החשיבות של מכה לאף
אינה נעוצה בכך שזהו נוק אאוט ליריב, אלא לתגובות פזיולוגיות אצלו שאם נטיב לנצלן הן יעזרו לנו לסיים את הקרב מהר. בפגיעה באף נוצרים כמה תגובות: 1. כאב חריף. 2. הלם -כתוצאה מהכאב(לעיתים ישנה גם חוסר אורינטציה קלה). 3. עיניים דומעות. כיצד מנצלים זאת? כל אחד יעשה ככל העולה על רוחו אין נוסחה קבועה והחלטית וטוב שכך, הנק' החשובה היא לנצל את שלושת התגובות הללו בכדי להכריע את הכף לטובתנו. 1. הכאב קוטע את כוונת ומחשבת היריב (לכמה שניות) ואומר- אם היריב היה באמצע התקפה או מהלך מסויים מכה שבאה בהפתעה לאף פשוט קוטעת כל תכנון מהלך שכזה- וזו נק' חשובה שכן קטיעת כוונת היריב מאפשרת לנו חהיכנס אליו. הבהרה: במילה כוונה אני מתייחס למושג הסיני במילה "כוונה" מכיוון שה"כוונה" הינה הגורם הראשון לתנועה. 2. הלם- היריב כעת בהלם מגורם ההפתעה וכתוצאה מהכאב העז שאוחז אותו לשניה או מס' שניות, זיכרו מכה לאף לא תפיל אותו לקרשים! מכה לאף היא בחזקת ריכוך היריב לסדרת מכות שעומדת לבוא עליו בכדי לסיים את העניין או פשוט לברוח. השכילו לנצל את ההלם. 3.עיניים דומעות- לאחר מכה לאף ישנה תגובה פזיולוגית בלתי של הגוף ירידת דמעות והרבה, לא ניתן לשלוט על כך. ירידה מרובה של דמעות גורמת להצטברות נוזלים בעיניים דבר המטשטש את ראיתו של היריב וכמובן שאני לא צריך לציין איזה יתרון זה מעניק לנו. כמו-כן אני אסייג את דבריי, במקרה מסויים ניתן אף להרוג מישהו ע"י מכה לאף, אך זו טכניקה שאני לא מעוניין וגם לא אפרט כאן! עלו והצליחו ומי ייתן ולא נצטרך להשתמש בידע הנ"ל. את הנק' הנ"ל הסקתי בעיקר מניסיון של לקבל מכה לאף, ראיתי לאלו תגובות פיסיולוגיות זה גרם לי והשכלתי כיצד לנצל זאת במקרה ואני אהיה זה שייתן את המכה. חנן