אפי-נו - חסרונות

אפי-נו - חסרונות

הי, בנות קראתי הרבה שירשורים על אפי-נו, והתרשמתי שבעיקר התגובות חיוביות. אבל בכל זאת הייתי רוצה להתמקד בחסרונות של המכשיר, למשל על כך : שהמקום מתרחב יותר מדי ולא חוזר למצב רגיל שזה יכול לפגוע ביחסי מין בטווח רחוק אולי גם ברגישות של המקום??? האים יכול לגרום לפטריות (למי שרגישה לזה) או לזיהומים אחרים? מה ידוע לכן? (מנסיונכן או נסיון אחרים או מהמלצות של אנשי מקצוע) תודה

א י ו ש י

New member
בתור אחת שהשתמשה בו כל יום במשך

יותר מחודש ,כל פעם 10 דקות ורוב הפעמים הגיעה למקסימום (היקף 32) אני יכולה לומר לך בודאות ומבידקה של הרופא שלי (לדבריו כמו חדשה חחח) חזר ועוד איך חזר למקום תשאלי את בעלי
אפינו לא מרחיב את הנרתיק כי אם מגמיש את איזור הפירנאום חתך החיץ יש הבדל מאוד גדול בינהם ולכן אין מה לדאוג לגבי פטריות רק אם תמרחי אותו בשמן נבט חיטה מה שגם ככה לא בריא למכשיר זה עלול לעורר פטריות. לא הבלון עצמו.

מגענ

New member
דולה ומדריכת הכנה ללידה הזהירה אותי

בפירוש לא להשתמש באפי-נו בדיוק בגלל הנושאים שציינת- הבלון מרחיב את האזור למצב שהוא לא נורמלי למשך תקופה ארוכה יחסית. בלידה האזור אמור להתרחב למס' דקות וזהו. האפי-נו מרחיב את אזור החיץ במשך מס' שבועות לגודל כזה וזה לא מצב טבעי ולכן ממש לא מומלץ לפי דבריה. היא אמרה לי שכל מיילדת (היא עובדת באופן קבוע בבי"ח) מזהה מיד את מי שהשתמשה באפי-נו כי האזור נראה רחב באופן יוצא דופן לעומת מי שעשתה עיסוי ידני בלבד. בקיצור- אני לא מתכוונת לגעת בזה!

א י ו ש י

New member
אוי זה כל כך לא נכון ולא רק מניסיון

אישי שלי יש מלא דולות שמאוד בעד אגב!! וגם מיילדות (בליס חלק מהקוס הכנה ללידה שלהם זה שיעור על עיסוי ידני ועל אפינו!) אין לי אחוזים ואני לא דוחפת אף אחד לרכוש אבל לדעתי זאת המצאה גאונית!!! היתרונות עולים על כל חסרון (אם יש כי המקום לא מתרחב)

shell2005

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif כמעט הצליח לך...../images/Emo6.gif זה דווקא

מתאים לתוכן
הצחיק אותי....

sagita

New member
מנצל"שת שאלה לאיושי

היי האם עשית קורס הכנה ללידה בליס? אם כן, האם ממליצה ואשמח אם תוכלי לפרט על הנושאים והשיעורים והמדריכות וכו' תודה

א י ו ש י

New member
כן עשיתי קורס בליס

היה ממש בסדר גמור המילדת שהעבירה היתה מדהימה לימדו אותנו הרבה דברים ועל אף שבאתי די יודעת קיבלתי כמה טיפים לא יודעת אם זה רלוונטי להיום אבל זאת התוכנית שהיתה לנו בקובץ המצורף אני מניחה שזה לא ממש השתנה מאז שנה שעברה. בהצלחה

sagita

New member
תודה ועוד שאלה

את חושבת שיש יתרון לזה שהלכת על קורס בבי"ח (מבחינת היכרות המקום, חדרי הלידה, אולי הרופאים...לא יודעת) או שזה היה אותו דבר אם היית הולכת על הקורס של קופ"ח או קורס פרטי אחר? ועוד שאלה: האם התייחסו לאפידורל והאם דיברו הרבה על המדיניות הספציפית של בית חולים ליס בנוגע לאפידורל, זירוז לידה, ניתוח קיסרי וכיוצא בזה? תודה

א י ו ש י

New member
מתוקה הייתי לפני שנה../images/Emo9.gif

קסם בן שנה ו-5 ימים בעצם הייתי יותר משנה. המדיניות בטח קצת השתנתה יש אני מבינה את האפידרול בהליכה מה שאהבתי בקורס ובכלל בליס שהם משדרים זרימה עם היולדת. לא דוחפים לאפידורל (כן מסבירים על יתרונותיו וחסרונותיו) אבל הם בהחלט מסבירים על כל הדרכים להתמודד עם כאב טבעיות ולא טבעיות . כנ"ל זירוז טבעי ולא טבעי (זה הגיע עד הסברים של איפה לוחצים ברגל לזרז צירים וכד') בהחלט אחד השיקולים העיקריים שלי היו להכיר את המערכת מקרוב ידעתי שאלד בליס ולכן היה חשוב לי ללכת לקורס שמראה את מדיניות בית החולים, את התינוקיה, חדר הלידה, הכרת הצוות. לא חושבת שזה זהה בקורס אחר פרטי שלא מכיר את המערכת מבפנים. לקורס פרטי יש יתרונות אחרים, אולי דגשים אחרים לפי החלטת מעביר הקורס אבל זה לא היה שיקול מבחינתי. בהצלחה!

ניקה

New member
גם במאיר

כשהייתי בסיור ציינו את אפי-נו לטובה והמליצו בחום

jenyl

New member
אולי סימן זיהוי למיילדת זה העדר קרע

יש מחקרים שמראים שאפי-נו מקטין בצורה משמעותית את הסיכוי לקרע או חתך! אני בהחלט הולכת משבוע הבא להתחיל להתאמן

מגענ

New member
השאלה מי ביצע/מימן את המחקרים?

בנושא הזה אני כ"כ משוכנעת כי אותה דולה היא חברה, מנוסה במקצועה, והביעה את דעתן של מיילדות רבות בביה"ח שלה, שהוא דוקא מאד פרו לידה טבעית.

jenyl

New member
יש לי שאלה :../images/Emo132.gif

שמעת על מישהי שבעקבות שימוש באפי-נו האזור נמתח עד כדי כך שאח"כ לא חזר לגודל התקין?! אני לא שמעתי ולא קראתי על מקרים כאלה. לעומת זאת שמעתי על המון מקרים של בעיות שנגרמו בעקבות קרעים וחתכים שגרמו המון סבל ליולדת. כמובן שיש גם את העיסוי, אבל שם נורא קשה לעשות כמו שצריך ולקבוע את היעילות של הפעולה. אני מעדיפה לקחת סיכון עם אפי-נו לעומת סיכון עם קרעים מיותרים

מגענ

New member
לא שמעתי מבנות שהשתמשו בו בגוף

ראשון כי כאשר מרבית חברותיי התחילו ללדת האפי-נו עדיין לא היה בשוק, אבל דעה מקצועית של תומכת + מיילדות מספקת אותי אישית. אני מאד מעריכה את יהודית שריג (מכירה את מאמריה) אך אותי אישית שכנעו יותר ההסברים האחרים, בייחוד של נשות מקצוע שנתקלות במראה הנרתיק מדי רגע. אגב, גם כששאלתי את הגניקולוג שלי הוא טען בתוקף שעיסוי ידני עדיף אבל דעתו פחות משמשעותית בעיניי מאשר של צוות חדרי לידה. בכל מקרה, ממש לא אומר שחייבים לקבל את דעתי כמובן, אני מרגישה מול מתקפה (וחבל שכך)...

jenyl

New member
לא התכוונו להתקיף ../images/Emo140.gif

פשוט נושא החתך ודרכים להמנע ממנו הוא מאוד רגיש, מכל הבחינות

למעלה