אפוקליפסה עכשיו

קואליציה של רוסים-ערבים

שאני אבין, זו תהיה קואליציה בסגנון ליברמן עם שרנסקי ביחד עם אחמד טיבי ועזמי בשערה

קישין

New member
לא. ליברמן את שרנסקי יהיו

מפלגה אחת, ומולה תתיצב מפלגה של יוצאי חבר העמים וצאצאיהם - אשר כל מה שקשור ליהדות ומורשתה אינו מעניין אם בגלל התרחקותם המוחלטת מן היהדות או בגלל שפשוט אינם יהודים ואינם רוצים להיות יהודים. מה ימנע ממפלגה כזו לחבור עם גורמים נוספים בפוליטיקה הישראלית שאינם יהודים מתוך אינטרסים משותפים. שמעתי גם על תופעות אנטישמיות בין סוג כזה של עולים. על מנת להסיר כל ספק, אני אוהב את העולים מחבר העמים (ואינני רוצה להגיד את המשפט הדומה המיוחס לאנטישמיים: רבים מידידי הטובים ביותר הם עולים מרוסיה). יתרה מכך, בן דוד ראשון שלי ובני משפחתו הרבים עלו עם עליה ברוכה זו. יחד עם זאת, קיימת בעליה זו תופעה שלא היתה בשום עליה שקדמה לה: לא יהודים היו גם בעבר, אך הפעם רבים מן העולים, לא רק שאינם יהודים ואינם ציונים, אלא שיהודים, יהדות, תרבות עברית, שפה עברית - כל אלה בכלל אינם מעניינים אותם. וכאן תמונה הסכנה - חלק גדול מהם לא "יתבוללו" בעם היהודי כי איננו מעניינים אותם. לכן התרחיש אינו בלתי ריאלי והלוואי ונתבדה והלוואי ויעשו מעשים אשר יקטינו את הסכנה העומדת לפיתחינו

חרדל

New member
התיאור מזעזע, אך

יש להמנע מביטויים כמו רברבין, טומאש (רמז לטומי לפיד?) וולדי-אבו ג´ילדה יש אולי קצת הגזמה בתרחיש, אך צריך להלחם במגמה כדי לא להביא עלינו את הצרה הזו.

masorti

New member
גם אני מגנה את ה"רברבין"..

לא שמתי לב וקראתי רק "רברבן". לא ראוי לבזות את זכרו של ראש ממשלה שנרצח גם אם חולקים בחריפות על דרכו.

ואני הייתי בטוחה

שיום השבתון של האיסלאם הוא יום שישי... או במילה אחת, אדיוט...

קישין

New member
אנדרי, הצילו!

הפורום שלך מתדרדר. אדם מביע דעה, השני קורא לו אידיוט. לדעתי ברכות אלה נובעות מחוסר רצון להתמודד עם הנושא. זו לא רק זועה לביא. לפני כן, גם אשרת. לגופו של עיניין, הרי ציינתי בקואליציה הזו במיוחד את העולים הלא יהודים מחבר העמים. הם לא מוסלמים. א-טית

פלסטיק

New member
אפוקליפסה: האנטי ציוניים מתאחדים

יולי 2002: מליון חרדים עולים מארה"ב למדינה בהתאם לחוק השבות (או סתם הצעת החוק לתת לאזרחים החיים בחו"ל זכות בחירה). חרדים מתיישבים על הקופה הציבורית. ינואר 2003: החרדים האנטי ציוניים מתאחדים עם הערבים ועושים דיל. בתמורה להחלת חוקי ההלכה על כלל המדינה הערבים מקבלים החלת חוקי השריעה. מרץ 2003: המדינה קורסת כלכלית, כל מי שיכול מבריח את הונו. יוני 2003: מליון החרדים בעלי האזרחות הכפולה חוזרים לארה"ב לאחר שאין יותר אפשרות לחיות על חשבון הציבור במדינת ישראל המתמוטטת מי שנשאר מתחיל לאחות את השברים ולהקים מחדש את המדינה, מתחדשים ימי הצנע, המדינה נאלצת להגן על עצמה עם צבא ללא תקציב, חימוש וחלקי חילוף. מי שנשאר לבנות מחדש את המדינה נשבע לא לחזור על טעויות העבר, חוזר למשנתו של הרצל (הפרדת הדת מהמדינה, חוקה וכו´) לפחות סוף הסיפור שלי אופטימי יותר....

קישין

New member
למיטב ידיעתי, החרדים בארה"ב

הם אנשים עובדים. אם בקרת בניו-יורק, ודאי בקרת בחנות המצלמות התופסת בלוק שלם במנהטן והיא כנראה החנות הגדולה מסוגה בארה"ב - מומלצת מאד. ובכן חנות זו ששמה B&H (בעזרת השם), היא בבעלות אנשים חרדים ועובדים בה מאות אברכים לבושים במיטב הלבוש היהודי המסורתי במילים אחרות, עליה מארצות הברית של יהודים חרדים רק תחזיר את נורמת העבודה ליהדות החרדית בארץ ויפה שעה אחת קודם

פלסטיק

New member
גם החרדים בארץ עברו

רק המערכת היא כיום כזו שמכריחה אותם לא לעבוד. מכיוון שאם הם יבואו לארץ הם יגיעו לאותה מערכת הם גם יחדלו לעבוד. לכן עדיף לנו שהם ישארו אנשים יצרנים שם ולא יהפכו לבטלנים כאן.

קישין

New member
האנשים העובדים שיגיעו,

לא בקלות ירצו לוותר על רמת החיים שלהם ולהסתפק בחיי דחקות, וכך הם יגררו איתם גם את שאר החרדים שילמדו לשלב לימוד תורה עם עבודה. כבר היום מתפתחת מגמה כזו ביהדות החרדית בארץ. אבל אתה צודק, יש בעיה במערכת. לכן אני בעד דו-שיח הנובע מרצון טוב וגישה חיובית. קריאות מסוג "שרצים" כפי שקראתי בשרשור זה רק מרחיקים את הצדדים.

פלסטיק

New member
אתה מנחש, אני מתבסס על עובדות

אני משתדל ללמוד מנסיון העבר עובדה: חרדים שהיו צגזר יצרני הפכו למגזר נצלני. אי לכך אם נחזור על אותו ניסוי אני לא צופה תוצאות אחרות

סילבן

New member
לא נכון, ואנמק

אולי האנשים העובדים שיעלו ימשיכו לעבוד, מהסיבות שציינת, אבל ילדיהם לא. כל קריירה מתחילה בקטן, אדם עולה לאיטו משכר מינימום עד לשכר גבוה (מה שראוי לו, אבל רוב האנשים מגיעים עד לשכר הממוצע במשק). הבעיה היא, שגם האנשים החדשים יאלצו בתחילת הקריירה לבחור בין עבודה בשכר נמוך לבין קיצבה זהה מהמדינה. בשלב הזה, רמת החיים שלהם תהיה גבוהה יותר אם יחיו מקיצבת המדינה, כי הם יהיו פנויים כל היום. וזהו, ככל שיעבור הזמן, יוולדו יותר ילדים ושכרם יעלה בהתאם, ממש כאילו עשו קריירה מקצועית, ועוד אחת טובה במיוחד (עד 15 אלף ש"ח לחודש). ושלא תבין אותי לא נכון, אין מה להאשים אותם! אובייקטיבית, גם אני הייתי בוחר הקיצבה מהמדינה לו הייתה ניתנת לי הבחירה. הבעיה היא במחוקק, ושמעל כמות מסויימת של אנשים החיים מקיצבה המדינה תחדל מלהתקיים.

DrorArie

New member
תן לי גם לנסות

2005: הטרנספר יוצא לדרך 2006: אמברגו של כל מדינות האו"ם על ישראל 2006: מפלגות הימין מתאחדות לגוש ארץ ישראל השלמה, משתלטות על הפרלמנט ומבטלות אותו. מנהיגה- גנגנדי הוא השליט היחיד. 2007: שם המדינה משתנה ל"ארץ ישראל השלמה" וישראל מכריזה מלחמה על כל מדינות ערב. אני יכול לעשות כאלה עד מחר. זה לא יעשה את זה פחות שטויות.

קישין

New member
התרחיש שלך לא כל כך

בלתי ריאלי. קריאות לטרנספר הולכות וגוברות ככל שמתרבים הפיגועים אין צורך לעשות תרחיש רק לשם המשחק. הצגתי מצב אפשרי והלוואי שלא יתרחש, אך צריך כבר עכשיו לפעול כדי למנוע סיכון שיתרחש. והערה נוספת: יש כאלה הקוראים למפלגה מסוימת שרצ. כנראה זה מהווה מבחינתך הצדקה לכנות קהילה גדולה בישראל בשם שרצים

DrorArie

New member
שים לב

לא קראתי לחרדים שרצים קראתי למפלגות החרדיות שרצים. אפילו לא התייחסתי לבוחריהם

קישין

New member
חבל שאתה מכנה קבוצות פוליטיות

בשם זה. גם הנאצים קראו ליהודים עכברושים. ואז אולי נמצא חכם שהיה אומר, אני לא מתכוון ליהודים, אני מתכוון למנהיגות שלהם אחרי שדיברתי איתך במתינות, אנו קצת מתלהם: זה מחליא

LSD-J

New member
איזה יופי, איך הם תמיד מגיעים לזה

נו, תוציא את זה, תקרא לנו אנטישמים ,ותשווה אותנו לנאצים. זה מה שאנחנו, לא?

למעלה