אסדו

מאורוסו

New member
אסדו

הבן שלי חוזר מהצבא וה"ילד" רוצה אסדו על האש מחפס מתכון למישרה

מקפיצה גם ילד הג´ונגל שלי רוצה כזה

אבל אני גם צריכה לדעת איזה בשר זה ואיך מכינים לא רק את המשרה.

Ayuda

New member
אסדו משרה ורוטב.

אסדו הוא הקשתית - הצלעות של הבקר אך חצויות לאורכן בשרשרת. כטבעה קשתית בחלקה העליון מלאה בבשר ושומן עבה זה החלק שקרוב לגב . חלקו התחתון מחוסר בשר ושומן. רצוי לקחת את החלק העליון כמובן או המרכזי. אם ישנה ברירת מחדל - דהיינו הכל או כלום קחו הכל. שאר הקשתית נהדרת לציר או לחמין או לכל מרק. לדאוג שהקצב ינסר הקשתית לאורכה לשרשרת ברוחב של 10-12 ס"מ ולעניין: בקיץ האחרון יצא לי להכין כמות לא מבוטלת של אסדו והמישרה המוצלח ביותר היה כדלקמן.: חומץ , שמן רגיל, שיני שום, פלפל חריף ירוק, פטרוזליה לא קצוצה שלמה. מעט אבל ממש מעט עלי רוזמרין. מישרה זה אמור לכסות את הבשר המרכיב העיקרי כאן הוא השמן אשר אותו מוסיפים אחרון ברשימה והוא זה שיכסה את האסדו ולא החומץ חס וחלילה. האסדו אמור להיות במישרתו לפחות 24 שעות. יותר שעות ישביחו אותו. הליך עשיית האסדו מאוד חשוב ועיקרי בטעמו הסופי. אם נעשה על גריל ביתי רגיל דהיינו מנגל רצוי מאוד וחובה ליצור הגבהה מעל האש ולהניח האסדו. האסדו אמור להיצלות על אש קטנה הרבה זמן ולכן ההגבהה חייבת להיות בהתאם. אם זה נעשה בתנור - יוצא לא רע בכלל - להניח הצלעות בתבנית עמוקה ללא כלום מהמישרה. לכסות בנייר אפייה ונייר כסף ולאפות בחום של 190-200 מעלות כשעה ולאחר מכן להנמיך החום ל - 150 מעלות כשעתיים או עד אשר הבשר רך ועסיסי. עשן סמיך ימלא את הבית. במידה והבשר מוכשר הזהרו במלח. עם המרינדה אי אפשר לעשות הרבה חוץ מאשר לשים בתוכה עוד אסדו מיד. מרכיבי המישרה הם גם מרכיבי הרוטב הקלאסי והנפלא צ´ימיצ´ורי. 1 כוס שמן 3/4 כוס חומץ 2 בצלים קצוצים דק דק דק . 3-4 פלפלים חריפים קצוצים דק דק דק חבילת פטרוליה קצוצה דק דק דק . 10 -15 גבעולי כוסברה קצוצים דק דק דק. 3-4 שיני שום קצוצים דק דק דק . מלח םלםל שחור כל החומרים חוץ מהשמן לקערה אחת גדולה. את השמן יש לזרזף תוך כדי בחישה מתמדת כמו במיונז על מנת לקשור את כל המרכיבים ייתכן שתצטרכו יותר שמן הרוטב טוב לאכילה יומיים לאחר הכנתו. שימור של הרוטב 24 שעות מחוץ למקרר בקופסא אטומה תזרז את הבשלתו. הרוטב משביח עם הזמן. בהצלחה.

Lord_of_Code

New member
יופי... אתה...

ועכשיו אחרי שעשית לי מנציז´ עם התאורים האלו... איפה אני אמצא אסדו באמצע הלילה?

Ayuda

New member
במקרה יש עמדי

אני בטוח שיש איזה אל גאוצ´ו פתוח. אני הייתי הולך מייד.

Lord_of_Code

New member
בפעם האחרונה...

שהייתי באל גאוצ´ו בראשון לציון... נשבעתי שאני לא חוזר לשם... מעדיף להשאר רעב... אבל בבוקר... בבוקר... הולך לשים את ידי על נתח.

Ayuda

New member
יש עמדי

פרה רעננה אני הולך לנסר אותה עכשיו. שמע אולי בראשון אבל בבוגרשוב היא לא רעה בכלל. אני מחר הולך לטפל בנתח הבשר שיש לי. עכשיו זה בטוח.

mica35

New member
אסדו זה "על האש"

הארגנטינאים שאני מכירה (ואני ממוצא ברזילאי אז זה בטח לא מידע אישי) קוראים למה שאנחנו קוראים "על האש" או ברביקיו אסדו וזה לא משנה באיזה נתח הם משתמשים במיוחד שבדרך כלל ארגנטינאים אמיתיים ומצויידים יעשו נתח מאוד גדול (כך שהוא כולל יותר מסוג אחד) אותו מבשלים זמן רב על אש נמוכה (מה שמצריך מתקן מיוחד שגם יכיל את כל הגוש הגדול וגם יוכל לסובב אותו. וכל פעם חותכים את השכבה החיצונית ומחזירים לאש לעוד קצת. הם גם לא משתמשים במרינדה (מקסימום קצת מלח ופלפל) ואת הצימיצורי אוכלים עם הבשר אחרי שמוכן.

למעלה