"אפיקורס בעל כורחו"

Mr Majar

New member
אפשר לפרש או כך, ואשפר גם אחרת

האמת לא למדתי מהספר להיות קפיטליסט. ולא לא שמתי לב שכל הגיבורים בעלי מראה אירי.... זה מעניין, נבדוק את זה

Le Fay

New member
ארי, לא אירי ../images/Emo8.gif

את "כמעיין המתגבר" קראת? הרבה יותר קצר והיה עוד יותר רב מכר. באיזשהו שלב מופיעה שם פתאום דמות לא אופיינית של גבר שמנמן, שחור שיער, עם עיניים שחורות קטנות, שמצטייר כדמות חיובית; וזה די מפתיע כי אצלה כל הטובים תמיד גבוהים, רזים, בלונדיניים, אתלטיים ועם לסת מרובעת. אתה ממשיך לקרוא, ואז - כמה מפתיע - מסתבר שהוא נחש מרושע (ודומני שגם יהודי...).

'כמעיין המתגבר' -

אני מצטט מהצד האחורי של הכריכה: הווארד רוארק, אדריכל צעיר ועיקש, לוחם ללא פשרות למען האדריכלות המודרנית, נגד כל המימסד האדריכלי ונגד דעת הקהל הקונפורמיסטית והשמרנית המאיימת לדרוס אותו. עד כאן ציטוט יכול לדבר למרדנים שבינינו. אה ? ואגב חבר שקרא את כל ספריה של איין ראנד טוען, שאם קראת אחד, קראת את כולם.

Le Fay

New member
וואללה צודק. וזה כולל גם את ספרי

המסות על האובז'קטיביזם (ככה היא ושותפה-לדרך כינו את האידיאולוגיה שלהם).

Mr Majar

New member
גזענות?

זה דבר שלא הצלחתי אף פעם להבין. אגב, איין ראנד היתה יהודיה!!!

Le Fay

New member
נכון, היא נולדה בסנט פטרבורג

כאליסה רוזנבאום ודיברה עד יומה האחרון במבטא רוסי כבד. הבט איך מאיירים את הגיבורים שלה
ותבין כמה היא ספגה מהקומוניזם שכל כך תיעבה (היא היתה בת למשפחה מהמעמד הבינוני המבוסס שנותרה חסרת כל בעקבות המהפכה). דרך אגב, אני די משוכנעת שראנד עצמה לא תפסה את עצמה כיהודיה ולא ייחסה לזה חשיבות. מלבד זה יהדות, אם לא שמת לב, מעולם לא הפריעה לאנשים להיות גזעניים.

Mr Majar

New member
עד כמה זה קשור?

האיזה שלה הופכים להיות גזענים? האם ילד שגדל בסביבה גזענית עם הורים גזענים הופך גם הוא לכזה?

Le Fay

New member
אין לי שמץ.

מנחשת שסביבה גזענית היא גורם תומך וחוש צדק מפותח עוזר למתן את זה. לדעתי כולנו גזענים, רק שחלק מאיתנו מודעים לזה ומנסים לנטרל את זה.

Umberto Eco

New member
ארוכים אבל טובים.

atlas shrugged the fountainhead היא הסופרת היחידה שראיתי שהיה לה את החוצפה לתת לגיבור הספר לשאת מונולוג של 60 עמודים..

uri80

New member
וההמלצה שלי

המנון לליבוביץ של וולטר מ. מילר. ספר ענק שגורם לך לחשוב קצת מעבר. יצירת מופת

אפשר לצרף עוד ביקורת שלילית?

הספר שלא אהבתי לקרוא ושהתיאורים שלו בספר כמעט גרמו לי להקיא, זה: 'זמן אלול'.

Le Fay

New member
אלו תיאורים בספר?

שואלת כי לא קראתי (ולא מתכוונת לקרוא).

תיאורים של

תחזיקי חזק..... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .הביצים ששל המבוגרים והזקנים במקווה. וכו'.

Le Fay

New member
חחח... במה אני אחזיק חזק?

בביצים??? לא, תודה... אם זה מתואר מנקודת ראות של ילד, בהחלט כדאי לחלק עם הספר שקיות הקאה.

לא קראתי את אפיקורס בעל כורחו

אבל שמעתי ממישהו שאני מאוד מעירך את געתו שזה ספר מעולה. תרגעו חברים, אז יש שם סקס, ואז מה?? והערה לאבזץ, חוץ מזה שההודעה שלך שוב בפילה אותי לרצפה, רציתי לתקן שאת תפוחים מן המדבר, שזה סיפור מעולה ביותר, כמובן שלא כתב חיים נחמן ביאליק אלא כתבה אותו סביון ליברכט. בכוונה טעית והטעית?

למעלה