אסון הצונאמי

"לא זה בסדר אין צורך תביאו עזרה

ניתן לעוד אלפי אזרחים שלנו למות בגלל משחקי כבוד מפגרים" בכל מקהר אנחנו צריכים להביא לבצפר ליום ראשון חבילת אורז וחבילת עדשים שישלחו לאסון! ואני מקווה שהאסון הזה יגרום לאנשים להבין שצריך לשמור ולתת לטבע ולא רק לקחת ולהרוס! ואישית אני חושבת שזה מאוד חשוב לשלוח לשם אורז והכול אבל למה לא לשלוח את זה במרחק רבע שעה נסיעה מהבצפר שלי לאנשים בחדרה שאין להם מה לאכול? תגידו שאני קטנונית או תגידו מה שאתם רוצים! אבל אנשים במדינה גווועים ברעב וללכת לחלק אוכל לאנשים בחו"ל כמה שהם צריכים את זה נראה לי לפחות בסדר הדיפיות שלי טיפה פחות חשוב! תשתדלו להיות עדינים בתגובה להודעה הזו שלי

אני מצטערת להגיד לך...

אבל יש משבר במדינות ההן, והוא הרבה יותר חמור מבמדינה שלנו. שמה מתו 100 אלף איש. פה לא. מאות אלפים איבדו את יקיריהם, בתיהם, רכושם וכל היקר להם. ואת מצפה שנשב ונשתוק? אני לא מסכימה עם זה שקודם כל יהודים, אח"כ ישראלים ובסוף כל שאר העולם. אם תשימי לב זה גם מה שעושים בחדשות. קודם כל מדווחים על מספר היהודים הנעדרים וההרוגים, שהוא מזערי, ורק בסוף מדווחים על האסונות של המדינות ועל מספר ההרוגים והנעדרים שם. אני חושבת שזה זלזול בערך החיים וכבוד האדם. וגם בערך השוויון. אני חושבת שחלוקת האוכל צריכה להיות שווה בשווה. אין אדם שיותר שווה מאדם אחר, לא משנה איפה הוא גר ומה שם המשפחה שלו ואיפה הוא היה ולמה הוא מת. זה ממש לא משנה. חיים זו המטרה העיקרית.

נ ו ם

New member
לא מסכימה איתך לגבי החדשות

ברור שקודם מדווחים על מצב הישראלים. באופן טבעי זה מה שחשוב לרוב הצופים הישראלים לשמוע קודם כל. למה? כי יותר קל להזדהות עם מישהו כמוני וכמוך שנסע לטייל בחול מאשר עם מישהו שהחיים שלו שונים ורחוקים. חוץ מזה שאת המאה אלף ממזרח אסיה אין הרבה סיכויים שאנחנו מכירים אבל את המספר המזערי של הישראלים שנמצאים שם יש סיכוי ולכן זה יותר חשוב לנו.

אני בכלל חושבת

שאין הבדל אם את מכירה את הבנאדם או לא. זה עדיין אדם. אבל זה בכלל לא מה שרציתי לומר. ידעת שבתקשורת מסתכלים על זה כך: יהודי ישראלי שנהרג שווה ל2 יהודים מחו"ל שנהרגו שווה ל10 ישראלים לא יהודים שנהרגו שווה למאה לא יהודים לא ישראלים שנהרגו. יכול להיות שאני מגזימה במספרים או מפחיתה ויכול להיות שאני שוכחת פרט כלשו.. אבל זה הרעיון המרכזי. זה נראה לך בסדר למדוד ככה חיי אדם? וזה התקשורת בארץ!

kedeman

New member
ברור שזו התקשורת בארץ

התקשורת בארץ באה קודם כל כדי לשרת את הצרכים שלנו ולא של העולם אז הם יספרו לך בגדול על האסון כשהם יכנסו לפרטים הם יספרו לך סיפורים שיהיו כמה שיותר קרובים אלייך הם מצלמים את האימא שבוכה כשהיא מדברת עם הבת שלה בטלפון או אבא שמתחנן שיעזרו לו למצוא את הבן שלו הם מדברים בעברית - הם קרובים אלי! אני מרגיש הרבה יותר קשר וקרבה אליהם מאשר אם הם היו מדברים תאילנדית סיפור על ישראלי אחד שניצל ירגש אותנו בתור קהל כמו 20 סיפורים על הודים למה? כי אכפת לי קודם מאנשים שאני מרגיש קרבה אליהם ובמקרה הזה הם קודם כל ישראליים אחר כך יהודים אחר כך העולם את רוצה להגיד לי שלך אין מדרג חשיבות לאנשים? קודם המשפחה הקרובה אחר כך החברים אחר כך כל שאר מצפה עדי

לי זה נראה מעוות!

לדעתי זה מזלזל בערך חיי אדם. תסלח לי, אבל זו דעתי. אין לי מדרג חשיבות לאנשים! אדם שמת זה אדם שמת! גם אם הוא קרוב אליי וגם אם לא. ברור שזה יפגע בי יותר אם הוא קרוב אליי, אבל זה, לפחות לדעתי, לא סיבה להפנות את כל צומת הלב לאותו אדם כשעוד המון נפגעים וסובלים הרבה יותר. וזו דעתי בעניין.

kedeman

New member
אם כך

אז את אומרת שצריך לעשות עכשיו מאות אלפי כתבות ולשדר אותן - אחת לכל אדם שהיה שם באזור, לספר את כל הסיפורים של כולם או שאולי עדיף לעשות כתבות על מדגם מסויים של אנשים שהיו שם ואם כבר אני יודע שאני לא הולך להציג את כל הסיפורים של כולם - אז אולי עדיף להציג את הסיפורים שאליהם קהל היעד שלי (הציבור הישראלי) יתחבר יותר?? אולי להציג את נסיונות החיפוש של אנשי משרד החוץ אחרי מטיילים ישראלים שאבדו? אם אדם שאת מכירה היה נמצא שם - לא היית חושבת שהוא יותר חשוב משאר האנשים שנמצאים שם ושאותם את לא מכירה כשאני אומר יותר חשוב זה לא שכל השאר חסרי חשיבות - זה פשוט שאת תעדיפי לשמוע קודם כל מה קורה איתו ורק אחר כך יעניין אותך לדעת מה קורה עם שאר האנשים. כשאמרתי מדרג חשיבות לא דיברתי בכלל על מוות - אלא על מעגלי קרבה קודם המשפחה אחר כך חברים אחר כך המושב שלך ואחר כך... לא יודע מה אצלך אז מעגל הקרבה שלנו כציבור ישראלי הוא קודם כל אנשים "משלנו" שהם חלק מהציבור הישראלי אחרי זה מתוקף ההגדרה שישראל היא מדינה יהודית מעגל הקרבה הבא הוא יהדות וסיפורים שקשורים בה אחר כך רק מגיע הקשר לשאר בני האנוש זה לא שהאנשים האחרים לא חשובים. פשוט קודם כל מדווחים על מה שיותר מעניין אנשים בארץ - וזה בראש ובראשונה אנשים מהארץ

נ ו ם

New member
זה נראה לך בסדר שאכפת לי יותר לשמוע

אם שכנה שלי נעדרת מאשר איזה זקנה הודית?

THE sky angel

New member
למען האמת אני מסכימה איתך..

וגם עם מנשה.. קודם כל מה את חושבת שבמדינות אחרות משדרים כמה ישראלים חסרים ורק אז כמה אחרים? אני בספק אם בכלל משדרים כמה אנשים ישראלים נעדרים או לחליפין כמה אנשים שהם מחוץ לארץ המשדרת לעיל? ולמען האמת אני לא ממש אוהבת את האופי הזה של מדינת ישראל.. ברגע שיש אסון נוראי (אני לא ממש מדברת על האסון הזה כי זה כבר דבר שהוא לא יאומן) אבל על כל אסון שקורה ישר כל הממשלה מתעוררת ווואו ועושים בלאגן גדול.. אני מרגישה פה אפילו סוג של צביעות.. כי אתם לא רוצים משלחת שתעזור?! לא צריך! אנחנו נבוא ונוציא את מה שיש לנו.. נתנו לכם את מה שאפשר שחשבנו.. אתם לא רוצים!? זה כבר בעיה שלכם! (קצת עשיתי את זה בהגזמה ו.. אני ממש לא יודעת לבטא את עצמי בכתב.. מקווה שתבינו את מה שניסיתי לומר..)

מעיין©

New member
ממש ממש לא נכון../images/Emo70.gif

אני משרתת בפיקוד העורף, ואת פשוט לא יודעת כמה רצון טוב יש לעזור להם. לפני 4 ימים יצאה משלחת מאוד גדולה לסרי לנקה- יותר נכון לא יצאה. המשלחת כבר היתה בשדה התעופה, הכל היה על המטוסים. ברגע האחרון סרי לנקה החליטה שהיא לא רוצה את עזרתנו, והמדינה שלחה מטוסים עמוסים בציוד רפואי והומניטרי. יום אחרי האסון כבר היתה משלחת רפואית בהודו, ונשלחה עוד אחת לתאילנד כדי לבדוק את השטח. הבעיה היא שרוב המדינות לא רוצות את עזרתנו ומתנהגות בגאווה מאוד גדולה, ככה זה האופי שלהם. אבל שתדעי- שישראל זו אחת המדינות הראשונות בעולם שנרתמו לעזור. אז אל תגידי אם את לא יודעת.

לא הבנתי מה לא נכון...

כי אפחד לא אמר משו אחר ממה שאת אמרת. גם לא נועם. היא אמרה שלפי מה שידיד שלה אמרה לה המשלחת לא יצאה בגלל האופי הצבאי, לא בגלל שום סיבה אחרת. היא אמרה בבירור שכן יצאו משלחות מהארץ, אבל שלדעתי יכלו לעשות יותר.. אבל זה לא משנה את מה שאמרת, וזה גם לא סותר את זה.

נ ו ם

New member
היא מתכוונת

את אמרת שלא עשו מספיק היא מתכוונת שדווקא עושים הרבה.

אבל לא דיברתי בכלל על ישראל

לא הזכרתי שם את ישראל במילה. אבל לא רמזתי על ישראל... דיברתי על מדינות כמו ארה"ב, בריטניה וצרפת.. לא על ישראל...

ה טמבל

New member
לא הבנתי בדיוק למה כולכן מתכוונת

אבל ישראל עשתה כל מה שהיא יכולה בשביל לעזור מבחינת משלחות חילוץ ועזרה. סרילנקה מעדיפה עוד אנשים מתים מאשר חיילים בשטח.

נ ו ם

New member
מה שאני חשבתי בימים האחרונים

האסון הזה מראה לנו כמה שלטבע יש כוח עצום, וכמה אנחנו קטנים שוליים וחסרי אונים מול העצמה האדירה של העולם. המספרים האלה הם בלתי נתפסים בכלל. ובכלל זה מכניס את הכל לפרופורציות, אני מתבאסת שאיבדתי שרשרת ויש באותו זמן אנשים שאיבדו את כל מי/מה שהיה להם.

למעלה