אסרו חג

איליה.

New member
אסרו חג

מה זה אסרו חג? מה כל כך מיוחד ביום שאחרי פסח, סוכות ושבועות? שנים אני מנסה למצוא את התשובה לשאלה הזאת. אולי מישהו יוכל לעזור לי?

דזירה

New member
אסרו חג.....

אסרו חג ( יום טוב שני בחו"ל): היום שלאחר כל אחד מחגי שלושת הרגלים. בארץ הוא חל בכ"ג תשרי אחרי חג הסוכות, בכ"ב בניסן אחרי חג הפסח ובז´ בסיון אחרי חג השבועות. ( בחו"ל הוא חל יום לאחר התאריך בארץ בגלל יום טוב שני של גלויות). מקור השם בפסוק מתוך ספר תהילים קיח כ"ז : " אסרו חג בעבותים עד קרנות המזבח". (אסור הוא קשירה בחבל). במקור זוהי קריאה לקשור את הבהמה המובאת לקורבן לקרנות המזבח. הפירוש המליצי של חז"ל לקריאה זו היא קשירת החג לקרנות המזבח כדי שלא יברח , וזאת מתוך חיבה לחג. "אסרו חג" מבטא רצון להמשיך את שמחת החג ולעבור בהדרגה לימות החול. במערכת החינוך לא מתקיימים לימודים בימים אלה. ביום זה נוהגים מקצת מנהגי שמחה: אין מתענים בו, אין מספידים ואין אומרים תחנון. יש הנוהגים לקיים סעודה ביום זה וללבוש בגדי חג. וחג שמח!!!!!!!!!

NoyNoy

New member
לי תמיד אמרו,

שהמורים המציאו את האיסרו חג כדי שיהיה להם עוד יום של חופש.

דזירה

New member
עופר ונוי נוי....

כמורה לא יכולה שלא לתהות- מדוע אתם הגברים, שעינכם כה צרה בתנאים המעולים של המורים, אינכם מצטרפים לשורותינו? משכורת נהדרת - 3200 ש"ח לחודש - כולל כל התוספות ו- 7 ש"ח שלמים לשיחות טלפון!!!!! חוץ מזה שיש לנו מפגשים חברתיים נפלאים פעם-פעמיים בשבוע בערב בחדר מורים- על זה לא משלמים..... לפעמים גם שיחות נחמדות עם ההורים - בערב - גם על זה לא משלמים..... ועוד פעם בשבוע - השתלמות בכל תחום שתבחרו. הא שכחתי - בתוך הלו"ז הזה אנחנו צריכים לשלב לפעמים לימודים. יווווו - עכשיו אני מבינה למה אתם לא רוצים להיות מורים.... מה אתם פראיירים? אבל ממשיכים לנהוג כישראלי ממוצע - רואים רק מה שרוצים לראות. עופר - אני ממש מתפלאה עליך - חשבתי שאתה פחות שטחי..

NoyNoy

New member
אתם הגברים?

קודם כל אני בחורה, משמע נקבה. דבר שני אני תלמידת תיכון, ואני מכירה מקרוב הרבה מאוד מורים, היכרות אישית מעבר לכיתה, ואני יודעת שכל מה שהמורים אומרים תמיד לפני כל שביתה הם שטויות במיץ. אף אחד לא הכריח אותך להיות מורה. אלא אם את קשישה במיוחד, את ידעת לפני שנכנסת למקצוע שמהשכר החודשי של מורה אי אפשר לקנות וילה בכפר שמריהו. מקצוע לא בוחרים לפי כסף, אלא לפי רמת הסיפוק האישית שאפשר לקבל ממנו. לצערי הרב, ולצער שאר התלמידים במדינה, רבים הם המורים שבוחרים במקצוע כדי שיוכלו להגיע הביתה בזמן ולשחרר את הבייביסיטר. אותם מורים הם המורים שנשחקים, הם המורים שהכיתות מתעללות בהם, והן המורים שמוציאים מהמקצוע את הכבוד היחידי שנשאר בו. מהניסיון הרב שיש לי, מכמעט 12 שנים של שהייה בכיתות נוראיות שמחפשות כל יום דרכים נוספות להתעלל במורים, למדתי לזהות 2 סוגים של מורים. הסוג הראשון הוא הסוג שבחר במקצוע מתוך אהבה, מתוך שאיפה לחנך - לא רק כדי ללמד את החומר לבגרות. אותם מורים הם המורים שמכבדים את המקצוע שלהם ואוהבים אותו בלי קשר לשכר ולחופשות האינסופיות (באיזה עוד מקצוע עובדים כ- 100 ימים בשנה, ומקבלים שנת שבתון?). ומניסיון אני אומרת לך שמורים שמכבדים את עצמם ואת המקצוע שלהם, הם גם המורים שסוחפים אחריהם את הכיתה, וגורמים לתלמידים הכי קשים לרצות ללמוד. הבעיה היא מורים שכל היום מתלוננים שהם לא מקבלים שכר מספיק גבוה ושלא מעריכים אותם מספיק. המורים האלה הם המורים שהתלמידים מתעללים בהם ולא מכבדים. לאיזה סוג את משתייכת? *כתבתי את ההודעה כשמורים מצוין בצורת זכר, למרות שהייתי צריכה להשתמש בנקבה (הרי הרוב במערכת החינוך הן מורות) כדי שלא תשמיצי, שוב, לשוא את הגברים.

דזירה

New member
נוי נוי - עמך הסליחה

מצטערת שכללתי אותך במין הגברי... ולפני שאתחיל - אשרי המורים שחינכו אותך להיות דעתנית כזו - תארי לך שהמורים היו בסדר? הרי אז היית שוקלת ומבררת את הנתונים לפני ההתקפה. התקפה טובה - יקירתי - מתבססת על נתונים מהימנים - ולך במקרה זה אין אותם. אינני מבינה על מה המהומה הגדולה ועל מה כעסך הגדול? ומי אמר לך שהמורים כולם אינם אוהבים את מקצועם? מצטערת שהיו לך חוויות קשות עם מורים - אך בוודאי את יודעת שאין להאשים את כל המורים בגלל קומץ מורים שלפי תפישתך את עשה לך עוול, או לחליפין, לתלמידים אחרים. ואמרי לי - היש מגזר שאינו מתלונן על שכרו? זכותו של כל אדם להתלונן על שכרו גם אם הוא אוהב מאוד את עבודתו. עם סיפוק מעבודה לא הולכים לעשות קניות במכולת, שלא לדבר על וילה בכפש שמריהו!!!!! ובגלל שאנשים אוהבים את עבודתם ורוצים להמשיך בה הם מצפים להיות מתוגמלים, כפי שבוודאי תדרשי את באחד הימים להיות מתוגמלת בעבור עבודתך. אינני מתכוונת להעיד על עצמי כמורה ומחנכת - אך מאחלת לכל המורים תלמידים כשלי ומערכת יחסים כמו זו שיש לי עימם - גם לך!!!!! דיברת על שבתון - ובכן - גם זאת כדאי שתבדקי: השבתון ממומן מכספי אני - כספים שיורדים ממשכורתי שלי לצורך זה. איש אינו עושה לי טובה, איש אינו מממן את זה - זה שלי בזכות ולא בחסד. חופשים? רוב החופשות שלי למשל, פרט לחודש בחופש הגדול, מוקדשות לענייני עבודה - אבל - זו אני - ומכירה עוד רבים כמוני - בכל אופן - אולי תקראי את הקובץ ששלח לי אלוני "מורים עליך..." ותלמדי עובדות לפני המלחמה - זו אסטרטגיה נפלאה את יודעת (חבל שאינך תלמידה שלי :) ) אני לא במלחמה איתך - בהצלחה!!

עד כמה שאני זוכר מימי ביה"ס העליזים

התעללנו בכל מורה ומורה, ללא הבדל דת, גזע ומין... מידת ההתעללות היתה תלויה כמובן במידת המתירות שהמורה איפשר (היינו, מורה ששתק כשנזרק הגיר הראשון לכיוונו - אכל אותה למשך כל השנה.. מורה שאיים בבחן פתע וביצע את איומו - להבא לא נשמע בשיעוריו אפילו ציוץ). היו גם מורים יחידי סגולה ובעלי קסם אישי, שפשוט היה "חראם" להתעלל בהם, שמא נבריח גם את המעטים האלה...

דזירה

New member
הוי עופר עופר....

דבריך לא מוסיפים לך כבוד רב.......לזרוק גירים על מורים..כמה נפלא!!! כמה הירואי...!!!!!!רק בשביל זה צריך להעלות להם את השכר.... ובזה באמת אסיים את הדיון על מורים וחינוך - זה לא הפורום....

הוי דזירה, דזירה.. מה יהיה.. ../images/Emo24.gif

גירים עוד היו החלק המעודן..... אבל המורים אהבו אותי בכל זאת... (כנראה מפני שלא דמיינו שאני, בעל הפרצוף התמים, הוא מי שמתעלל בהם ככה..)

דזירה - שקר גס!!!

13 ש"ח לשיחות טלפון - לא 7!!!! (אשתי מורה - אני יודע!)

דזירה

New member
שקרים לא בבית ספרי אוהב ישראל....

וכמה שנים אישתך מורה????.??? אז הנה עדכון הקצאת טלפון מהחודש האחרון: 9.72 ש"ח.

למעלה