אסרטיביות

אסרטיביות ../images/Emo152.gif../images/Emo88.gif

האם אתם אנשים אסרטיבים
כיצד אסרטיביות שלכם או של אחרים משפיעה עליכם
איך אדם שלא אסרטיבי יכול ללמוד להיות אסרטיבי

אותי מעניין דווקא האייקון ששמת

בהקשר של אסרטיביות. לי זה דווקא לא נראה אייקון של אסרטיביות אלא יותר של אגרסיביות, תוקפנות. ובאמת הרבה אנשים מתבלבלים בין תוקפנות לאסרטיביות. אנשים תוקפנים/אגרסיביים נוטים לחשוב על עצמם כאגרסיביים. כאשר זה בכלל לא נכון, ההיפך הוא הנכון. תוקפנות מעידה על חולשה וחוסר בטחון, בהחלט לא על אסרטיביות. אז לפני שאענה על השאלות ששאלת חשוב לדעת קודם כל מהי אסרטיביות. אסרטיביות, כפי שאני מבינה אותה היא להיות בטוח בעצמך (המילה אסרטיביות באה מהמילה sure), לדעת מה אתה רוצה ולדעת איך להשיג את זה בדרך לא אלימה. אדם שבטוח בעצמו לא צריך להיות אגרסיבי. הוא יוכל לבטא את עצמו ולהביע את רצונותיו/צרכיו תוך התחשבות ויכולת הקשבה גם לאחר. באשר אליי לצערי אני ממש לא אסרטיבית. בדרך כלל לא יודעת מה אני רוצה באמת ובטח שלא איך להשיג את זה. איך ללמוד להיות אסרטיבים? זאת באמת שאלה טובה. אני נוטה לחשוב שסדנת המשחק שאני משתתפת בה מלמדת אותי את זה, מאז שהתחלתי בסדנא הזאת אני מרגישה איזשהו שיפור בעניין. אבל אני עדיין לא שם.

האמת שבכוונה שמתי את האייקון הזה-

כי ידעתי שהוא יגרור מחשבות ותהיות לגבי מהי אסרטיביות ולשם ניתבתי את הדיון, בין היתר. אני גם לא חושבת שאסרטיביות צריכה לכלול אלימות-מילולית או פיזית. תוכלי לספר עוד על סדנת המשחק, חשבתי ללכת למשהו כזה- יש באיזור רמת גן במחיר סביר?

על אזור רמת גן אני לא יודעת

הסדנא שאני נמצאת בה (טוב, לא כל כך מדויק להגיד "נמצאת" בה עכשיו כי עכשיו אנחנו במעין שלב ביניים, נגמרה סדנא אחת ועומדת להתחיל חדשה, כנראה בשבוע הבא) היא במרכז ת"א מקום די נגיש בסך הכל. בעבר הרחוק יותר הייתי בכל מיני חוגי דרמה ותיאטרון במשך כמה שנים, ותמיד נהניתי מהם מאוד, אבל הסדנא הספציפית הזאת היא די שונה מהסדנאות האחרות שהייתי בהן, מהבחינה הזאת שכאן זה לא רק משחק נטו אלא הסדנא היא בעלת אופי מאוד טיפולי, פסיכודרמטי אפשר לומר. הרבה עבודה על רגשות ועם רגשות, כשהעבודה הזאת של ביטוי רגשי משולבת בתוך המשחק. פתאום אני מוצאת את עצמי מביאה לשם תכנים שבחיים לא חשבתי שאביא לסדנת משחק שאינה טיפולית במהותה. (בפסיכודרמה כן העליתי תכנים כאלה אבל לא בסדנת משחק "רגילה"). האמת שהצטרפתי לסדנא הזאת ממש לקראת הסוף שלה, מתוך 16 שיעורים הייתי רק בשישה, ואחר כך, בסוף השבוע האחרון הייתה גם סדנא מרוכזת של יומיים שכללו לינה בנווה שלום ובהם הייתה עבודה יותר אינטנסיבית, שני שיעורים ביום הראשון ולמחרת עוד שיעור (מפאת חוסר הזמן לא הספקנו לעשות שניים גם למחרת) אבל ברוב השיעורים שהשתתפתי בהם היה דגש על עבודה על רצונות, לדעת מה אנחנו רוצים ולמצוא את הדרך להשיג את מה שאנחנו רוצים. אם כדרך ביטוי אישי ואם כ"משחק" דרך דמויות שהצגנו. בשבילי זאת עבודה מאוד חשובה כי בדרך כלל מרוב שאני מנסה לרצות אנשים אחרים אני שוכחת מה הרצון שלי ובכלל לא חושבת על להביע או להשיג אותו. לא אשקר, הסדנא הזאת היא יקרה יחסית לסדנאות משחק אחרות, אבל מצד שני כאמור לי באופן אישי היא נותנת המון, משהו שלא היה לי בסדנאות אחרות, לכן אני בוחרת להמשיך שם ובהחלט מתגעגעת (למרות שהייתי עם הקבוצה רק בסוף השבוע האחרון ועוד לא עבר שבוע מאז
) ומחכה שהסדנא תיפתח מחדש.

efriend

New member
אני לא אוהב את המילה הזו

כי אני מרגיש שהיא הפכה בפי רבים לכינוי חיובי לאגרסיביות. כמו (שפעם כתבתי פה) שמוזר ומיוחד הן שתי מילים שמתארות אותו דבר, רק אחת בצורה חיובית והשניה בצורה שלילית. כך גם אסרטיביות ואגרסיביות. זה מזכיר לי גם את המילה "לזרום", שהפכה למין מילה חיובית כזו שמתארת התנהגות שאפשר לתאר בקלות גם כמאוד שלילית. אני לא אוהב את המילה הזו, כמו גם את כל חברותיה הניו אייג'יות. "אסרטיביות" מתארת משהו שאנחנו צריכים כביכול להיות, אבל יש לי הרגשה שאף אחד לא יודע בדיוק מה זה (חוץ מאשר כינוי חיובי לאגרסיביות ועקשנות).

אסרטיביות אינה אגרסיביות

גם אם יש כמה אנשים שהוציאו את המילה הזאת או את המשמעות שלה מהקשרה, זה לא אומר שזה נכון. למעשה ההיפך הוא הנכון, אדם אגרסיבי רחוק מלהיות אסרטיבי. אסרטיביות זה לא רק לעמוד על שלך זה גם לדעת לעשות את זה תוך יכולת הקשבה לאחר. בניגוד לאדם אגרסיבי שמנסה להשיג את צרכיו בכוח בלי "לספור" את האחר...

BellA עלמה

New member
אסרטיביות בעיניי

זה לדעת מה אתה רוצה לדעת לעמוד על שלך בצורה חד משמעית ולדעת איך להביע את מה שאתה רוצה ואני חושבת שיש לזה קשר לביטחון עצמי(?) ללמוד להיות אסרטיבי? אני יודעת שישנן סדנאות לדברים כאלה אבל לא בטוחה שאני מאמינה בהן כלכך זה משהו שלומדים אותו במהלך החיים לדעתי

אופירA

New member
מנהל
אצלי אסרטיביות היא ההיפך מאגרסיביות

כאשר אני מרגישה מותקפת או מתגוננת - אני עושה את הדבר ההפוך לאסרטיביות - אני מתקיפה ומאבדת קשר עם עצמי... אני יודעת להיות אסרטיבית, בהחלט. זה נובע אך ורק ממקום של ביטחון ביכולת שלי וחיבור מכסימלי לעצמי. כשאני מרגישה טוב ומחוברת לעצמי, אני לא צריכה לתכנן מילה ממה שאומר. אני יודעת שאומר את הדבר הנכון בצורה הנכונה שמתאימה לאדם שצריך לשמוע, ואדע לבטא באופן טבעי את הנקודות הענייניות ביותר ואת זוויות המבט שהוא לא חשב עליהן ושנחוצות לעניין (ושגם אני לא חשבתי עליהן, כי הן פשוט ברורות לי בפנים). במקומות שאני יודעת שאני לא מחוברת לעצמי אלא לרגשות כאובים, ואין לי ביטחון בעצמי אלא אני זקוקה לאישורו של כל אחד, ואפילו ילדים קטנים - אני לא מנסה להתבטא ולעמוד על זכותי, כי אני לא אצליח. אני מנסה רק להתחמק מעימות ולהתרחק, כי כך אצליח הרבה יותר לשרת את האינטרסים שלי. אולי זו גם אסרטיביות - לדעת איפה המקום שלך ואיפה אתה יכול להגיד מה. האסרטיביות שלי משפיעה מעולה על סביבתי. אנשים אוהבים אותה, כי היא באה ממקום בריא, טהור ואמיתי - המקום הפנימי האמיתי שלי. אנשים נהיים אוהבים לי, אנשים מעריכים אותי מאוד בזכותה, ואפילו מרגישים שהאינטרקציה איתי נותנת להם כוח ומוציאה מהם את החלקים הטובים שלהם. ידיעת ערך עצמי ואמון בעצמי - היא התשובה. לאמן את המקומות האלה ייתן את הכוח שיש מאחורי האסרטיביות (נחרצות). במקומות שאין לי אמון וביטחון בעצמי - התגובה הפוכה לחלוטין. אין שום אסרטיביות. אני תמיד הולכת למקום הכי בטוח הקרוב ביותר, ומשם משמיעה את עמדתי.

adamsplit

New member
שלוש שנים

עמוק בשריון עמוק בלבנון עמוק בעזה עמוק בכל מקום שמגיע רחוק בסדנא מזורזת של שלוש שנים הפכתי מנער שנחבא אל הכלים, לגבר שמוביל אנשים. זה טבעו של הצבא, מוציא מאיתנו את מי שאנחנו עמוק בפנים(כשהוא שולח אותנו עמוק למקומות אחרים)

למעלה