אסרטיביות ועוד..

ponder

New member
אסרטיביות ועוד..

שלום! אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון, אך אני מקווה שאולי כאן תוכלו להפנות אותי לאן שצריך. אני מרגישה שקשה לי להתמודד עם אנשים, יותר נכון עם דברים שדורשים אינטרקציה עם אנשים... אני יודעת בדיוק איפה הנקודות החלשות שלי ואני רוצה לעבוד עליהן. אני רוצה להפסיק לפחד מאנשים, אני רוצה להיות אסרטיבית, לדעת להגיד דברים בנחרצות אך עם זאת בלי לפגוע ברגשות האחר, אני רוצה לדעת לעמוד על שלי, מבלי להרגיש לא נעים,בלי לדבר מתוך נימת התנצלות כל הזמן, התגוננות. אני רוצה ללמוד איך אני יכולה להגיד את אותם הדברים בדיוק, אך בנימה , באופן שונה,כך שיגרום לאנשים להקשיב לי, להשתכנע ממני, לכבד אותי.. במקום זה אני תמיד מתקפלת -כי אני פוחדת לפגוע, למרות שאני יודעת שאי אפשר לרצות את כולם. אני לא נלחמת ,ישר מוותרת - כי לא נעים לי . אני לא הולכת עם עצמי עד הסוף, עם האמת שלי, גם אם אני לא במאה אחוזים צודקת. חשבתי על זה בתקופה האחרונה, ואני לא יודעת אם קיים דבר כזה - חשבתי על ללכת אולי לסדנא לדימוי העצמי, לאסרטיביות, משהו מהסוג הזה..שילמד אותי להיות שלמה עם עצמי, לא להתנצל על מה שאני, על איך שאני, ללכת עם עצמי עד הסוף, לדבר בקול רם ובוטח ולא מתוך התחנחנות שכזו... אני אשמח אם מישהו יודע או אם למישהו יש רעיון...

הייתי במקום שבו את נמצאת...

הייתי תמיד חלשה, לא אסרטיבית, תמיד בצד, תמיד נזהרת העיקר לא לפגוע, וכולם היו ההיפך הגמור- דרכו עליי, צעקו, הפחידו עד שאמרתי "די" ופשוט לקחתי את עצמי בידיים: הלכתי לטיפול פסיכולוגי, עשיתי שינוי בגישה שלי והפסקתי לעשות דברים שידעתי בדיעבד שהפריעו לי- כמו למשל להיות נחמדה לכולם ולעשות הכל למען כולם כשאף אחד לא עושה כלום למעני. תעשי מה שאני עשיתי בתור התחלה- רשמתי את כל הדברים שמפריעים לי בחיים באופי שלי ובגישה שלי לדברים, וכתבתי למה הייתי רוצה לשנות ואיך ופשוט הפכתי את זה לפרוייקטים ועשיתי זאת בתהליך.

EdisonGirl

New member
מבינה אותך.

גם אני גיליתי אצלי בעיה של אסרטיביות, אבל מסוג קצת שונה. מרגישה את הדחף הזה להיות "בסדר" עם כולם, יודעת שאין דבר כזה, אבל בשונה ממך, אני כבר לא נוהגת בשיטת הויתור. עברתי לקיצוני השני- אני פשוט עושה מה שבא לי, בלי להתחשב באנשים שאני דורכת עליהם בדרך. זה עוזר לי להרגיש שלמה עם מה שאני עושה, אבל לא נותן תחושה טובה לאף אחד. כעת אני קוראת ספר על אסרטיביות (של ג'ף דייוידסון) ומתרגלת את זה הרבה בחיי הפרטיים! אני משתדלת לנסות לחוש עוד לפני שאני עושה משהו איך הוא יגרום לאחרים להרגיש, ובודקת באיזו דרך אני יכולה לפעול כך שגם אעשה מה שאני רוצה וגם לא אפגע באחרים. אני דווקא משתפרת בזה..
ממליצה לך על הספר. בהצלחה!

למעלה