אפי בן ישראל

shamus

New member
אפי בן ישראל

עוד מישהו כאן מסכים איתי שאסור לתת לה לתרגם תוכניות המיועדות לדיבוב או בכלל? אנגלוזים לרוב, תחביר אנגלי ובאמת קצרה היריעה... <שיימוס שממש דואג מדלות השפה של אפי והשפעתה על העברית של הילדים שלנו>

OrlyNL

New member
אני מתלבטת אם למחוק ../images/Emo4.gif

אם אתה מעוניין להרחיב (לתת דוגמאות ספציפיות) - אתה מוזמן לפתח את הדיון הזה. אם לא - ההודעה שלך תימחק...

shamus

New member
אפי בן ישראל

אין לי כרגע "בשלוף", אך אין לי בעיה לדאוג לכך בעתיד הקרוב. ראיתי פרסומת לפורום שלכם בפורום אחר, ומיד עלה בדעתי לראות מה אנשים אחרים בתחום חושבים. זה באמת נורא, לדעתי, עד כדי כך שאני מתכוון לפנות אל הגופים המשדרים. נניח ונוותר למתרגמי הכתוביות (אני, בין היתר) שגם חוטאים במידה כזו או אחרת, בדיבוב האחריות היא כפולה, לטעמי. והאמינו לי שאני לא מתלונן טעות קטנה פה ושם, שזה גם בעייתי אבל נניח לזה לרגע, אלא ודאי שעל טעויות באמת איומות למכביר.

OrlyNL

New member
אבל אפי היא לא המתרגמת

היחידה בתחום, אתה יודע אתה זה - נכון? אין לי בעיה עם הדיון על התרגום, אבל כשאתה "נכנס" ספציפית באפי, זה קצת מפריע לי... בכל מקרה, כמו שאמרתי - אני אשמח אם תפתח את הדיון], כי זה מעניין אותי לדבר על התרגום (אני גם מתחילה עכשיו לתרגם לדיבוב). מה בדיוק מפריע לך בתרגומים?

../images/Emo207.gif אורלי, את מתחילה לתרגם?

OMG
חחחח... ספרי על זה עוד, זה באמת נושא מעניין. ובכלל, ההתנהלות של התירגום בתחום הדיבוב, תמיד עניינה אותי :)

Hawkgirl

New member
לאאא!!! אל תעשו את זה @#^$$#^$@#^

אני כבר רואה את תומר מגיב 689342367844364236896497823649784236789 פעמים עם טעויות בתרגום של פוקימון XD ואז שוב הולך להקיא וכו' וכו' XD ותסלחו לי על ההבנה האיטית שלי, אבל אני עדיין לא הבנתי מה המטרה של השירשור הזה, כאילו, נניח שאפי בן ישראל תרגמה משהו והוא לא היה בסדר. אבל על מה ספציפית התלונה? זה עוד לא הבנתי OO" אמרת שם, קבעת עובדה, אבל לא פירטת מה הוביל אותך לזה OO"

ת'אמת, גם אני לא הבנתי את זה ../images/Emo12.gif

ואשמח ליותר פירוט בנושא, כי שוב, זה נשמע לי מעניין לפתח דיון על התרגום (מאחר ותרגום הוא חלק בלתי נפרד מתחום הדיבוב).

shamus

New member
אני שמח שיתנהל דיון על זה

כי אתם קשורים לתחום הדיבוב, ולמדבבים יש מה לומר בעניין, לדעתי. אם שמתם לב לטעות בתרגום, אז תפנו את תשומת הלב של האחרים לכך. את אפי הזכרתי כי אליה יצא לי להיחשף בזמן האחרון, לאחר שזמן רב לא נחשפתי לתוכניות מדובבות (בילדותי בשנות השמונים), ובתרגומים שלה יש המון טעויות, ובעיקר אנגלוזים שבעוד כמה שנים, אם לא כבר עכשיו, ייחשבו לעברית מן המניין עבור ילדים שצופים בתוכניות האלה. דוגמאות בשמחה אספק בשבוע הבא אם תרצו. דוגמה אחת שאותה הזכיר לי חבר שהתלוננתי באוזניו לא פעם היא: "בתוך קליפת אגוז", במקום לומר "בקצרה" או משהו בסגנון. שימו לב, שאולי יש אנשים שיאמרו בקליפת אגוז, שאני אישית לא אוהב, אבל "בתוך"? אז מה אם באנגלית זה "in a nutshell". אבל זה באמת ניחא לעומת טעויות אחרות של עיבריש.

OrlyNL

New member
אוקיי...

יש הבדל בסיסי וגדול בין תרגום לכתוביות, לבין תרגום לדיבוב. כשאתה מתרגם לדיבוב, אתה צריך לשמור על האורכים של המשפטים, כדי שהם "יישבו" טוב על המשפטים המקוריים שהדמות אומרת. בוא ניקח, לדוגמה, את "in a nutshell". אם יתרגמו את זה ל"בקצרה" - זה לא יישב טוב על המשפט המקורי, כי המשפט באנגלית יותר ארוך. "בתוך קליפת אגוז", לעומת זאת, זה משפט יותר ארוך, ולכן יהיה יותר קל להושיב אותו על המשפט המקורי. (למרות שאני מסכימה איתך שהיה אפשר לתרגם את זה יותר טוב). אני, כמוך, לא מתה על תרגום מילולי. לפעמים צריך לצאת מהקופסא ולחשוב על תרגומים יותר מקוריים, במקום לתרגם מילולית. לעניין הטענה שלך שזה מקלקל את השפה של הילדים - הרשה לי לגחך. מרפרוף בפורומים - השפה העברית כל כך התדרדרה בשנים האחרונות, עם הכניסה של האינטרנט לחיינו, שאני בכלל לא בטוחה שהחלק של הדיבוב הוא משמעותי בשינוי הזה....

כן, גם אני מסכים עם העובדה ש...

אין קשר בין הדיבוב לבין התדרדרות השפה העברית של הנוער. אני חושב שאם כבר להיפך - דיבוב הוא ממש לא חלק משמעותי ומשפיע על השפה העברית, אלא יכול רק לשפר אותה. בכל אולפן דיבוב שמכבד את עצמו, תוכל למצוא מתרגמים מן השורה שללא ספק יעשו את העבודה שלהם כראוי. כמעט כל חברה או אולפן הקלטות דואגים לכך שיהיו להם מתרגמים איכותיים שללא ספק יודעים לתרגם בצורה האמינה ביותר. אתה מתייחס פה לתרגום. נכון, אמנם תרגום לקוי משהו, אבל עדיין תרגום. ואני לא חושב שהתרגום אמור בצורה מסוימת להשפיע על השפה או על אופן הדיבור של הילדים. וכנ"ל לגבי הדיבוב. בכל אופן, מה שדווקא כן אפשר להגיד עליו שגורם להתדרדרות השפה העברית אצל הנוער, הוא באמת, כמו שאורלי הזכירה, כניסת האינטרנט לחייהם. אחרי הכל, כמעט בכל פורום, צ'ט, בלוג או כל מקום אחר שבו ניתנת לגולשים האפשרות לכתוב ולהביע עצמם - תמצא ליקוי בשפה. אני יודע מניסיון שבדיבוב אמנם יש בעיות בתרגום, אבל אלו בעיות שכבר קשורות למשמעות המילה המתורגמת, ולא לצורה שבה היא נאמרת (באנחה שאתה מתכוון לתרגום של דיבוב. כי את התרגום הזה אי אפשר לראות, אלא רק לשמוע). אז בעצם... לאיזה סוג של תרגום אתה מתכוון? כתוביות או תרגום של דיבוב?

Pigulim

New member
מה?!

גבירותיי ורבותיי, נפלתם על השכל או משהו? אתם באמת חושבים שיש צידוק כלשהו לכתוב/לומר "בתוך קליפת אגוז" בעברית? אם כן, אני רוצה מישהו מכם שיסביר לי איך ילד שרואה את זה בתוכנית יבין על מה לעזאזל מדברים. ברצינות, נראה מי מכם באמת מאמין שילד שרואה את זה, או כל אחד שלא יודע אנגלית, לצורך העניין, יבין למה מתכוונים. אם צריך להאריך את המשפט, אדרבא, שיוארך, לא על חשבון העברית, ובטח שלא על חשבון ההבנה של הצופה - אני בטוח שתסכימו איתי לפחות בנוגע לאחרון. ובאופן כללי, לכתוביות ולדיבוב השפעה עצומה על השפה של הילדים שקוראים/שומעים אותם. סביר להניח שאחת הסיבות שתמיד הייתי בראש הכיתה שלי ביסודי, כשעשו לנו מבחני דקדוק והבנת הנקרא במחשבים בכיתה ג' ואני הייתי ברמה של כיתה י"א, היא שראיתי הרבה טלוויזיה מתורגמת, והתרגלתי לקרוא. ככל שהולכים אחורה יותר, חברות התרגום משלמות יותר על תרגום, כך שמשתלם יותר לתרגם, כך שאין צורך לחפף כשעושים את זה, כך שהאיכות טובה יותר בסופו של דבר - כך שאין לי ספק שהכתוביות שאני ראיתי כילד היו מוצלחות ומלמדות, בעוד שהתחרות של היום הורסת את זה. היא גורמת לחברות תרגום לשלם פחות, וכך להשיג רק מתרגמים זבל ו/או מתרגמים טובים שמחפפים, התרגום נראה בהתאם וגם, צר לי לאכזב אתכם, השפה מסביבנו נראית בהתאם, קרי - חתיכה של חרא כמעט. אבל, יטענו המתדיינים לשם דיון שלא כותבים כדי להגיע למסקנה אלא כדי להתנגד חינם, השפה התדרדרה גם לפני שהייתה טלוויזיה ו/או סרטים עם כתוביות ו/או דיבוב, כל שכן כתוביות/דיבוב רקובים. נכון, אבל זה תורם לזה רבות, טמבלים. בעידן שבו הטלוויזיה היא אחד מערוצי המדיה החזקים, עדיין (לכל מי שמתלהב/ם "אבל האינטרטנט! האינטרטנט!), וככזו היא משפעים לאין ערוך על התודעה של צופיה, מבוגרים וצעירים כאחד, כשלמבוגרים שמדברים כמו בהמות אני לא נותן הרבה סיכוי כבר, אבל למה לחרב את הנוער/טף?

Pigulim

New member
../images/Emo208.gif

אני חייב שתשימו לב לזה, ממש עצבנתם אותי במה שכתבתם לשיימוס. אני לא מאמין שבאמת חשבתם שתוכלו להצדיק, באיזושהי דרך, את "בתוך קליפת אגוז". אני, בניגוד, לשיימוס, לא חושב שאפשר לומר "בקליפת אגוז", אם רק מורידים את ה"בתוך". התרגלו - זה לא קיים ב-עב-רית

אבל צורת ההתבטאות שלך-

לא הכי הולמת. ואני לא חושב שזה מוצדק לקרוא לנו "טיפשים".

Pigulim

New member
אני כתבתי "טמבלים",

והתכוונתי אך ורק למי שמתנגד לשם התנגדות. בינתיים, כל מה שכתבת התחמק עד כמה שרק אפשר מהמהות של מה שכתבתי, אבל כן מצא משהו להתנגד לו. אין לך משהו מוצק, עקרוני ולעניין לענות למה שאמרתי, או שאולי... אני מתנצל אם פגעתי במישהו בצורת ההתבטאות, אבל יש לי הרגשה שכולנו כאן אנשים בוגרים שלא כוללים אף אחד שבאמת ובתמים נפגע ממשהו שכתבתי... נו, באמת. היה חיוני, לכתוב תגובה חסרת כלום כמו שכתבת?

OrlyNL

New member
אף אחד (גם לא אני)

הצדיק את הביטוי "בתוך קליפת אגוז". להיפך, אמרתי שאני לא מצדיקה את השימוש בביטוי הזה. יחסית למישהו שמתהדר בכישורי הבנת הנקרא ודקדוק - הבנת הנקרא שלך לוקה בחסר.

Pigulim

New member
שיט

כתבת: **"בתוך קליפת אגוז", לעומת זאת, זה משפט יותר ארוך, ולכן יהיה יותר קל להושיב אותו על המשפט המקורי. (למרות שאני מסכימה איתך שהיה אפשר לתרגם את זה יותר טוב).** לא יודע, אולי באמת הבנת הנקרא שלי היא לא מה שהייתה פעם, אבל אני קורא כאן משהו שהמשמעות שלו היא לא "מה?!? היא אשכרה תרגמה את זה ככה??!!? כן, שיימוס, צדקת, היא ממש גרועה. אבל ממש!! שלא ייתנו לה להתרקרב יותר לתרגום!!!". איכשהו, אני קורא יותר משהו כמו "כן, זה לא משהו, אפשר לתרגם יותר טוב. זה לא אסון, ואני גם מבינה איך הגיעו לזה. פסדר". אני עדיין לא מבין?

OrlyNL

New member
השתמשתי בביטוי הזה בתור

דוגמה להסבר על האורכים של המשפטים, ואמרתי שאני מסכימה שהיה אפשר לתרגם את זה יותר טוב. אני מצטערת, אבל בעייני ההסתייגות שלי מספיקה בהחלט. התוכנית כבר שודרה, ואני אפילו לא חושבת שאפי בן ישראל מתרגמת עוד (אולי כן ותתקנו אותי). אז סליחה שלא קפצתי מרוב עצבים למראה התרגום האומלל, אבל אני חושבת שהסברתי את עצמי בסדר גמור. ואגב, אני לא אגיד פה בפורום על מישהי שהיא "גרועה" וש"לא יתנו לה להתקרב יותר לתרגום" - כי אני לא מכירה את העבודה שלה, ואני לא נוהגת להתייחס בחוסר כבוד לעמיתיי למקצוע. באופן כללי - הפורום שלנו שקט וחביב, והדיון הזה מאוד מעניין אותי, אבל אני אודה לך אם תוריד קצת את הטון. תודה

למעלה