אסון הצונאמי

THE sky angel

New member
וואו אין לכם מושג אפילו עד כמה..=\

ישבתי בבית של מישו, אני הוא ואבא שלו.. ואבא שלו אמר שזה בקלות יכול להגיע אלינו.. וזה כל כך מפחיד!! זה נוגד את כל החוקים!! פשוט מזעזע.. אין לי מילים..!

נופ123

New member
זה לא יאמן

לא יאמן כמה כוח יש למים,במכה אחת תוך כמה דקות זה מחק כפרים שלמים... ובקשר למה שנאמר פה שממשלת ישראל לא עושה מספיק,לפי דעתי זה ממש לא נכון,הראו גם בעיתונים וגם בחדשות עיתונאים של מדינות זרות אחרות שנמצאים בתאילנד והם מדברים על כך שלמרות שלמדינות שלהם יש שם מאות תיירים נעדרים הממשלה לא מוציאה אפילו הודעת תמיכה במדינות הנפגעות ושלא נדבר על סיוע ושמדינת ישראל מוכת האסונות ישר נרתמת ועוזרת. ובזה אנחנו יכולים להתגאות,שנכון למדינה שלנו אין משאבים כספיים אבל בכל מה שאנחנו יכולים לעזור ומסכימים לקבל את עזרתנו אנחנו עושים. חוץ מזה,לי זה נראה מובן מאליו שהתקשורת הישראלית קודם כל מדווחת על ישראלים למרות שאני ראיתי לפחות 5 פעמים את הכתבה על האמא האוסטרלית שהייתה צריכה להחליט איזה מילדיה להציל ועוד כתבות בסגנון... סוף שבוע רגוע נופר

אני חייבת להגיד משו שממש מציק לי

אתמול ישבתי מול המחשב ועשיתי עבודה בהיסטוריה על מלחמת העולם השנייה. לא על השואה, על המלחמה עצמה. ומה הדבר הכי מפורסם במלחמה? פצצות האטום על הירושימה ונאגאסאקי. חשבתי על זה. כשהטילו את פצצת האטום הראשונה על הירושימה נהרגו 80 אלף נפשות. אחרי 3 ימים הטילו פצצה שנייה שבא נהרגו 40 אלף נפשות. ביחד זה 120 אלף. ובמשך שנים אחר כך נהרגו רבבות נוספים ונולדו מוטציות רבות. לפי חישוב שלי, זה יוצא בערך 150 אלף הרוגים, אם לא יותר. על ההרוגים באסון הצונאמי נכתב כי המספר יגיע עד, בערך, ל150 אלף נפשות. נכון שזה מפחיד, נכון שזה בא בבום אדיר, נכון שזה מראה כמה האדם חלש לעומת עצמת הטבע ההרסנית... אבל זה לא נראה לכם טיפה מגוחך שאנחנו מפחדים כל כך ממשו שלא בשליטתנו, כשהאדם זורע הרבה יותר הרס? רק בשואה נהרגו 6 מליון יהודים, ובמלחמת העולם השנייה שילמו בחייהם 22 מליון רוסים. כל כך הרבה גרמנים, כל כך הרבה בריטים, צרפתים, יהודים, שחורים, נכים, אמריקאים, קנדים, צוענים... כל כך הרבה. אי אפשר לספור אותם אפילו. כל כך מפחידה המחשבה שאם נחבר את מספר היהודים, הרוסים, הגרמנים וכו' וכו' וכו', נגיע למספר בלתי נתפס. העצמה שיש למוח מעוות שרוצה רק כוח על פני החיים של אנשים בעולם הרבה יותר מפחידה אותי מהעצמה של הטבע על פני האדם הקטן. האדם נשאר קטן לא רק מול הטבע, גם מול סתם גנרל או ראש ממשלה מטורף.

נופ123

New member
מסכימה איתך לגמרי...

את אומרת גנרל או ראש ממשלה מטורף לפי דעתי זה עוד יותר נורא הרי "ביום שהומצא האקדח מת הגיבור האחרון",גם מול אדם מטורף שיקח אקדח ויתחיל לראות אנחנו קטנים וחסרי אונים. פצצות האטום זה משהו שלפחות הוצא מחוץ לחוק... רק ששם זה היה חלק ממלחמה,שהסיבה להתפרצותה,הממימדים שהיא תפסה,צורת הלחימה ודרך ההכנעה-הכל היה בה דפוק,אולם חלק היה בטעות,חלק היה תוצאה של מעשה אחר,דבר גרר דבר,ומזה גם הגיעו לפצצות האטום שאף אחד לא יכל להאריך את הנזק שלהם לפני כן כעוצמה כה רבה.ופה?מה עשו אנשים?היו בבית מלון?... אבל אני מסכימה איתך שבמקום ,או בנוסף,ללהעמיד אותנו מול איתני הטבע צריך להעמיד אותנו מולנו,מול שכיננו ומול כל אנשי העולם,כי תכלס,אם אנחנו אדם לאדם,ללא כלי נשק,ללא צבא ומלחמה,כולנו אנשים קטנים. יומטוב נופר

אי אפשר להילחם בטבע

זה בדיוק הקטע! האדם צריך להפסיק לנסות, כי תמיד יבוא אסון שיראה כמה שאנחנו קטנים. אין אלוהים במקרה הזה. מה שכן, בנוגע לאדם מול אדם, יש מה לעשות. פשוט צריך לעשות אותו.

למעלה