אפיקי מעבר

eve6keren

New member
אפיקי מעבר

היי.. מישהי מבין קצת בעניין אפיקי מעבר? אני רוצה ללמוד הנדסת מכונות בלימודי ערב ולא פרקטי לי לנסוע למרכז בשביל זה..
אני שוקלת לסיים את הקורסים באפיקי מעבר ולהמשיך לטכניון או אוניברסיטת תא
עצות מישהו? מומלץ? מישהו עשה?
תודה:)

eve6keren

New member
חוסר זמן ואופציה ללימודי בוקר

אני כרגע משלבת את העניין עם העבודה וחוץ מזה לטכניון יש דרישות שכדי לעמוד בהם אצטרך עוד כמה מקצועות :/

האם הכירו לך בקורסים שלא רשומים באפיק (אם היו כאלה)?

1. האם הכירו לך בקורסים שלא רשומים באפיק (אם היו כאלה)?
2. האם היה קשה להגיע לממוצע הדרוש?
3. האם יש גמישות לגבי ציון ממוצע ו/או ציון בקורס מסוים?
תודה

whalla

New member
תשובות

1. מאוד תלוי פקולטה ומוסד. באפיק המעבר שעשיתי יש תוספת רשימה של עוד קורסים שלא באפיק שהאוניברסיטה נותנת פטור מהם. יצא מצב שעשית קורס בפתוחה שלא קיבלו כי הוא לא היה ברשימה.
2. תלוי מה קצב הלימודים והרמה האישית שלך, מכיר כמה חבר'ה שהצליחו. זה אפשרי
3. שוב, תלוי פקולטה ומוסד. לת"א התקבל מישהו שאני מכיר עם ממוצע נמוך ב2 נקודות מהממוצע הדרוש.

תודה

ראיתי גם שיש הבדלים בין הקורסים של האפיק כאשר משווים בין מוסדות שונים - כאשר מדובר באותו התואר (למשל מדעי המחשב).

ועוד שאלה - אחרי שנכנסת למוסד החדש - הציונים של האו"פ - נכנסים לממוצע של המוסד החדש - או פשוט מקבלים פטור ללא ציון.

והכי חשוב - האם היה צריך ממוצע בגרות ו/ או פסיכומטרי לצורך המעבר?

whalla

New member
התואר ותוכנית הלימודים משתנים ממוסד למוסד

אז זה מובן מאליו למה הדרישות לאותו תואר שונות במוסדות שונים.
אתן דוגמא- בת"א המבוא למדעי המחשב נלמד בשפת פייטון, ובפתוחה ובבן גוריון הוא נלמד בג'אווה, לכן הגיוני שהדרישות שונות.
אחרי שמתקבלים עם/בלי אפיק מעבר- כל קורס שמקנה לך פטור, ציונו לא נכלל (מופיע בגליון הציונים כ"פטור" ללא ציון).
הרעיון באפיק מעבר זה שזו הזדמנות שניה לאנשים שמסוגלים ללמוד תואר אקדמי, אך אין להם תעודת בגרות ו/או פסיכומטרי מספקים. אז התשובה היא שאין צורך בהם, אבל שוב, כל מוסד וההסתייגויות שלו.
&nbsp
ממליץ לקרוא באתר תחת התוכנית והמוסד הרצויים: http://www.openu.ac.il/afik/

למעלה