אפוסטרופי הלפ!

א י ל ה

New member
אפוסטרופי הלפ!

שלום אנשים יקרים, אולי תוכלו לעזור? אני בריבים קשים עם האפוסטרופי ההוא באנגלית, הגרש הקטן מלמעלה, שאוהב את האות "S", שאני כמעט אף פעם לא סגורה מתי הוא צריך לבוא ואיפה בדיוק במילה. דוגמאות למשפטים שגורמים לי להחוויר (ה"S" האמור בין הכוכבניות): In 2003 ABC focused on further developing *its* system... we changed the *companys* name from ABC to XYZ... we stabalized *its* positioning ... In a survey amongst *ABCs* bigger customers... בקיצור - האפוסטרופי הזה, מתי הוא לפני ה"S", מתי אחרי ה"S", מתי בכלל לא צריך אותו ובעיקר למה? אם מישהו יוכל לתת לי הסבר קצר, או להפנות אותי לאתר שיש בו הסבר קצר כזה, אני אודה מקרב לבי.

inbal76

New member
זה פשוט

1. it's זה קיצור של it is. 2. its פירושו "שלו" (או "שלה", "שלהם" וכו') אם את מתבלבלת בין 1 ו-2 פשוט נסי להחליף את ה"איצ" ב- it is ותראי אם מתאים או לא. 3. במקרה של שייכות, למשל "של החברה", יבוא אפוסטרוף לפני ה-s. לכן comapany's. 4. במקרה של שייכות לשם עצם ברבים, כאשר יש כבר את ה-s של הריבוי, יבוא האפוסטרוף אחרי ה-s. האפוסטרוף כאן בעצם אומר שמשהו הושמט מסוף המילה. השמטנו את s השייכות. לכם "של החברות" זה
companies'​
אם אין s ריבוי אז כרגיל: children's. אם יש בסוף שם העצם s שאינה s ריבוי, אז גם כרגיל: boss's.

inbal76

New member
אופס, התכוונתי

לכתוב "של זה" ולא "שלהם", כמובן, בסעיף 2 (its). וגם השתרבבה לי a מיותרת במילה company's.

א י ל ה

New member
הו

המון המון תודה!! רונלין, אתרים נפלאים. אהבתי ונהניתי. כמובטח, אני מודה לשתיכן מקרב לבי.

למעלה