אספת הורים

אם הילד רוצה שתבואי - תלכי לאסיפה

הכי חשוב מה הילד שלך רוצה ולא מה הגרוש רוצה. אם זה מאוד חשוב לו שגם אמא שלו תהיה שם, אז תלכי. אני הייתי הולכת ללא שום ספקות!

הילד

נמצא במצוקה, אני שומעת את זה בקול שלו. שאלתי אותו האם היה רוצה שאני אבוא והתגובה שלו היתה כועסת - "תסגרו את זה בניכם אל תערבו אותי". אבל אני יודעת שהוא היה מעדיף את אביו ולו בשל השקט שיהיה בבית לאחר אספת ההורים.

פברואר68

New member
תפעלי באסרטיביות ולא בחולשה

זה הילד שלך ואת הולכת...מעורבת...תומכת...כל הזמן שם עבורו יש לילד שני הורים גם אם הם גרושים הם התגרשו מהזוגיות ולא מהילדים אל תתיחסי למה שגרושך אומר תעמדי על שלך תציבי עובדה ותופיעי בשביל הילד

r e d head

New member
אני הייתי הולכת

למרות שזה לא קל. אנחנו לא מכירים את הסיפור שלך ולא יודעים מה היה אתמול ושלשום, ואני רק מניחה שהיו הרבה דברים שהביאו למערכת יחסים עוינת היום. ואולי הסטורית היחסים בינכם תשנה את התשובה. אבל אם את רוצה להיות מעורבת בחיי הילד אז תהיי. אם את נכנעת היום לאבא, את נותנת לו לגיטימציה להמשיך באותה הדרך במקרים דומים בעתיד. אם תעמדי איתנה על דעתך ורצונך, בעתיד הוא יבין שהאיומים שלו לא משנים את הדרך שלך.

בטח הולכת! ואחר"כ הולכת לעשות שיחה

טובה עם האבא הזה, להסביר לו שאת שותפה מלאה בחיוו של הבן שלך.- שיחה כזאת טובה-שלא משתמעת לשתיי פנים. כי את אימא שלו.

היום זה אספת הורים - מחר זה חתונה

זכותך המלאה, ואפילו חובתך! ולהיות שותפה מלאה בכל מה שקשור בבן שלך. ואפילו אם זה יגרום למריבות.

folkman1

New member
מנסיון בפרוצידורות האלה

בני גדל עימי כל תקופת התיכון,לשימחתי לא היו לנו כגרושים חילוקי דעות והכל התנהל במעורבות הדדית. אך כבקי בענין , על בית הספר לידע אותך בנפרד ואת ה X בנפרד,תקנה בחוזר מנכ"ל על בית הספר לזמנך לעדכון בכל ענין אל תופיעי הפעם ,אך פני למזכירות ובקשי פגישה בנפרד וכן גם להבא. בית הספר יקח בחשבון את הבעיתיות הקימת ויעדכנך אין טעם ליצור לבנך מצב בלתי נעים כמו שכתבת. שמע יוציא ה X את כעסו על בנך

L o v e M e1

New member
צודק פולקי ,ולא הרבה יודעים זאת

סעיף 4 הוא הרלוונטי עבורך ב ה צ ל ח ה

אוסה

New member
הולכת לאסיפת הורים!!!!!

והאקס שלך יתפוצץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ הילד של שניכם , ואסור לך לתת לו את התענוג של התנתקות מהילד (למרות שאני נשואה , כך הייתי פועלת) לא יקום אקס או אדם שיגרום לך להתנתק מהדבר שהוא פרי ביטנך!!!!!

n o g a1

New member
למרות הדעה המוחצת

שעלייך להגיע לאסיפת ההורים , אני עדיין מתלבטת.... הייתי נוהגת חכם ולא צודק בהכרח. לנהוג חכם זה לראות את התמונה כולה והתמונה הזו כוללת את בנך , רצונותיו, רגישותו, מצבו וכו'.... להיות חלק מחייו של ילדך לא יקום ויפול באסיפת הורים אחת , חשובה ככל שתיהיה. אם דווקא נקודה זו רגישה כל כך וידוע לך מראש שהיא בוודאות תיצור מתח בין אב ילדך לבין הילד לא הייתי מתעקשת דווקא להגיע לשם. תיפקודך כאם אינו בא לידי בטוי או אין צורך בהוכחת תיפקודך בהגעתך לאסיפת ההורים. נכון לדעתי לשאול את הילד , שהוא בהחלט בגיל אשר יכול להביע את רצונו , להסביר לו שאת מאד רוצה להגיע אך ישנן דרכים נוספות להתעדכן במידה והגעתך תיצור מתח ולחץ. כדאי לפעול בחוכמה ולא תמיד הצדק הוא הקובע!

את צודקת בהחלט

וכבר החלטתי מה עלי לעשות. לא אלך לאספה היום, אבל אדבר עם המחנכת. ולגבי המשך השנה, כפי שכתבת, אנהג חכם.

לכל המגיבים ../images/Emo24.gif

תודה לכם , ממש תודה על התגובות זה חידד אצלי כמה דברים ובהחלט חיזק אותי בהחלטתי.

ד ו ל ה

New member
בדיוק חזרתי מאסיפת הורים כרגע...

והיתה שם הרצאה של מטפל משפחתי שהמוטו שלה במשפט אחד היה : "אתם לא נמצאים כאן סתם, יש לכם תפקיד, אתם הורים. התפקיד הזה מחייב ואי אפשר להתפטר ממנו. צריכה להיות לכם עמדה הורית ברורה בקשר לילדכם ולנושאים הקשורים בעולמו..." ואני מאוד מאמינה במשפט הזה. חושבת שהילד עצמו זקוק לידיעה הזו שאמא שלו כאן והיא לא נבהלת ממניפולציות של אביו והיא לא הולכת לשום מקום ולא הולכת לוותר עליו או על הקשר איתו גם אם היא לא מגדלת אותו בפועל. יש כאן אמירה חזקה וחשובה. הדרך לא חייבת להיות עם הראש בקיר. אפשר לקבוע שיחה איתו ועם המחנכת ביום אחר בשביל לא ליצור מהומה על מאומה, אבל המסר צריך להיות חד ברור והחלטי ויש לשתף ותו בעניין...(לדעתי שלי כמובן...) דולה (אמא במשרה מלאה)

למעלה