"אסדר לסעודתא

"אסדר לסעודתא

בצפרא דשבתא, ואזמין בה השתא עתיקא קדישא. נהוריה ישרי בה בקידושא רבא, ובחמרא טבא דבה תחדי נפשא." בוקר טוב לכולם

A M S T A F1

New member
אתקינן לי סעודתא די שמייא

זמר לסעודה ראשונה אַתְקִינוּ סְעוּדְתָא התקינו סעודת דִּמְהֵימְנוּתָא שְלִימְתָא האמונה השלמה חֶדְוְתָא דְּמַלְכָּא קַדִּישָׁא. חדוות המלך הקדוש. אַתְקִינוּ סְעוּדְתָא דְּמַלְכָּא. התקינו סעודת המלך. דָּא הִיא סְעוּדְתָא זו היא סעודת דַּחֲקַל תַּפּוּחִין קַדִּישִׁין. שדה תפוחים קדושים. וּזְעֵיר אַנְפִּין וְעַתִּיקָא קַדִּישָׁא וקצר אפיים והעתיק הקדוש אָתַיִן לְסַעָדָה בַהֲדַהּ. באים לסעוד אצלה.

amirjob

New member
מזמור חג ליום העצמאות

אתקינן סעודתא דחומוסא בפיתא חדוותא בארוחה ערוכה ומבורכה דשיפודים קדישים עם עמבא וחמוצים דארוחתא יפה גם בתוך לפה מהוללה ומזהירה עם כוס של בירה ואז נרבה בתפילה ונפתחא עוד בקבוקא של קוקה קולא.

yaakov41

New member
פרק מזמירות של שבת

שמזומר בקהילות ישראל שומרות שבת. אני יודע שהוא נהוג בקהילה האשכנזית, וכנראה שגם בעדות המזרח.. אני מכיר אותו מבית הוריי, זימרנו אותו ואני יודע אותו בעל פה. המילים הן בשפה הארמית. אם תרצה/תרצו, אני אזמר אותו בצ'ט וידאו (יש לי מצלמה). אפשר לקבוע מועד לכך. אגב, אני בא מבית 'דוס' או 'דוסי'. כוונתי היא שנהגנו לבטא ניקוד 'קָמַץ' כמו 'חוֹלָם' (דוֹ במקום דָ) וביטאנו את האות 'ת' שאינה דגושה כמו סמך .(סי במקום תי) כלומר : דתי -> דוסי. ולכן המילים הראשונות של הפרק הזה נשמעות כך: "אסְקנוּ סעודוֹסוֹ בצפְרוֹ דְשבתּוֹ ואזמין בּוֹ השְתּוֹ עתיקוֹ קדישׁוֹ וכו וכו." המנגינה היא בסגנון שיישמע כנראה מוזר למי שלא גדל בחברה הזו. היא נשמעת מונוטונית ומנותקת משהו. אם מישהו ירצה שאשמיע אותה בוידיאו , יכול לפנות. אני אהיה מוכן לשיר אותו גם בפני כל החברים עוד אנקדוטה, כשהייתי מפעיל מעלית באתר בניה, התחשק לי משום מה לפזם קצת מזמירות שבת, ולא היתה לי כל מבוכה לעשות את זה, זה היה סוג של קוריוז(דבר מה מעניין) - הפועלים הסינים שהיו איתי במעלית ושמעו אותי לא סבלו מצרימת אוזניים כי לגביהם כאילו שרתי אריק איינשטיין. כך יכולתי לזמר את 'קְדוּשה' של שבת (פרק מתפילת שמונה עשרה, למי שמכיר) בתוך מעלית עם פועלי בניין סינים. אולי אפשר להכניס את זה לגינס ?

amirjob

New member
אם נהיה רציניים לרגע

שורה של מיזמורים עלי משמעות קבלית שחוברו ע"י רבי יצחק לוריא . במזמור המלא ישנו אקרוסטיכון עם שמו של המחבר . אני מעדיף את הגירסה ההומוריסטית שלי

המשיכה, אה?

לא עוזב אותך באמת, אלוהים, אף פעם, נכון? תמהני איך פתרת את זה בינך לבין עצמך... הרצון הזה לשורר זמירות שבת, לומר דברים מוכרים שכבר אינם חלק מעולמך... מעניין איך אתה מתמודד עם זה. זה לא מעורר קונפליקטים? יש לך ילדים? איך אתה מתנהל מולם?

yaakov41

New member
לא משיכה

פשוט רצון לעשות את זה כמו קוריוז, חיקוי כאילו. אין לי קונפליקט בעניין הזה. גרוש ללא ילדים.

A M S T A F1

New member
שבא עם ריח תבשילים ועם מנורה אשר תאיר

זה ערב קיץ לכאורה, זה לכאורה רק ערב קיץ טוב, ידוע וישן, שבא לחסד ולרחמים, לא למורא ולא לרחש השדות ודבר אשם, שבא עם ריח תבשילים ועם מנורה אשר תאיר עד עם ננוח ונישן. רק ערב קיץ חם וטוב הוא לכאורה, רק ערב קיץ חם שבא לא למורא.

למעלה