אסור להגיד לאישה שהיא יפה ??

מילקי74

New member
אסור להגיד לאישה שהיא יפה ??

השבוע היה ברדיו שדון רייכר אמר לתמר זנדברג ממר
שהיא יפה .והעוזרת שלה התנפלה עליו בצעקות .
והעלו את העוזרת ברדיו ושאלו אותה למה אסור להגיד לאישה שהיא יפה ?? והיא אמרה שזה לא יפה להתנהג לאישה כמו חתיכת בשר .ואף אחד לא התייחס אל תמר זנדברג כאל חתיכת בשר .לדעתי זאת מחמאה היא באמת יפה .לדעתי לא על כל דבר צריך להעיר לגברים .ואף גדעון רייכר בדין כזה העלו גם אותו והוא אמר "מה כבר עשיתי נתתי לה מחמאה " .הוא לא העיר לה על החזה אן משהו כזה . זה שהוא אומר לה שהיא יפה לא אומר שהוא לא חושב שהיא חכמה או לא מתייחס למה שהיא אומרת

והיא באמת יפה .אז מה הבעייה פה ?? אסור לתת מחמאות לנשים ??

Berethor

New member
אסור להגיד את זה לפמיניסטית רדיקלית, במיוחד אם היא גם לסבית

וכידוע תמר זנדברג היא גם לסבית, וכפי שאתה רואה העוזרת של תמר זנדברג היא לא פחות קיצונית ממנה.

Berethor

New member
מה אכפת לך? אני כאן כדי להשתתף, ולא כדי לתמוך בדעות קיצוניות

חוץ מזה אני תומך בדברים פמיניסטים מסוימים, כגון אי הסרה של שערות גוף ושרפת חזיות.

GreenMamba

New member
תגובה פמינסטיפובית מעלי

"את יפה" נתפס בד"כ כפלירטוט, או פתיחה לפלירטוט

ומה מקומו של יחס לפיזיות של המרואיינת בריאיון ????
האם נחמה דואק, למשל ("חיידק פוליטי", ערוץ הכנסת) היתה אומרת למרואיין-זכר (נניח למאיר שיטרית): "שמע, אתה חתיך"? ואם היא היתה אומרת כך, האם לא היתה התקשורת מתמלאת מיד בהערות מכל מיני סוגים?

אני מבינה שמשהו התנפח אצל האדון רייכר למראה של תמר זנדברג, והוא הרגיש שלא יכול להתאפק. הייתי מייעצת על חיוך טוב מצדו כלפיה במשך הריאיון, ושמירת הערות מסוג זה בבטנו.

catchet

New member
תלוי באיזה נסיבות זה נאמר

אם למשל את יוצאת לדייט עם בחור והוא אומר לך במהלך הבילוי שאת יפה - זה מתפרש כמחמאה. אך אם המראיין פשוט אומר לך את זה בלי קשר לראיון זה יכול להיות לא נעים.

דני80

New member
אני מסכים איתך.

אני נותן לנשים מחמאות על היופי או הלבוש שלהן, אך אני נזהר לעשות את זה עם טאקט.

אי אפשר לתת כללים ברורים וחד משמעיים. צריך לנהוג על-פי ההקשר ועל-פי האינטואיציה

תקשיבי

מה חסר לאישה בעולם שהיא צריכה "מחמאה" שמגיעה משום מקום מגבר זר? מה חסר לה שהוא יכול להשלים לה בדקה? להחמיא לאישה על איך שהיא נראית זה אומר שאתה נמשך אליה ואם היא לא מכירה אותך, למה שהיא תרצה לדעת שבדקת אותה עכשיו?
למה צריך את זה? בשביל מה זה טוב?

Berethor

New member
זה לא מדויק, אפשר לחשוב שמישהו יפה או לא יפה גם ללא משיכה

העדות הכי פשוטה לכך היא שיש לא מעט אנשים סטרייטים שיכולים למדוד את היופי של בני מינם.

קשקושים לא קשורים, מי שאל אותך בכלל

עוף לי מהתגובות יא ילד בן 14 שעושה בושות להורים.

Berethor

New member
הגמלה לא רואה את דבשתה, טוב לא צפיתי ממך לתגובה עניינית

כנראה שזה קשה מדי למישהי ברמה שלך. הילדה המרדנית והמופרעת קוראת לי ילד שעושה בושות להורים.

GreenMamba

New member
איףףףףף

מילא המלל הלא קשור שאתה שופך פה, אבל כשאתה גם רוצח לי את העברית זה כבר עובר את הגבול.
&nbsp
נקבת הגמל נקראת נאקה, לא גמלה. עם הארץ.

GreenMamba

New member
ואתה עוד עושה מעצמך עוד יותר צחוק

א. זה שזה לא פופולרי זה טיעון מגוחך עד דבילי. גם עברית לא מאוד פופולרית בעולם ואתה עדיין דובר אותה (או לפחות ניב עילג כלשהו שלה).
ב. אין בעיברית מילה כזו, גמלה. זה כמו לקרוא ללביאה ארָיַה או לאתון חמורה. זו עילגות, בורות ו... בעצם מתאים לך בול.
ג. "בכדי שאכיר" לא "כדי שאני יכיר". אלוהים שתשמור.

Berethor

New member
לפי הקודים של העברית זה מתאים, כמו המילה אישה והמילה פנתרה

שהן למעשה באות מהשורש של איש ופנתר, אבל מתאים לך לתפוס מעצמך יותר מדי מהיטפלות לזוטות.

GreenMamba

New member
איףףףףףף 2

אני מניחה שגם להגיד חלונים במקום חלונות תואם את "הקודים של העיברית" לטעמך, כי כמו שאומרים תפוז ותפוזים, אז אומרים חלון וחלונים, לא?
אבל מה לעשות- יש מילים כמו איש ואישה שבהן צורת הנקבה נגזרת מצורת הזכר, ויש כאלו שלא. אז בוא נחזור איתך על שיעור העיברית של טרום חובה- כבש וכבשה, פר ופרה, גמל ונאקה. הבנת, כפיתוש?

Berethor

New member
העברית סותרת את עצמה בחלק מהמקרים וזה אחד מהם ולכן זה בולשיט

להגיד גמלה זה אולי לא המילה הרשמית, אבל יש הרבה היגיון מאחורי זה, ולכן הערות שלך מתנשאות ומיותרות.

GreenMamba

New member
לא, אתה אוויל מושלם

יש עיברית, ויש חירטוטי חרטא.
להגיד "שתי שקל" זה שיבוש של העיברית, ומעיד על עילגות
להגיד "החלונים פתוחים" זה שיבוש של העיברית, ומעיד על עילגות
ולהגיד גמלה זה כמו להגיד חמורה או תישה. זה שיבוש של העיברית, ומעיד על עילגות, ובמקרה שלך מתאים כהוגן הציטוט אִם תִּכְתּוֹשׁ אֶת הָאֱוִיל בַּמַּכְתֵּשׁ בְּתוֹךְ הָרִיפוֹת בַּעֱלִי לֹא תָסוּר מֵעָלָיו אִוַּלְתּוֹ.
&nbsp
(אם אתה צריך תרגום מעברית לניב הזה ששגור בפיך, רק תבקש)

Berethor

New member
דקדוקי הלשון שלך לא עושים עליי הרבה רושם והידע שלי מספיק לי

אין שום דבר בעייתי גם בלהגיד חמורה, מה שכן להגיד אריה גם לזכר וגם לנקבה יכול לגרום לבלבול, ולכן במקרה הזה היה הגיוני שקראו לנקבת האריה לביאה.

למעלה