אסקסו בייסיק

yair123456

New member
אסקסו בייסיק

שלום לכולם
קיבלתי מכונה אסקסו בייסיק ומטחנה imim 2 .במכונה השתמשו פעם אחת בלבד.אבל שקיבלתי אותה היא לא הוציאה מים מהראש.למרות שבפעם האחרונה שהיא עבדה היא הייתה תקינה לחלוטין.עבר בערך שנה מהשימוש האחרון שלה.

בהפעלה הראשונה אצלי בבית המכונה כבר התחילה לעבוד.אבל הזרימה הייתה חלשה.
ניקתי אותה עם מלח לימון לא היה בדיוק שיפור .חשבתי שאולי המשאבה לא תקינה בדקתי אותה והיא מוציאה מים בזרימה טובה.
חשבתי שאולי סתום משהו בראש פתחתי את הראש והכול היה תקין.אין אבנית בכלל ממש חדשה.

התחלתי לעשות איתה קפה.
כרגע המצב הוא שיש זרימה יחסית טובה ולא איטית מידי.כמעט ואין קרמה. והקפה חמוץ מאוד.בנוסף הקפה אחרי החליטה ממש רטוב .שלולית קטנה מעליו.
במידה ואני טוחן דק יותר אין מעבר של מים וועל הקפה יש ממש שלולית.

אני לא יודע אם המכונה תקינה במאה אחוז.או שזה הטחינה ?

אתה מתאר מכונה תקינה לחלוטין...

אין תקלה במכונה שלך, המשאבה שהיא חלק פשוט ואמין מאוד אינה נוטה להתקלקל... בכל השנים האחרונות שאני מתקן מכונות החלפתי פיזית ממאות המכונות שתיקנתי, אולי שתי משאבות...

מה שאתה מתאר זה שילוב של כמה גורמים:
1: מטחנה לא מכוונת
2: אין לך מוגש ירוק איך מכוונים את המטחנה שלך בצורה נכונה
3: הקפה שאתה משתמש בו הוא קפה פח, הטריות שלו מוטלת בספק גדול.
4:שלולית מעל לקפה טחון, הגיונית במכונה שיש בה שסתום חד כיווני אבל לא שסתום תלת שמפנה את עודפי המים למגש הטפטוף, במיוחד גם שהטחינה דקה כנראה מידי.
5: כנראה שפתחת את המטחנה יותר מידי, קפה חמוץ בלי קרמה מצביע על קפה טחון גס מידי וחליטה מהירה מידי. אם אתה מייצר מסלסלה בודדת עם 7-8 גרם קפה 30 מיל' בפחות מ22-27 שניות אז חמצמצת חמציצית לך....
6:בקיץ התל אביב /חיפאי/אשדודי או בכל מקום בישראל שקרוב לים 50 ק"מ ומטה, הקפה סופג המון לחות מהאוויר הלח(74% בתל אביב היום) עובי טחינה עשוי להשתנות על בסיס יומי.

yair123456

New member
מטחנה לא מכוונת

אם חלטתי מהר מידי אך עדיין יש לי שלולית על העוגיה ?
אני משתמש בסלסלה הכפולה.

אני רוצה לעשות איפוס מחדש של הכול ממה להתחיל ?

כמות קפה כמה לשים?
סוג סלסלה כפולה או סינגל ?

בהתחלה השתמשתי בקפה פח רק בשביל להגיע לאזור של הטחינה הנכונה.
אחרי זה קניתי מקפה גרג את תערובת הבית שלהם.
הייתה אותה תוצאה.
יש קרמה אבל בבריקה אני מקבל הרבה יותר.

לפני זה השתמשתי בבריקה עם קפה מ negro קפה מעולה.

קרלטון

New member
יש לי ציוד כזה

בדרך כלל אני מקבל עוגיה די רטובה, אבל כ-10 שניות אחרי הנחת ראש החליטה בצד (נותן לחלק מהמים להתאדות ועוגיה להתייבש קצת) היא יוצאת בקלות, בלי להידבק ובלי להתפרק. שלולית למעלה לא זכור לי שראיתי, נשמע כמו טחינה ממש לא בכיוון. יכול להיות שאתה טוחן דווקא דק מדי, אולי יש לך גם נזילה משולי הפורטפילטר (מסביב), ולא רק מלמטה?

לגבי כמות הקרמה, לפי נסיוני היא משתנה בצורה דרסטית לפי איכות וטריות פולי הקפה. ההבדל הוא עצום. אין מה לצפות לתוצאות טובות עם קפה גרוע.

חמיצות גבוהה יכולה להיגרם גם מחליטה בטמפרטורה נמוכה מדי. צריך לתת למכונה מספיק זמן להתחמם. אני מרכיב את ראש החליטה בזמן שהיא מתחממת (אני לא מהדק אותו עד הסוף בשלב הזה, כדי לא לפגום בגומיה אם הוא ישאר כך במכונה יותר זמן ממה שתכננתי...). רק כשהוא חם טוחן לתוכו את הקפה.

הייתי שואל גם מה צבע הקפה בעת הזרימה. שחור? צהוב-חום? בלונד?

yair123456

New member
הקצפה

טוב אחרי שראיתי סרטון ברשת הבנתי שהמכונה שלי תקינה והתחלתי להוציא שוטים סבירים .קרמה סבירה .אבל קפה עדיין חמצמץ.קניתי היום תערובת רומא מאמיגו.

היום ניסתי להקציף במכונה .
וראיתי שיש שם משהו דיי מוזר בזמן שאני לוחץ על מצב steming לא קורה כלום.
במידה וכן קורה יש הזרימת קיטור למשך חצי דקה שלא מספיק לכלום.

מה שאני עושה זה מפעיל הזרמת מים לראש ולא נותן למים לצאת.ואז שוב יש קיטור.
וחוזר חלילה .
למה זה קורה ?

קרלטון

New member
התיאור לא ברור לגמרי

ברגע שאתה לוחץ על הכפתור הימני המים מתחילים להתחמם לטמפרטורת הקצפה. ברגע שהם מגיעים לטמפרטורה הזאת, הם מתחילים להתקרר, ואז כשמגיעים לסף התחתון מתחילים להתחמם שוב. אם הפעלת את המשאבה יתכן והורדת כך את הטמפרטורה לסף התחתון ואז נתת טריגר לחימום מחדש. יש גישה של להתחיל להקציף לפני שמגיעים לטמפרטורה המקסימלית, כדי לקבל זמן ארוך יותר בטמפרטורות הגבוהות, אני לא רואה בזה צורך.
נקודה אחרת, לפני הקצפה ראשונה, יש בדר"כ קצת מים בתוך צינורית ההקצפה שהתעבו שם - לכן מה שאני עושה זה קודם כל לשחרר את המים האלה, אז לחכות להתחממות נוספת, ורק אז להקציף.

דרך אגב, אני עושה את ההקצפה לפני חליטת הקפה, ואז מפעיל את המשאבה עד שהקיטור נפסק ומתחיל זרם רצוף של מים דרך צינורית ההקצפה. בנקודה הזאת אני עוצר מיד את המשאבה, מרכיב את ראש החליטה וחולט את הקפה (לחילופין אם הראש כבר מורכב, אפשר פשוט לסגור את "גלגל" הקיטור והמים יעברו לזרום דרך הראש), כך שצריך לחכות רק בשלב הראשון, של הגעה לטמפ' הקצפה. אם קודם חולטים את הקפה ואז עוברים לחימום לקראת הקצפה התהליך ארוך יותר וגם טמפרטורת החליטה לדעתי נמוכה יותר.

ככלל, להבנתי קפה חמוץ מצביע על מיצוי-חסר, כלומר או טחינה גסה מדי, או דחיסה גרועה, או טמפרטורה נמוכה מדי.

yair123456

New member
הקצפה

כשאני לוחץ על הכפתור להקצפה.בעצם לא משתחרר קיטור.
וזאת הבעיה.פשוט לא קורה כלום.
יש לך מושג למה ?

מה הנורה הכחולה מסמנת כשהיא דולקת ושהיא כבויה ?

קרלטון

New member
הכפתור עצמו

לא אמור לשחרר קיטור, אלא להעביר את המכונה מטווח טמפרטורות של חליטה לטוווח של הקצפה, כלומר לאפשר למים להתחמם עד לרמת קיטור.
שחרור הקיטור נעשה עם הגלגל בצד ימין של המכונה (ללא הפעלת המשאבה).

כאשר הנורה דלוקה המכונה בתהליך חימום. כאשר היא נכבית הגעת לטמפרטורה הרצויה.

yair123456

New member
הקצפה

מוזר שאין לי שיחרור קיטור.
כמו שאני מבין הראש חם שהנורה כבויה .ואז אני צריך לשחרר את הגלגלת מצד ימין ואז משתחרר קיטור.

אצלי הקיטור לא משתחרר אבל כשאני מזרים מים מהראש לכמה שניות .ואז משחרר קיטור מהגלגלת יוצא קיטור.

מה יכול להיות התקלה ?

קרלטון

New member
מוזר

אם אתה לוחץ על הכפתור הימני, מחכה עד שהנורה תכבה, ואז פותח את הגלגל צריך לצאת קיטור (או כמה שניות של מים שהתעבו לפני הקיטור).
המצב היחיד שלא יצא קיטור זה אם המכונה לא הגיעה לטמפרטורה גבוהה מספיק, או אולי הגלגל לא נסגר עד הסוף לפני כן?

יש מצב שתעלה סרטון של מה שאתה עושה?

קרלטון

New member
בעצם נראה לי שהבנתי את הבעייה

אחרי כל סיבוב הקצפה, אתה צריך לכבות כפתור ימני להפעיל את המשאבה (כפתור שמאלי) כדי למלא מחדש את הדוד במים.
אם לא עשית את זה, אין מים בדוד ולא יהיה גם קיטור.
בקפוצ'ינו - אם מקציפים קודם ואז חולטים, אין משהו מיוחד לעשות. במהלך החליטה מתמלא הדוד בחזרה.
אם חולטים קודם ואז מקציפים, אז מומלץ להפעיל את המשאבה "סתם" לכמה שניות כדי למלא את הדוד לאחר ההקצפה - חשוב גם כדי להוריד את הטמפ' בדוד.

yair123456

New member
הקצפה

עכשיו לדוגמא חיממתי את המכונה יותר משעה .הלד הכחול נידלק וניכבה.
כלומר למכונה יש מים בדוד והם חמים.
עדיין כשאני מוסבב את הגלגלת לא משתחרר קיטור.
וזה בלי להכין שוט אספרסו..

בנוסף כמה זמן מחזיק לך הקיטור בהפעלה.

עצור!!!

הדוד במכונה ריק לחלוטין!!!! אם לא יוצא קיטור ואז כשאתה לוחץ לשנייה פתאום נהייה קיטור, והרבה ואלים מאוד זאת אומרת שהדוד לוהט ומאדה מיים בבת אחת כאשר נכנסים אליו מים.
מצב מסוכן ולא בריא למכונה, אני מתפלא שנתיך ההגנה טרם נשרף....

כבה את המכונה ותן לה להתקרר מעט. לאחר מכן, לפני הדלקת המכונה פתח את ברז הקיטור ולחץ על לחצן הכנת קפה (הלחצן שמפעיל את המשאבה) כאן לחץ על לחצן ההפעלה של המכונה, המשאבה תתחיל לפעול מייד, המתן עד שיצא זרם מים רציף מצינורית ההקצפה.סגור את ברז ההקצפה, כבה את לחצן הכנת קפה/משאבה והמתן שהמכונה תתחמם עכשיו כשהמכונה בטוח מלאה במים ובטוח חמה, לחץ על לחצן הקיטור, המתן כחצי דקה ואז פתח את ברז הקיטור, יהיה לך קיטור בשפע..
עכשיו זה מסביר למה הקפה יצא חמוץ, בלי קרמה וגם בטחינה דקה זרימה מהירה, שרפת את הקפה, עשית בעוגיית הקפה "צ'אנלינג" שזה למעשה הסדקות של עוגיית הקפה ומעבר המים שלא דרך הקפה אלא הסדק, מפגש של קיטור בטמפ' קיצוני גורם לקפה להשרף ומכאן שלא תהייה קרמה והטעם יהיה דלוח וחמצמץ.

yair123456

New member
הקצפה

עשיתי בדיוק מה שדובי רשם .
ועדיין אין זרימה של קיטור.

yair123456

New member
הקצפה

הגעתי עד הסוף.
כן היה זרם רציף מהצינורית.
עבדתי בדיוק לפי מה שרשמת.

הגענו לשלב שבו אני מבקש ממך לקחת סמארטפון ו..

... לצלם ולהעלות סרטון... זה ברור לנו שמישהו פה לא עובד נכון רק שלא ברור לנו מי... תעלה סרטון של התהליך ונלמד...

למעלה