אסור להגיד לאישה שהיא יפה ??

GreenMamba

New member
חשוב לי לציין

מאחר וה-so called דיון שהתנהל כאן הוא בין הברטרול לביני, וניתן להבין כי ההודעה שנמחקה היא תגובה שלי אליו- לא כך הדבר וההודעה שנמחקה לא היתה שלי.
 

GreenMamba

New member
לטעמי

ההערה הזו היתה סרת טעם, אבל לא היה בה משהו מיזוגני או מטריד. נראה לי שסתם עלו על בריקדות כאן
&nbsp
(מה גם שההערה היתה שלא במסגרת ראיון, ונאמרה אפילו שלא בפניה של חברת הכנסת. סתם מישהו שישב וראה ראיון בטלויזיה והעיר מה שהעיר לאוזני שכנו, והעוזרת של חברת הכנסת קפצה כנשוכת נחש)
 

aaa123

Member
זה מזכיר לי דיון אחר אם מותר לגבר להביע דעה שגבר אחר יפה

,ולא מדובר על הבעת דעה בפניו של הגבר השני.
&nbsp
דיון ששמעתי ולא השתתפתי בו בין שני צדדים היה כך:
האבא אומר שמדובר בהבעת דעה לגיטימית כאשר הבנים שלו אומרים שמי שהוא לא הומו אין סיבה שבכלל יביע דעה בנושא.
&nbsp
בקיצור הדעות שיש לגיטימציה להביע תלויות בשאלה עם מי מדברים.
&nbsp
לא נראה לי לענין להביע דעה שמישהי יפה במסגרת ראיון אם לא נשאלים על זה אבל אם
ההערה לא היתה במסגרת הראיון ,ואפילו לא בפניה של חברת הכנסת אז לדעתי אין הצדקה לתגובה של העוזרת של חברת הכנסת, אבל בכל מקרה עדיף גם לא להעיר הערות כאלו בפני העוזרת של חברת הכנסת.
 

Berethor

New member
כן זה תלוי גם בעם מי מדברים, אבל זה גם תלוי במי שאומר את זה

גדעון רייכר הוא בן 79, אם אישה שמבוגרת ממני בהרבה מחמיאה לי, אני בדרך כלל מתייחס לזה כמעט כמו למחמאה מדודה או מסבתא, ולא כמחמאה ממישהי שיותר קרובה לגילי, או במילים אחרות אני לא רואה שום אלמנט של פלירטוט בזה בדרך כלל, בנוסף לכך גדעון רייכר אמר את זה בצורה מנומסת, זה לא שהוא אמר "וואלק איזה כוסית היא", וזאת עוד סיבה שאני לא רואה שום דבר בעייתי במה שהוא אמר.
 

ga26

Member
אני לא כותב פה כמעט אבל אגיב

אני חושב שאם יש משהו שמחטיא את המטרה זו התגובה של ח"כ והעוזרת שלה.
אני קראתי את הכתבה בנושא ולפי מה שקראתי לא היה בה משהו מטריד. גם הסיטואציה הייתה סבירה. מדובר במחמאה נטו.
הבעיה העיקרית עם התגובה של הח"כ והעוזרת היא שתגובות כאלו ממי שמייצגת ציבור ובמובן מסויים עבור אנשים מסוימים מהווה סוג של תמונה של הפניזם זה שזה מאוד מרתיע.
בעוד שאמירות של שוויון בין המינים, עונש כבד לאנסים (מוות בעינויים?) וחוסר סובלנות כלפי ניצול מיני אלה אמירות שכמעט כל מי שיש לו בת או אחות או אמא יכול להתחבר אליהן. התלהמות של ח"כ יכולה רק להרתיע אנשים מרעיונות הפמניזם ובסה"כ יש הרבה דברים לתקן בחברה שלנו וזה פוגע מאוד במאמץ.
כמובן שלא בכל מקום ובכל מצב אמירה כזו ראויה או מקובלת אבל לא נראה לי ששם נחצה גבול מה גם שזה נעשה לא מול קהל אלא רק בשיחה בין שני אנשים.
 

princessa lia

New member
יש פה מן השוביניזם.. ואסביר

אינני יודעת מה גרם לרייכר להחמיא לחברת כנסת , אולי באמת רק רצה להיות נחמד וחטף על הראש
רוב הנשים (וביניהן אני) יהנו ממחמאה שכזו, כך גידלו אותנו , היופי החיצוני קשור להערכה העצמית , במיוחד אצל נשים
אני בספק אם רייכר היה מחמיא כך לחבר כנסת , גם אם היה דוגמן. לא נראה שהתכוון להתייחס לזנדברג כאל חתיכת בשר, אך רבות הפעמים שמתייחסים דווקא למראה חיצוני של נשות ציבור במקום להתייחס לכישוריהן ועשייתן. זוכרים כמה פיארו את יופיה (ואת גופה!!) של איילת שקד בזמן הבחירות, וזה בא מיריביה בתקשורת אשר ניסו סך הכל להשפיל אותה ולהוריד מערכה.
 

Berethor

New member
יש משהו מאוד אירוני במקרה הזה, סוג של נבואה שמגשימה את עצמה

גדעון רייכר בסך הכל אמר את האמת, לדעת רבים, תמר זנדברג באמת נראת טוב, כך שאני לא חושב שזה נאמר רק בתור ניסיון להחמיא, אלא גם מתוך חוות דעת כנה, השאלה אם הוא היה צריך להגיד את זה בקול או לשמור את זה לעצמו, זה כבר עניין אחר. זה שגדעון רייכר אמר וחושב שתמר זנדברג היא יפה, לא אוטומטית אומר שום דבר על אם הוא מעריך או לא מעריך גם דברים אחרים בא, אבל אחרי שהעוזרת והנציגה של תמר זנדברג התפרצה עליו, אני לא יפלא אם הוא באמת יחשוב שחוץ מיופי אין בתמר זנדברג ובעוזרת שלה, שום מאפיין חיובי אחר. חוץ מזה בתור עיתונאי מבוגר, סביר להניח שהכוונה לא הייתה מינית.

"A form of Misaimed Fandom, when a fandom takes a controversial or downright villainous character and downplays his/her flaws, often turning him/her into an object of desire and/or a victim in the process. This can cause conflicts if the writers are not willing to retool the character to fit this demand."

"Common reasons for this include the character being wicked in a classy or cool way. A physically attractive villain is much more likely to be subject to this trope than a physically ugly one; Beauty Equals Goodness, after all, and shallow as it may be, it seems that, for some fans, this is the case even when the character's beauty only extends to their appearance. All Girls Want Bad Boys may be a factor with male villains getting a female fandom that views them through this lens."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DracoInLeatherPants
 

דוזורם

New member
תלוי למי

תיזהר
אפילו אם רק תחשוב על זה ליד פנתרית
ויהיה לה משהו חד ביד

אתה תהיה קורבן
 
למעלה