אתם הגברים?
קודם כל אני בחורה, משמע נקבה. דבר שני אני תלמידת תיכון, ואני מכירה מקרוב הרבה מאוד מורים, היכרות אישית מעבר לכיתה, ואני יודעת שכל מה שהמורים אומרים תמיד לפני כל שביתה הם שטויות במיץ. אף אחד לא הכריח אותך להיות מורה. אלא אם את קשישה במיוחד, את ידעת לפני שנכנסת למקצוע שמהשכר החודשי של מורה אי אפשר לקנות וילה בכפר שמריהו. מקצוע לא בוחרים לפי כסף, אלא לפי רמת הסיפוק האישית שאפשר לקבל ממנו. לצערי הרב, ולצער שאר התלמידים במדינה, רבים הם המורים שבוחרים במקצוע כדי שיוכלו להגיע הביתה בזמן ולשחרר את הבייביסיטר. אותם מורים הם המורים שנשחקים, הם המורים שהכיתות מתעללות בהם, והן המורים שמוציאים מהמקצוע את הכבוד היחידי שנשאר בו. מהניסיון הרב שיש לי, מכמעט 12 שנים של שהייה בכיתות נוראיות שמחפשות כל יום דרכים נוספות להתעלל במורים, למדתי לזהות 2 סוגים של מורים. הסוג הראשון הוא הסוג שבחר במקצוע מתוך אהבה, מתוך שאיפה לחנך - לא רק כדי ללמד את החומר לבגרות. אותם מורים הם המורים שמכבדים את המקצוע שלהם ואוהבים אותו בלי קשר לשכר ולחופשות האינסופיות (באיזה עוד מקצוע עובדים כ- 100 ימים בשנה, ומקבלים שנת שבתון?). ומניסיון אני אומרת לך שמורים שמכבדים את עצמם ואת המקצוע שלהם, הם גם המורים שסוחפים אחריהם את הכיתה, וגורמים לתלמידים הכי קשים לרצות ללמוד. הבעיה היא מורים שכל היום מתלוננים שהם לא מקבלים שכר מספיק גבוה ושלא מעריכים אותם מספיק. המורים האלה הם המורים שהתלמידים מתעללים בהם ולא מכבדים. לאיזה סוג את משתייכת? *כתבתי את ההודעה כשמורים מצוין בצורת זכר, למרות שהייתי צריכה להשתמש בנקבה (הרי הרוב במערכת החינוך הן מורות) כדי שלא תשמיצי, שוב, לשוא את הגברים.