אסטרטגיית פרק כמותי

GreatRiver

New member
אסטרטגיית פרק כמותי

שלום לכולם... אני ניגש למועד אפריל הקרוב וניצב לפני מכשול רציני אחד בבחינה: הפרק הכמותי. למישהו \ מישהי יש אסטרטגיית פרק טובה לבחור שצריך להגיע ל-6 טעויות בפרק כמותי, אבל מצליח לעשות טעויות מטופשות (אי קריאת השאלה כמו שצריך, הפיכת מינוסים לפלוסים, וכיוצא בזה) שוב ושוב?...

zimik

New member
תרגול, תרגול

ועוד תרגול. עד שיצא לך מכל החורים. ככה תתרגל לפתור את השאלות במהירות, תעשה פחות טעויות חישוב (אי אפשר להיגמל מזה לגמרי) ותכיר את כל סוגי השאלות. תשיג כמה שיותר חומר בכמותי ותפתור. לגבי ניהול פרק אני אישית ממליצה להשאיר את הגרף לסוף ולחזור אליו כ-5 דקות לפני סוף המבחן.

פוזנא

New member
הנה פטנט !

רוב התלמידים קוראים את השאלה בחמש שניות, מנסים לפתור חמש עשרה שניות, חוזרים לקרוא עוד חמש שניות, ממשיכים לפתור עוד חצי דקה וכן הלאה עד לפתרון. מה עושים ?? קוראים לאט ופעם אחת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כל מילה שאתה קורא - לרשום בצד את הנתון/משמעות שלה לפתרון השאלה. נסה בבית להכריח את עצמך לקרוא רק פעם אחת את השאלה ואז נסה לפתור...

GreatRiver

New member
המממממממממממממממ

ואללה... זה לא רע!
\ אני אחזור אליך עם רשמים...

adidushim

New member
עצה נוספת.

דבר ראשון- תשאף לאפס טעויות בפרק, לא ל-6. נסה לפתור קודם תרגילים עם שרטוטים (גאומטריה וכו') - מכוון שהשאלות האלו הן ויזואליות, קל יותר לראות דרכי פתרון.

GreatRiver

New member
אני באמת אעשה את זה...

אני מקווה שזה יועיל. עד כה האסטרטגיה שלי (שהוכיחה עצמה באופן לא רע, אגב) היתה לפתור קודם את השאלות בהשוואה כמותית, ורק לאחר מכן להתחיל לפתור את הפרק מההתחלה, תוך השארת 4-5 דקות בסוף לגרף. אח...

למעלה