אפוקליפסה עכשיו

קישין

New member
אני לא עושה הכללות, אבל

כן, מי שקורה לחרדים שרצים, מקקים - נגוע באנטישמיות - גם אם הוא יהודי

DrorArie

New member
עוד פעם

לא אמרתי על החרדים שהם שרצים. אמרתי על ש"ס. אם זה הובן לא נכון -> אני מצטער.

LSD-J

New member
אתה מוכן להגיד לי מי קרא להם ככה?

אלה כינויים מגעילים שלא תמצא אותם בלקסיקון של שינוי כי הם מבטאים שנאה לשמה. לעומת זאת כינים וטפילים הם דימויים הולמים מכיוון שהם משקפים מציאות שאתה יכול להתכחש לה כמה שרק תרצה, אבל מציאות. גם כשאוגוסטוס אמר על השבטים הגרמאניים שהם ברברים וחיות טרף, זו לא הייתה שנאה לשמה. זאת הייתה המציאות. מציאות שהוצגה באמצעות דימויים. בנת?

DrorArie

New member
אני

ואני לא נציג שינוי, ואנדרי ביקש ממני להמנע ואמר לי שפעם הבאה הוא ימחוק. הבהרתי את מה שאמרתי.

LSD-J

New member
אוקיי... כל עוד אינך מתיימר

לייצג את עמדת שינוי. ואני עדיין חושב שזאת צורה מאוד מגעילה להתבטא.

קישין

New member
מר ל.ס.ד היקר,

אני יכול להבין (למרות שהדבר כואב), קריאות מסוג "חיים על חשבון הציבור" וכ´ אך לפחות צריך להזהר: 1. אסור לעשות הכללות. יש הרבה חרדים בצה"ל, ויש רבים יותר שחלק ממשפחתם משרתים בצה"ל. לא כל חרדי חי על חשבון הציבור. למעשה אני משוכנע שרוב החרדים חיים מיגיע כפם. ואין כל פסול אם משפחה מחליטה שהבעל ילמד תורה ואשתו תצא לעבודה. בכל אופן זה עינינם ולא עינינו של אף אחד כל עוד הם מסתדרים ואינם דורשים מאחרים דבר 2. האם אי אפשר לתקוף/לבקר מבלי להשתמש בביטויים מן הסוג שציינת? - זה לא תורם דבר פרט לשחרור לחץ בנת?

LSD-J

New member
מר קישין הנכבד,

1. אני לא עושה הכללות. כשאני אומר "הם", זה אולי נשמע הכללה גורפת, אך היה בטוח שלא כך הדבר. אני מודע לכך שיש חיילים חרדים בצה"ל, לא הרבה, אבל יש. אני גם מודע לכך שיש חרדים שעובדים למחייתם ואינם נסמכים על שולחן המדינה, אך גם הם אינם רבים. ברור לך שכל עוד החרדים הנ"ל הינם מיעוט מבוטל בקרב החברה החרדית, דבריי ודבריהם של אלה שמסכימים עם דעתי, יישמעו כהכללות גורפות, על אף שזו אינה כוונתנו. 2. בנתי. אני מקווה שהדבר תופס גם לגביכם.

למעלה