אפילו הים........

אפילו הים........

אפילו הים מתפרץ לפעמים, אפילו הים משתטה בגלים. אפילו הים גועש, מתחצף, כשאיש לא רואה, גם הוא מתפרץ. אפילו הים נשבר אל החוף, אפילו גם הוא חושב זה הסוף. זה הים שנחשב כמקום אוהבים, אפילו גם הוא סובל כאבים. גם הוא רוצה לפרוץ ממקומו המוגבל, גם הוא רוצה להתחצף עם גליו כשובל. אם לים המתפרץ לפעמים בחשכה זה מותר, אז גם לך, זה הותר.

שבילים

New member
אתמול

הלכתי לים ברגל (משוגעת שכמוני. מדובר בהליכה של בערך שעתיים וחצי!). הגעתי בדיוק לשקיעה. (איזה כיף). ואת יודעת, אתמול הים היה כל כך שקט ורגוע. לקחתי כסא והתיישבתי בערך במקום שנגמר החול ומתחילים המים וצפיתי בשקיעה ובגלים הקטנטנים האלה והקשבתי לרחש הגלים המרגיע. (כן, בערך כמו בהנסיך הקטן, אבל בניגוד אליו, לא יכולתי לכוון את הכסא כך שאראה את השקיעה עשרות פעמים ביום). ולגבי ההתפרצויות - לים זה קורה מסתבר, בעיקר בעונת הרחצה. לי זה קורה בזמנים ממש לא צפויים.

בונבונת

New member
בוקר טוב!

...אצלי הים זה משהו בעל אנרגיה עצומה.הים יכול להיות עצוב איתי כי הוא כחול ומלא מלא דמעות...הים יכול להיות שמח איתי-יש בו שמש ,ואנשים ובע"ח וחברים ושמחה ומים והמון כייף.הים יכול להיות מקום ממש רומנטי,האווריה החשוכה וקולות הגלים שנשברים על החוף,השמיים האינסופיים הפרושים מעל ואלפי הכוכבים שמנצנצים בלי סוף... הים בשבילי הוא סמל לתקווה האינסופית-יש בו המון מים ,המון חול,המון אנשים,המון חוויות,הוא מגיע להמון מקומות ולא ניתן לראות את הקצה שלו כל כך...לא משנה מתי אני מגיעה לים או רואה את הים זה תמיד עושה לי הרגשה מיוחדת... סתם רציתי לשתף אתכם...מזמן לא הייתי בים...אני רוצה קייייייץ!!!! יום טוב !!!

*אביבה*

New member
כי.....

אני שומעת כעס. חוקים, ספרים, יש איזה כעס על מה שנקרה "מציאות"....

שבילים

New member
אין כאן שום כעס

אלא אם כן את מתכוונת למה שכתבתי לפני יומיים על הספרנית או יותר נכון על הספריה שבה החלפתי את הספר.
במקרה הזה היה כעס. לשלם מנוי לספריה כדי שהם יקבעו לי מה לקרוא? זאת לא חוצפה? ולגבי מה שנקרא מציאות - אין כעס אלא רק מחשבה על כך שאפשר תמיד לשנות. לא חייבים תמיד ללכת לפי הכללים שלמדנו שאליהם התקבענו. מותר לפעמים לחשוב קצת אחרת. לראות את הדברים בצורה שונה. ולגבי הספרים, אז יש ספרים מסויימים שאני מאוד אוהבת. פיטר פן, הנסיך הקטן וכו´. איפה את רואה פה כעס? בסך הכל הזכרתי את הספרים האלה בכל מיני הקשרים. ובכל זאת, לשבת על כסא מול הים ולצפות בשקיעה, בהחלט מזכיר את הנסיך הקטן בהבדל אחד, שהיות והכוכב שלו כל כך קטן, הוא יכול להזיז את הכסא עליו הוא יושב כך שיוכל לראות את השקיעה 40 פעם ביום! פשוט נזכרתי בזה אז הזכרתי את זה גם בהודעה על הים.

*אביבה*

New member
כן , התכוונתי ללפני יומיים.

ולגבי שינוי המציאות.... מה אפשר לשנות במציאות? יש כללים לכל משחק. במקרה הזה זאת סיפריה. משחק הסיפריה. השינוי בא ממך. את יכולה להחליט אם את משחקת במשחק או לא. זאת המציאות. הנסיך הקטן, השקיעה,פיטר פן-נפלא!

*אביבה*

New member
דויד

ניצוץ של אור בעיניך. לא כועסת. מנסה לגרום לאנשים להבין שמציאות היא מה שיש.ולא מה שנדמה להם שצריך להיות....

rubber duck

New member
אביבה המציאות היא אכן

מה שיש השאלה היא מה אנו עושים עם זה שהרי מה שיש זה המון ומה אנו עושים עם זה זה עוד יותר מכך אם באמת נעשה משהו שרון

rubber duck

New member
אני רואה כרגע דבר שכבר

דיברנו עליו בעבר ואת יודעת בדיוק על מה אני מדבר שרון

*אביבה*

New member
שרוני

אתה רואה מה שאתה רוצה לראות. על זה אני מדברת כל הזמן..... וגם אתה יודע על מה אני מדברת. אתה פשוט מסרב לראות דברים נוספים מכבר למה שאתה "יודע"... לכן אמרתי שהיגיע הזמן להתעורר. כי כשתתעורר תראה שיש עוד דברים מעבר למה שאתה רואה כרגע.

rubber duck

New member
היי אביבה

אני רואה בעיניים פקוחות אני רואה את עצמי ורואה את הסביבה שלי וראה את העולם במשקפיים שאני בחרתי כן יש דברים שאני לא רוצה לראות ויש דברים שאני מאד רוצה לראות וזה אני
שרון

*אביבה*

New member
רואה בעיניים פקוחות

את מה שלא רוצה לראות..... מעניין. נסה לראות בלי משקפיים.

שבילים

New member
אביבה

נכון שהאדם הקטן לא יכול לשנות מציאות שלמה. ואני אפילו לא מנסה. יחד עם זאת, לא עם כל דבר צריך להסכים. וזה מה שאני מנסה להגיד. אין שום דבר רע בצורת חשיבה קצת שונה מהמקובל. זה שכולם צועדים בשביל אחד שכבר נסלל, לא אומר שיש משהו רע בלסלול שביל חדש וללכת בו, גם אם שאר העדר לא צועד בו. ובעצם אני מתקנת את דבריי: כשאלברט אינשטיין הפיץ את תורתו בהתחלה, חשבו שהוא משוגע. כך גם חשבו לגבי פרויד בהתחלה. את יודעת מה המשותף לשניהם? הם פשוט הציעו נקודת השקפה שלא היתה מקובלת באותה תקופה. והיום הם מפורסמים בזכות אותן נקודות השקפה. ואלה כמובן רק שתי דוגמאות למהפכות שנעשו בהיסטוריה. אז האם באמת לא ניתן לשנות את המציאות?

*אביבה*

New member
שבילים

לא יעזור אם תסכימי או לא. זה מה שיש. אני חוזרת שוב בשבילך: מה שאת יכולה לעשות זה רק מה ש-א ת תעשי ולא מישהו או משהו אחר. את יכולה לשנות רק אצלך. זה בדיוק מה שעשו פרויד ואיינשטיין ועוד אחרים. הם מצאו את השביל שלהם זה שלהם. הם אגב, לא שינו שום דבר במציאות. שימי לב. הם אמרו את דבריהם על המציאות. לא שינו אותה. הם לא הזיזו את הירח, לא שינו את צבע העצים, לא גרמו לשום תזוזה ביקום. הם דברו אך ורק על הדרך שלהם. ואגב, זה לגמרי תיאורתי. הם בנו תיאוריה. מי יודע אם היא נכונה או לא? אף אחד. כרגע זה משהו שאנחנו מאמינים בו וכבר עכשיו יש מדענים שמפריחים את מה שאיינשטיין אמר. פרויד? המון מתנגדים לו.המון תאוריות שונות. וכמו שאמרת קמו להם מתנגדים רבים, ועד היום יש עדין מתנגדים. אגב, מה את עושה עם התאוריות של איינשטיין ופרויד בחייך היום יומיים?

למעלה