרת רגישות ממך. "כשאת מעמידה אנשים חפים מפשע במחסום במשך שעות ומתייחסת אליהם כמו עדר כבשים שמובלות לשחיטה זה בסדר?"-כן, זה בסדר! מה שאמרת מקודם לדעתי ממש ממש לא בסדר אבל זה בסדר כי אין לנו ברירה כי בלי זה המחבלים יכנסו.. כמה מקרים קרו שערביה במחסום "שקרעה ללדת" בעצם החביאה חגורת נפץ?? שילקוט של ילד היה חומר נפץ שהעבירו? את השאר אני לא מצדיקה בהחלט לא! אבל את העמידה במחסום-כן! ולמה לעזאזל כל הודעה שרושמים בפורום חייבת להיות תוקפנית וצועקת?

konda

New member
ככה זה

לונדון וקירשבנאום לימדו אותי את זה, הם עלו על המשחק של הימין... שבדיון עם ימני מי שצועק יותר חזק ומכניס יותר מילים בדקה מנצח בדיון.

שאיטן

New member
תגובה.

תוכן: כשאזרחי ישראל הערבים יוצאים להפגנות וחסימת כבישים נגד הקיפוח המתמשך שלהם - זה נגמר במוות של 13 מהם. כשהמתנחלים חוסמים כבישים מרכזיים נגד התכנית לפנות חלק מהם - אפילו באלות לא משתמשים נגדם. א. כן השתמשו באלות. ב. מתי בפעם האחרונה המחאה של הערבים היתה ישיבה על הכביש בצורה בלתי אלימה, חלוקת דפי הסברה לנהגים ושירה? כשפעילים נגד הגדר מפגינים בצורה לא אלימה בשטחים - הם חוטפים גז מדמיע, רימוני עשן ואש חיה. כשהנוער של מועצת יש"ע מתבצר ומתנגד לפינוי בבית-הכנסת של נווה דקלים - מפנים אותם אחד אחד, ונזהרים שלא לפגוע פיסית. המפגינים נגד הגדר לא מפגינים בצורה "בלתי אלימה". הם מתפרעים ומסכנים את החיילים. להזכירך הם אפילו הוציאו פעם עין לחייל. למרבה הפלא העניין לא הגיע לתקשורת ההוגנת והאובייקטיבית שלנו, ולא היתה על זה מהדורת חדשות רחבה, אבל זה כבר נושא אחר. ה- "נוער של מועצת יש"ע" ש-"התבצרו" בבית הכנסת- התפללו, שרו, בכו, וכשהחיילים באו לפנות אותם הם התפנו. החיילים היו צריכים להרים אותם אבל הם לא התנגדו בצורה אקטיבית, לא הרביצו ולא בעטו. אז למה לעזאזל שהחיילים יצטרכו להיות אלימים? ד"א בקשר לשימוש במילה התבצרות- על בית הכנסת בכפר דרום אפשר להגיד את זה. כי הם עלו סגרו את המבנה, מנעו גישה אליו ופגעו במי שניסה. בנווה דקלים אפילו הדלת לא היתה נעולה. מה פה התבצרות בדיוק?? כשבלוד או בחיפה העירייה מחליטה להרוס בתים של ערבים (אזרחים ישראלים שבנו ביתם בתוך תחומי ישראל) - המשטרה לא בוחלת באמצעים כדי לזרוק אותם לרחוב. כשבכפר דרום או במורג הממשלה, הכנסת ובג"ץ מחליטות לפנות מביתם מתנחלים (אזרחים ישראלים שעברו לגור בניגוד לחוק הבינלאומי בשטחים כבושים, שמוגדרים "שטחי שליטה זמנית" בתקנות היבשות) - החיילים והשוטרים בוכים איתם, מחבקים אותם ומפנים אותם בשיא הרגישות (למרות צעקות כמו "נאצים!" ו- "גסטאפו!") אין לי מושג מה העניין עם הערבים בלוד או בחיפה ואני בטוח שיש לעיריה סיבות. אבל זה לא אותו דבר ואין מה להשוות. בוא תתחיל להתלונן גם על אנשי הוצאה לפועל שבאים "לזרוק לרחוב" אנשים שעוקל להם הרכוש או לא שילמו מיסים וכל זה. בכל מקרה גם במקרה של חיפה ולוד וגם בהוצאה לפועל המפנים צריכים להיות רגישים, אבל אם הם לא זה כבר עניין אחר וזה לא אמור שגם את מתיישבי גוש קטיף צריכים לזרוק בצעקות ומכות. ובקשר לצעקות נאצים- בפכם הלא-יודע-כמה, זה מיעוט שעושה את זה והרוב המוחלט לא מסכים עם זה. דבר עם חייל שהיה בגוש בשבוע האחרון או בכפר מימון ותשאל אותו. משום מה אף אחד לא זוכר את הדיבורים ואת השיחות הכנות שהתנהלו שם שעות וימים. זוכרים רק את ה-3 נערי גבעות שעברו שם וצרחו נאצים. ודבר אחרון- שאני אזכיר לך מי שלח לגוש את התושבים האלה?? רבין. כן הוד רוממותו רבין הדגול. אז שלא תתחיל לי פה עם "בניגוד לחוק" כשמחליטים לפנות מתנחלים מבתיהם, לצורך היערכות בטחונית שונה ברצועת עזה (אני לא אומר "שלום", כי זה לא משהו שעומד על סדר יומו של שרון) - זה עובר את הצבעות בממשלה ובכנסת, יש פיצויים מפה ועד להודעה חדשה, ובג"ץ אפילו מגדיל את הפיצויים. כשמחליטים לפנות פלסטינים מביתם כדי להציב בו עמדה של צה"ל - כל מי שצריך להחליט על זה זה מפקד המקומי בשטח, יש להם בהרבה מקרים פחות משעה להתפנות, ועל פיצויים אין בכלל מה לדבר (הכנסת אף העבירה לא מזמן חוק האוסר על פלסטינים לתבוע את המדינה בבג"ץ!). א. זה לא אותו סדר גודל ב. אם הצבא החליט להקים שם עמדה- זה כי היו שם התפרעויות והצבא צריך להכנס לשם כדי להשגיח על המחבלים. זאת בעיה שלהם... המסקנה משבוע ההתנתקות שעבר עלינו היא מצד אחד פתח לתקווה, אבל מצד שני קשה מאוד: מצד אחד כוחות הביטחון הישראליים יודעים להיות מאוד רגישים כשהם רוצים. אבל מצד שני, הם בוחרים להפגין רגישות רק כלפיי קבוצה אתנית מאוד ברורה, ובתוכה רק כלפיי צד מאוד מסויים במפה הפוליטית איחס, אתה כ"כ צבוע התנתקות או לא התנתקות, המתנחלים הם עדיין אדוני הארץ. הא??

למעלה