אס"ים, צחוק ו'תקינות'.

schlomitsmile

Member
מנהל
אפרופו הומור והיחסים בין א"סים לנ"טים נזכרתי בקליפ הזה
http://www.youtube.com/watch?v=RjAkoF6aITc&feature=related

dina199

New member
אני הבאתי את הדוגמאות האלה

כי שני השרשורים די טריים וכולם (אני מקווה) ראו אותם.

השאלה היא לא מה הרוב רוצה או האם הרוב צודק (בד"כ מקובל שהרוב קובע).

השאלה היא למה במצבים דומים היחס שונה (ואפילו הפוך) ?
. כי זה מה שצרם לי כשקראתי את שני השרשורים.

את צודקת. הרוב לא צריך לכפות את הכללים שלו

על המיעוט.

ולכן אם מיעוט מהאנשים המילה 'אוטיסט' מצחיקה אותם, אז אני בטוחה שלא יפריע לך אם הם יצחקקו כשהם יראו אוטיסט ברחוב, נכון?

ואם את מישהו מצחיק לראות יהודי ברחוב, עם כיפה והכל - אז סבבה, זה מצחיק אותו, ושהרוב ינסה להכיל אותו.

ואם מישהו בדיוק נזכר במשהו מצחיק כשמספרים לו שקרה אסון באיזה מקום נידח בעולם או למישהו שהוא מכיר, אז סבבה, שיצחק.

אין בזה חוקים, דינה, ובכל זאת, צריך התחשבות.

אף אחד לא מצפה מאוטיסט שיצחק במקום שלא מתאים לו.

אבל אין ספק שזה ייראה מוזר, אם בנאדם הולך ברחוב ומתחיל לצחוק פתאום.
גרוע מזה, אם את בדיוק מספרת לו על אסון או משהו רע שקרה לך.

dina199

New member
לא עניין של חוקים.

אני הבאתי שתי דוגמאות בהתאם לשרשורים (שהם עדיין בעמוד הנוכחי).
כשא"ס צוחק - הגישה היא 'הוא משונה , לא ברור למה הוא צוחק' (ואפילו 'עושה בושות')
ואילו כשהוא לא צוחק (במצבים שלפי הרוב אמורים להצחיק , אבל הוא מה לעשות הוא מבין רק משמעות מיליולית ישירה) - הגישה היא 'למה הוא לא צוחק , הרי כולם צוחקים יש לו בעיה חמורה של חוסר הבנת הומור'.

אז אמרתי: את צודקת.

זה לא בסדר.

צריך לצאת בקורסים לנ"ט כדי לתת להם כישורי שיח וכישורי הבנת בדיחות אמיתיות. או להוסיף את זה לתוכנית הלימודים שלהם.

dina199

New member
הנקודה שלי לא היתה הבנת בדיחות.

אלה היו רק דוגמאות.
פשוט בשני השרשורים שעסקו במצבים לגמרי הפוכים , המסקנה (הלא הכתובה ) הייתה שהצד ה'לא תקין' (וגם כתבו לי שלא בדיוק תקין לכתוב 'לא תקין'
) היה הצד של הא"ס. זה מה שצורם לי . איך שלא להסתכל על העניין הצד ה'לא תקין' של הא"ס הוא זה שצריך להתאמץ ללא קשר מה היה המצב המקורי כי ה'רוב קובע'.

אבל אם הם יבינו מה מצחיק,

הם כבר יקבלו את זה שזה תקין, נכון?

ושיש סוגי הומור שונים, ושכל אחד צוחק ממשהו אחר.

כשאני, למשל, רואה מישהו שצוחק לעצמו, אני מתארת לעצמי, שהוא פשוט נזכר במשהו מצחיק. זה לא כזה מסובך להבין את זה.

ואם כולנו ננסה להבין את השני, לא רק א"ס ונ"ט, אלא גם אנשים מתרבויות שונות בעולם, ושצורת האבל למשל שונה מתרבות לתרבות, אז לא חייבים לעשות כמוהם. למשל, אם היפנים (לא יודעת אם זה נכון, אבל כך קראתי) לובשים בגדים לבנים בשעת אבל, אז אם יבוא ידיד יפני שלנו להלוויה בבגדים לבנים לא נראה בזה זלזול, אלא נבין שהוא בא מתרבות שונה.
כך גם נגיב אם נראה מישהו צוחק לא במקום.

ולגבי שכתבו ' לא תקין':
אם הרוב בארץ נוהגים ללכת עם בגדים קצרים בקיץ, זה נראה לא תקין לראות אנשים שמכסים את כל הגוף, נכון?
אז כמו שצריך לקבל בהבנה שבדואים ותאילנדים למשל רוצים לכסות את כל הגוף גם בקיץ, וזה בסדר, נלמד לקבל כל תרבות ששונה קצת משלנו, וגם אולי ללמוד ממנה דברים.

והכי חשוב: לקבל בסובלנות ובאהבה גם התנהגות שנראית לנו מוזרה.

dina199

New member
אחדד: מפריע לי כשנאמר שם

'הא"ס צוחק מסיבה לא ברורה' . לדעתי אם א"ס צוחק (אפילו לעצמו) יש לו סיבה מספיק ברורה.
אבל א"ס לא יכול להגיד על בדיחה של נ"ט 'זו סיבה לא ברורה של צחוק'. אמנם להגיד הוא יכול , רק שיגידו לו שחוסר הבנה זו הבעיה שלו

למעלה