אסדת הצלה

yanger

New member
אסדת הצלה - כשצריך להפעיל

סקיפר אחראי ונבון ממנה תפקידים מראש לשעת חירום, ביניהם איש האחראי להפעלת אסדת ההצלה עפ"י הוראה מפורשת מהסקיפר, הכנת האסדה לפני ההטלה חשובה מאוד לנטישה מוצלחת. הטלת האסדה לים תהיה בשלב שני לפי הוראת הסקיפר אשר צריך לקחת בחשבון את כיוון הרוח ומצב הים, ההתחשבות בכיוון הרוח חשובה מאוד בעיקר בנטישה בגלל שריפה, אסדה שתופעל ותיזרק למים במורד הרוח, עלולה להינזק ואף להישרף בעצמה מהגיצים והחום הפורצים מהספינה הבוערת. לכן ראשית, יש להכין את האסדה מבעוד מועד ככל שניתן,שנית,להטילה למים במעלה הרוח או במורדה על פי הנסיבות ולפי הוראות ברורות של הסקיפר.

לאיזה גלים אתה מתכוון

ידידי מאיר, אם הסדה מורכבת נכון עם מתקן מתאים גלי ירכתיים לא יתלשו אותה מהמקום. גלי ירכתיים כשהספינה נעה עם הרוח והגלים מרימים את הירכתיים של הספינה ולא שוטפים אותה. במיקרה שהגלים באים מהרבע האחורי כניסת המים נעשית מהצד וגם אז רק "כרבולת" הגל מציפה את הספינה. רצוי אז להיות עם מגפיים גבוהות כי לוקח זמו לפעמים למים לרדת בניקוז. ליכטות עם קוקפיט אחורי פתוח זה שולי. בהפלגות ארוכות בגלים גבוהים מאחור עדיף לשנות כיוון ולהפליג עם הגלים ואז הספינה כמעט יבשה גם בגלים גבוהים. לא אני המצאתי רעיון זה, של איחסון אסדה מאחור, אבל נסיונם של אלפים וניסויים שנעשו מוכיח כי זאת אחת השיטות הבטוחת והיעילות. לא הבאתי את הרעיון לפי "לדעתי" - מתוך השערה, אלה מלמידה מאחרים ומניסוי וישום כמעט בכל תנאי ים שיש במזרח הים התיכון בכל עונות השנה. לעומת זאת אסדות שמאוחסנות על הסיפון (לפני או אחרי התורן) מתחילות לסבול מעונשו של "נפטון" כל אימת שאנו מתנגשים בגלים שמטפסים על הסיפון, שם יש תופעה שמדי פעם כשהחרטום למטה מטפס לנו גל תורן "יותר גבוהה" ושוטף בכוח את הסיפון. כל דבר ש"מפריע" לגל כזה נחבט. דבר אחרון, הטלט אסדה בים קשה מסיפון תוך יציאה מה"קוקפיט" משימה כמעט אקרובטית לעומת זה המתקן עליו אני מדבר אינו מצריך פעולה מסובכת או או הפעלת כוח, די ביד אחת בצורנ נכונה לפתוח את האונקל השומט ולתת לאסדה דחיפה קלה (וגם זה מיותר לפעמים) והאסדה במים. במסגרת שרותי הצבאי ועבודתי פתחתי לפחות עשר פעמים אסדות הצלה כך שאיני ממציא מאומה.

arik2000

New member
אסדת הצלה-סקרנות

האם מישהו מכל המלומדים פה השתמש פעם "על אמת" ולא בתרגול כמו על ה"דדו" האם מישהו היה זקוק לאסדה אי פעם?

zina71955

New member
מרבית המלומדים כתבו ספרים על

סמך מחקר מנסיונם של אחרים. אני מקווה שאף אחד ממשתתפי הפורום וקוראיו לא עבר את הטראומה של שימוש "חי" באסדת הצלה, או סירת הצלה. אבל, במסגרת צי הסוחר הישראלי היו מקרים כאלה, וחלקם נגמר רע לאלה שאינם עמנו היום.

רוצא להיות מוכן ולא להשתמש על אמת

נאמן לחוקי "מרפי" אני מכין עצמי להרבה אפשרויות מתוך תקווה לא להשתמש בהן כלל. בין היתר גם אסדת הצלה, שמונחת אצלי דרך קבע בהיכון, עם אונקל שומט ומשחרר הידרוסטטי. אם רצונך לגעת על מישהו שעשה זאת על אמת ביכטה יש ספר וסרט על אדם שהיה על אסדה 76 יום לבד.

גל קדר

New member
ויש גם ישראלי

רני שרגא. אמנם היה רק שבוע ולא רק עם האסדה אלא גם עם דינגי. אבל מבחינת ההרגשה הפסיכולוגית זו אותה הרגשה.

למעלה