אני חייבת להגיד משו שממש מציק לי
אתמול ישבתי מול המחשב ועשיתי עבודה בהיסטוריה על מלחמת העולם השנייה. לא על השואה, על המלחמה עצמה. ומה הדבר הכי מפורסם במלחמה? פצצות האטום על הירושימה ונאגאסאקי. חשבתי על זה. כשהטילו את פצצת האטום הראשונה על הירושימה נהרגו 80 אלף נפשות. אחרי 3 ימים הטילו פצצה שנייה שבא נהרגו 40 אלף נפשות. ביחד זה 120 אלף. ובמשך שנים אחר כך נהרגו רבבות נוספים ונולדו מוטציות רבות. לפי חישוב שלי, זה יוצא בערך 150 אלף הרוגים, אם לא יותר. על ההרוגים באסון הצונאמי נכתב כי המספר יגיע עד, בערך, ל150 אלף נפשות. נכון שזה מפחיד, נכון שזה בא בבום אדיר, נכון שזה מראה כמה האדם חלש לעומת עצמת הטבע ההרסנית... אבל זה לא נראה לכם טיפה מגוחך שאנחנו מפחדים כל כך ממשו שלא בשליטתנו, כשהאדם זורע הרבה יותר הרס? רק בשואה נהרגו 6 מליון יהודים, ובמלחמת העולם השנייה שילמו בחייהם 22 מליון רוסים. כל כך הרבה גרמנים, כל כך הרבה בריטים, צרפתים, יהודים, שחורים, נכים, אמריקאים, קנדים, צוענים... כל כך הרבה. אי אפשר לספור אותם אפילו. כל כך מפחידה המחשבה שאם נחבר את מספר היהודים, הרוסים, הגרמנים וכו' וכו' וכו', נגיע למספר בלתי נתפס. העצמה שיש למוח מעוות שרוצה רק כוח על פני החיים של אנשים בעולם הרבה יותר מפחידה אותי מהעצמה של הטבע על פני האדם הקטן. האדם נשאר קטן לא רק מול הטבע, גם מול סתם גנרל או ראש ממשלה מטורף.