אף מילה על הפלייבק?

במקורו, זה היה צד ב' של הסינגל

Point Me At The Sky, בשנת 1968. הוא נהיה פייבוריט לביצוע בהופעות, והפלויד עיבדו אותו כמה וכמה פעמים. את הגרסה המקורית ניתן למצוא כיום באוסף Relics.

Shakty

New member
למרות שגם במקרה הזה - גרסת פומפי

היא הדבר האמיתי - התיאום ביין התופים לווטרס בלקיימקס של הקטע - מושלם. יש לי את הקטע בהרבה ביצועים - כי כמו שציף אמרה במשך שנים רבות הם היו מבצעים אותו בהופעות - מבחינתי אין על הביצוע של פומפי. גם גרסת ההופעה שלהם ב הוליווד בול מ 72 מעולה.

gatinho

New member
אז בעצם עניין הפלייבק הוא מוצהר?

כלומר ווטרס מודה בפה מלא? או שזה השערות של חברי הפורום? אני אישית ראיתי משהו שנראה מוזר במהלך ההופעה, בשירה של ווטרס. כנראה זה זה...

ווטרס לא הודה בשימוש בפלייבק בכלל

במהלך הטור. הוא נשאל על כך, לפני בואו לארץ, ותגובתו היתה "אין תגובה". כל השאר זה ספקולציות. להערכתי, הוא השתמש מעט בפלייבק, בהופעות המוקדמות, כי לא סמך על קולו שיחזיק מעמד. הוא מעדיף להתאמץ (לדוגמא, ב-fletcher memorial home, בהופעה בארץ), ולתת מופע אותנטי, ולא מתגאה במיוחד בפלייבק. אבל גם זו, השערה שלי.

jbloo

New member
אני רואה שלא רק הצעירים...

...בהכחשה

אני לא שמתי לב לפלייבק, כפי שכתבתי

ישבתי מרחוק, ראיתי אותו על המסך. ניסיתי, תוך כדי, לבדוק אם יש פלייבק, ולא היה לי רושם שיש, מלבד האפקטים המוקלטים. יכול להיות שהוא מסווה את זה טוב. בכל אופן, היכן ההוכחות, חוץ מהתרשמות אישית?

jbloo

New member
עוד לא יצא לי לשמוע את הקלטת רדיו,

אבל אני משוכנע שאם תשווי את השירה בשירים ה"חשודים" בהשוואה להופעות קודמות בסיבוב, תראי שיש זהות מוחלטת. (ואני אומר את זה בכזה ביטחון בגלל שאני יודע מה ראיתי, זו בכלל לא הייתה הנקודה של הת'רד הזה מבחינתי אם היה פלייבק או לא- אני יודע שהיה, אני שאלתי איך אנשי הפורום מתייחסים לעובדה הזו ועדיין לא קיבלתי תשובה)

אתה לא "יודע", אתה "חושד"

יכול מאוד להיות שאתה צודק, אבל וודאות אין לאף אחד מאיתנו, מלבד למי שיש להם קשרים עם ההפקה. מסיבה זו גם לא קיבלת תשובה לשאלתך, אני מניחה.

jbloo

New member
מזתומרת חושד?

אני יודע מה ראיתי (ולא, לא הייתי תחת אי אלו משפרי תודעה). אם את רואה מישהו עושה משהו, במו עיניך, אז את חושדת שהוא עשה את אותו דבר שראית שהוא עושה, או שאת יודעת שהוא עשה את אותו דבר שראית שהוא עושה?

Glcok

New member
מה עם הבסיסט המסתורי?

אם אני זוכר נכון היה עוד בסיסט, אלא אם כן הוא מנגן את OOTD הוא צריך עוד בסיסט? או שהוא כבר שחוק לגמרי גם בקטע של הנגינה?

אומי5

New member
פלייבק גיטרה אחד ברור

בWUWH במעבר מההקלטה של העברת תחנות ברדיו לניגון של השיר שאחרי שמעו אין תיאום בין הגיטרה בהקלטה לגיטרה שעל הבמה.

DowntownR1

New member
נכון. סנואי וויט עשה עם הגיטרה ...

עם הגיטרה בכאילו. הייתי 2 מטרים מהבמה. הוא סתם עמד עם הגיטרה ולא היה מחובר לשיר כלל. עדיף היה שילך אחורה ולא יעמוד בקדמת הבמה ויעשה עם האקוסטית בכאילו. זה היה ממש מצחיק. לאורך כל השיר, הגיטרה ליווי העיקרית היתה פלייבק. לא נורא. היה גדול גם ככה.

jony543

New member
לא תמיד

היה את זה שעמד כל הזמן מאחורה בקושי ראו אותו ועשה רית'ם גיטר רוב הזמן לא זוכר כבר איך קראו לו

למעלה