אף שבור

ש מים

New member
אף שבור

שאלה (בעיקר לכל אלו שעוסקים באמנויות לחימה "לחימתיות"): 1. האם מי מכם שבר/נפגע פעם באופן "קשה" באף, במהלך קרב/אימון/מכות ברחוב? 2. האם מי מכם שבר פעם/פגע קשות באפו של אדם אחר/יריב, במהלך קרב/אימון/מכות רחוב? תודה. ש.

בודוקאן

New member
ומה צריך להבין מהשאלה שלך../images/Emo35.gif

עוד פעם הלכת מכות?

nage

New member
כמו שכבר אמרתי אני פה המומחוי

לעניני פציעות, שברתי את האף שלולש פעמים (אם כי אף פעם לא במכות), פעם אחת (השלישית) זה היה מרפק מהצד שעשה את העבודה אבל היה במשחק כדורסל.

ש מים

New member
ולשאלה המעניינת:

(ובהמשך לשאלתה של בודוקאן
) במסגרת התדיינות עם חבר עלתה השאלה בנושא "נקודות תורפה אפשריות", הבחור טוען שפגיעה (ואפילו שבירה) באף היריב תיצור אצלו פרץ אנדרנלין, במקום להשביתו ולכן, בעיקר בעימות (אמיתי) מול אדם חזק ממך בהרבה, יש להמנע מפגיעה באפו ולחפש נקודות אחרות. מה אתה אומר (כמומחוי לעניין
)

cfc

New member
כמעט נכון

מכה לאף בדר"כ תגרום ליריב להלם ובלק אוט למספר שניות ,במספר שניות אלו על הלוחם לנצל את המימות היריב ולהכניעו ,לאחר ההלם נוצר אצל היריב אכן פרץ אדרנלין מוגבר , דעתי היא שהכאב מפריש את הקטליזטורים של פרץ האדרנלין ,מכות לאיזורי גוף אחרים אשר לא מסיימות קרב גם כן גורמים לפרץ אדרנלין גבוה.

nage

New member
מהנסיון שלי

לפחות לכמה שניות אני פשוט ראיתי שחור בעניים (לא כביטוי אלא ממש שחור) בפעם הראשונה, בפעם השניה פחות ובשלישית תפסתי את האף שלא ידמם יותר מדי ואמרתי לחבר שיביא אוטו, אנחנו נוסעים לבי"ח. מסקנה שלי היא שמתרגלים לזה, נראה לי שאם אתה נתקל במתאגף מנוסה, אל תלך לכוון האף שלו, גם אם זה לא יציף אותו באדרנלין (כל פציעה עושה את זה אם אני לא טועה), זה פשוט לא יזיז לו. לעומת זאת אם זה מישהו שהולך לשבור את אפו פעם ראשונה לך על זה בכל הכוח. עכשיו נשארה לך רק בעיה אחת קטנה, איך אתה יודע אם הוא כבר מנוסה או לא, אני מציע שתשאל קודם למכה

fa jing

New member
החשיבות של מכה לאף

אינה נעוצה בכך שזהו נוק אאוט ליריב, אלא לתגובות פזיולוגיות אצלו שאם נטיב לנצלן הן יעזרו לנו לסיים את הקרב מהר. בפגיעה באף נוצרים כמה תגובות: 1. כאב חריף. 2. הלם -כתוצאה מהכאב(לעיתים ישנה גם חוסר אורינטציה קלה). 3. עיניים דומעות. כיצד מנצלים זאת? כל אחד יעשה ככל העולה על רוחו אין נוסחה קבועה והחלטית וטוב שכך, הנק' החשובה היא לנצל את שלושת התגובות הללו בכדי להכריע את הכף לטובתנו. 1. הכאב קוטע את כוונת ומחשבת היריב (לכמה שניות) ואומר- אם היריב היה באמצע התקפה או מהלך מסויים מכה שבאה בהפתעה לאף פשוט קוטעת כל תכנון מהלך שכזה- וזו נק' חשובה שכן קטיעת כוונת היריב מאפשרת לנו חהיכנס אליו. הבהרה: במילה כוונה אני מתייחס למושג הסיני במילה "כוונה" מכיוון שה"כוונה" הינה הגורם הראשון לתנועה. 2. הלם- היריב כעת בהלם מגורם ההפתעה וכתוצאה מהכאב העז שאוחז אותו לשניה או מס' שניות, זיכרו מכה לאף לא תפיל אותו לקרשים! מכה לאף היא בחזקת ריכוך היריב לסדרת מכות שעומדת לבוא עליו בכדי לסיים את העניין או פשוט לברוח. השכילו לנצל את ההלם. 3.עיניים דומעות- לאחר מכה לאף ישנה תגובה פזיולוגית בלתי של הגוף ירידת דמעות והרבה, לא ניתן לשלוט על כך. ירידה מרובה של דמעות גורמת להצטברות נוזלים בעיניים דבר המטשטש את ראיתו של היריב וכמובן שאני לא צריך לציין איזה יתרון זה מעניק לנו. כמו-כן אני אסייג את דבריי, במקרה מסויים ניתן אף להרוג מישהו ע"י מכה לאף, אך זו טכניקה שאני לא מעוניין וגם לא אפרט כאן! עלו והצליחו ומי ייתן ולא נצטרך להשתמש בידע הנ"ל. את הנק' הנ"ל הסקתי בעיקר מניסיון של לקבל מכה לאף, ראיתי לאלו תגובות פיסיולוגיות זה גרם לי והשכלתי כיצד לנצל זאת במקרה ואני אהיה זה שייתן את המכה. חנן

ש מים

New member
תודה, תודה לכולכם!

כל המוסיף הרי זה משובח (שמח ללמוד מנסיונכם).

fa jing

New member
חשבתי שכל הפורום הינו תאורטי...

וטוב שכך..... לא הייתי רוצה להוכיח או להיווכח בצידקתי או בטעותי באופן מעשי. לפחות לא במקרה הנ"ל.
חנן

בגלל שאתה לא מעוניין לפרט בפורום

אז לא אסביר לך מדוע אני חושב שמדובר במשהו תאורטי.

fa jing

New member
אה.....סלבו כעת הבנתי לאיזה חלק אתה

מתכוון. אוכל להסביר לך פנים אל פנים. חוץ מזה מאחר ולא הייתי עד ואני גם מקווה לא להיות עד להדגמה שכזו, אני מניח כי אתה צודק, זה עדיין בגדר תאוריה עבורי. אך אני נוטה להאמין לאנשים שהסבירו לי על כך הם אוטוריטות באמנויות לחימה מסורתיות. אבל אני איתך בעניין התאוריה, כל עוד לא נבדק במבחן המציאות זה עדיין תאוריה, אם כי זוהי תאוריה יוריסטית!!! חנן

Pyongwon

New member
פגיעות באף - קרה...

במהלך קרב - התחלנו קרב, ההוא הכניס לראשון בעיטת מגל לאף, סוף סיפור. דם התחיל לזרום, היה מאוד צבעוני. 3-5 שניות. לא היה שבור, אבל ההוא כן למד להן על הפנים. תמיד לקח חשוב.

למעלה