אף מילה על הפלייבק?

jbloo

New member
אף מילה על הפלייבק?

לא נעים לי להיות הפוץ שבחבורה, במיוחד לאור העובדה שאני לא כותב פה ורק נכנסתי לקרוא ביקורות על ההופעה, אבל היה לי קצת מוזר שאף אחד לא הזכיר בביקורות על ההופעה את העובדה שמספר שירים בוצעו עם פלייבק שירה. אני באופן אישי, הייתי מעדיף שעתיים נטו של הופעה על פני 3 שעות כאשר שעה מתוכם היא פלייבק \ הרכב קאברים (רוב דארק סייד אוף דה מון (קאבר + פלייבק שירה למעט 2 השירים האחרונים), have a cigar, sheep, fletcher memorial) נורא נהניתי בשאר ההופעה, ועוד יותר התפלאיתי לשמוע את הקול של וואטרס בשאר השירים שכן הוא היה לא רע בכלל (ציפיתי ליותר גרוע). העובדה שהקול שלו נשמע בסדר גורמת לתמיהה, למה הפלייבק נחוץ? לא היה עדיף שהוא היה מוותר על שיר כמו have a cigar שהוא גם לא שר במקור, ואפילו בהופעות של פלויד משנות ה70 הביצוע שלו לשיר הזה גרוע? בקיצור, מה יש לפורום המלומד להגיד בנושא?

wommer

New member
היינו מוכנים לכך נפשית

עפ"י הדיווחים מהופעות שכבר התקיימו במקומות מסויימים באירופה.

jbloo

New member
גם אני הייתי מוכן נפשית,

ואבוי אם לא- הייתי מתאכזב מאוד מההופעה, כרגע במצב הנוכחי זה סתם צרם לי. סתם סקרן אותי מה חושבים על העובדה הזו בפורום הזה- מתוך 320 הודעות בת'רד ביקורות, זה הוזכר רק בהודעה אחת, ואילו בעמוד ביקורות באתר fleeting glimpse עוד הגדיל ואמר המבקר על have a cigar : "..."Have a Cigar", which was sung very well" (זה היה בציניות?...) אז או שכולם מקבלים את העובדה שיש פלייבאק בסבבה, או שלא כולם מודעים, אבל זה לא כל כך ברור מההודעות בת'רד ביקורות...

The Walrus

New member
אני כתבתי את זה

ברצינות גמורה, מהסיבה הפשוטה שלמיטב ידיעתי לא היה שום פלייבק לHave a Cigar. על פלטשר אני יודע, גם על כבשה אבל לא על סיגר. מה המקור שלך?

jbloo

New member
העיניים שלי?

כמו שאמרתי, היה לי ולזה שיושב לצידי מאוד ברור מתי מדובר בפלייבק רק מהבעת הפנים של וואטרס (ככה גם ראינו שיש פלייבק בשירת הליווי בדארק סייד בus and them למרות שבשום מקור לא ציינו את זה לפני ההופעה). בלי קשר, שים לב שהביצוע זהה בכל הגרסאות בסיבוב הזה, זה בולט במיוחד כשהוא שר את השורה "And I mean that most... sincerly"... (חוץ מבביצוע מפורטוגל, כמובן
)

פלטשר היה פלייבק????

הוא עשה פוזה של מתאמץ בתחילת השיר (כאילו הוא לוקח הרבה אוויר) ובמהלך השיר בלטו לו הוורידים מהגרון. ובכל זאת התפלאתי איך יצא לו כל כך יפה וחלק יחסית.

tuli אהובי

New member
החבר'ה הצעירים פה בהכחשה.

בעיניי זה לא העלה או הוריד מההופעה, כי מעולם לא חשבתי שאי פעם אשמע פלויד בהופעה חיה, ומדובר בשנים רבות. אז עצם זה שכן שמעתי פיצה מבחינתי על הכול. למי שיש ספקות בנושא שיכנס לקישור הזה שיש בו הרבה קטעים מההופעה הנוכחית שלו בחו"ל ויראה כיצד ווטרס מבצע הב א-סיגר בפורטוגל ב-2 ביוני ולא שומעים את הקול שלו ואיך הוא נשמע אחלה באותו שיר בהופעות הבאות. http://youtube.com/results?search=roger%20waters&sort=relevance&page=2

jbloo

New member
בפורטוגל הייתה פאדיחה קשה

אבל כנראה רק בשידור טלוויזיה- בטעות השאירו את הערוץ של וואטרס פתוח. בהופעה בישראל זה היה קל מאוד לראות מתי וואטרס שר ומתי פלייבק- בפלייבק היה לו עיוות קל בשפתיים, קשה להסביר את זה בכתב אבל לי ולמי שבא איתי להופעה זה היה ברור מאוד. מה שעוד יותר מוזר בהופעה בפורטוגל זה שהקלטת הפלייבק של שיפ בכלל לא מוצלחת, אבל נראה לי שזה בגלל pitch שונה של ההקלטה (כנראה עוד פאשלה של הופעה ראשונה בסיבוב)- פעם ראשונה בחיים שלי ששמעתי פלייבק מזייף
.

tuli אהובי

New member
אז רגע, אם בפורטוגל הייתה פאשלה

אז איפה הוכנס הפלייבק פה? תראה, אני למשל הרגשתי שבשני השירים הראשונים מ-WYWH הסאונד היה יותר נקי וחזק, ואילו הביצוע של WISH YOU נשמע יותר הופעה חיה באמת כי, הצליל הכללי השתנה קצת וזה הסתדר לי כי נראה היה לי שהיה קודם פלייבק, בטח היה לו קשה עם הקולות הגבוהים, זה היה ב"שיין און" וב"הב א-סיגר".

jbloo

New member
כמו שכתבתי-

פלייבק שירה- have a cigar fletcher memorial Sheep ובדארק סייד בקולות רקע לus and them ואולי בעוד קטע (משום מה אני לא מצליח איפה יש לו שם עוד שירה), לא כולל brain damage + eclipse שזכו לביצוע מצויין (ואותנטי). אגב, היה גם פלייבק בס בחלק מהקטעים, היה הבדל בצליל, אבל פה כבר ממש לא נכנסתי לעובי הקורה וניסיתי להבחין איפה יש ואיפה אין, בניגוד לשירה שהיה ברור מתי יש ומתי אין.

FuryUri

New member
לא היה פלייבק באס.

פשוט היה עוד באסיסט מאחורה, שלא ממש ראו.

jbloo

New member
זו הייתה ההשערה הראשונה שלי

ואפילו בהתחלה חשבתי שאנדי פיירות'ר בעצם באסיסט כי לא ציפיתי ל3 גיטריסטים...

Runner30

New member
פאשלה אחת שראיתי

בטח כולם שמו לב - בתחילתו של "Happiest Days of our life" קרא משהו למתופף שלא התחיל בזמן נדמה לי.

jbloo

New member
דווקא פאשלות כאלה מבורכות

בכל זאת, הופעה חיה, צריך קצת אלמנט של סיכון ושלא הכל ילך חלק, לא באנו לשמוע את התקליט. הפאשלה בפורטוגל הייתה מסוג שונה, כזה שדווקא מוריד מהערך המוסף של ההופעה כהופעה חיה, לטעמי.

Silvernaor

New member
כן דווקא לזה שמתי לב

לא יודע אם דווקא זה בעיה של המתופף, פשוט אקורד הפתיחה נוגן פעמיים אולי זו אפילו טעות של רוג'ר כי אני זוכר ששמעתי את הצליל של הבאס לא משנה מי שטעה, מה שאני כן יודע זה שהפעם השניה הייתה הנכונה.

maor1010

New member
פלייבק ומיסטר ווטרס

אני אישית ידעתי לפני המופע שחלק מסוים ממנו יהיה בפלייבק וקיבלתי את זה בהבנה, עדיף את ווטרס עם פלייבק "חי" בישראל מאשר ווטרס בעוד שמיעה אחת מיני רבות של האלבומים של PF. רק מציק לי דבר אחד, איך הבנאדם שומר על הגזרה שלו כ"כ טוב אך במשך שנים על גבי שנים הוא דפק את הקול שלו עם הסיגריות! דוגמא נגדית היא דייב גילמור, שגידל לו כרס קטנטנה אבל עדיין מסוגל לשיר את כל השירים של הלהקה. אולי הקול שלו התבגר (כצפוי) אבל המנעד הקולי נשאר כפי שהיה בימי הזוהר של הלהקה. קצת חבל, לא?

אז היה פלייבק?

ניסיתי לעקוב, וממש לא ראיתי. אבל אני לא עמדתי קרוב לידו. זה שווטרס נסמך על נגני הליווי וזמרות הליווי שלו, זה ברור. אבל ממש פלייבק לקול שלו - ? אולי אנשים פשוט ציפו שיהיה, על סמך כל הדיווחים מחו"ל, ולכן מניחים שיש?

Silvernaor

New member
אני די מסכים איתך

השיר היחידי שראו בבירור שיש פלייבק זה Bring the Boys back home אבל לשיר הזה הוא עשה פלייבק גם בהופעות המקוריות של "החומה" ב1980-1981 וגם בהופעה הגדולה בברלין...

FunkyMonk

New member
את האמת?

חוץ מב-HAC, לא ממש ראיתי פלייבקים, וגם שם זה לא היה מלא לגמרי. נראה לי שיש השפעה פסיכולוגית מסויימת על האנשים ש"ידעו" שיהיה פלייבק..

afcon11

New member
הקול של גילמור ניצל בנס

ביום שהוא התחמק מביצוע הסולו ב- Careful With That Axe, Eugene.

למעלה