אנתרופוסופיה

Tatu4Taty

New member
אנתרופוסופיה

באופן מפתיע, מעריב כתבו במדור ניו אייג' כתבה בהחלט מעניינת על האנתרופוסופיה. אותה שיטה אוקולטיסטית שלפי הבנתי, היא נגזרת מתוך התיאוסופיה. בהחלט נראה מעניין, במיוחד בגלל שהיא גם פעילה פה בארץ. צירפתי קישור גם לכתבה וגם לאתר הישראלי שלהם. כיוון שיש צורך בזהירות, האם למישהו יש מידע אם מדובר בכת כלשהי או שבאמת זוהי מערכת אוקולטיסטית מוסדרת למהדרין?

ToryMaster

New member
יופי, עוד הרדופניקים

אני מניחה שזה תלוי במיקום, אבל הקבוצות האנתרופוסופיות שאני מכירה מוסדרות להפליא.

ToryMaster

New member
כן

הרדוף זה ישוב וביצפר אנתרופוסופי ליד איפה שאני גרה, הרבה אנשים שאני מכירה לומדים או למדו שם. []בת דודה של אימא באנגליה כרגע בכפר אנתרופוסופי, הם משתלטים על העולם].

Tatu4Taty

New member
אם את מכירה את זה

רציתי לשאול אותך משהו: ממה שקראתי יש להם התנגדות די רצינית לרגשות שאינם "עדינים". מדוע ולמה? האם ההתנגדות היא לכל רגש שהוא? לתקופת זמן או לצמיתות? האם זו הסיבה ששטיינר לא מחייך בתמונות?

ToryMaster

New member
אני מכירה רק בהגדרה

זה מעולם לא עניין אותי, אז מעולם לא טרחתי לחקור, סליחה

Tatu4Taty

New member
דווקא אם תיכנסי לאתר הישראלי

ותסתכלי על התרגילים שם, אני חושב שתמצאי שהם מתאימים להפליא ללימוד מאגי.

neophile

New member
הם נורמלים?

הספרים שלו טובים , דרך אגב חוץ מהחברה האנטרופוסופית יש גם את החברה התיאוספית שיש להם סניפים בארץ . אבל בגדול...לא שאני מזלזל אבל ביחס להתפתחות מאגית אני לא יודע כמה הקבוצות האלה אפקטיביות במאגיה יש דגש על יצירת מציאות . לפחות בקבוצות של ה"מתחילים" אני בטוח שלא ילמדו אותי שום דבר חדש ולגבי קבוצות מתקדמות זה דורש מצידי התחייבות מסויימת לפילוסופיה שלהם

Tatu4Taty

New member
אל תהיה כל כך בטוח

לא לומדים אם חושבים שיודעים כל מה שיש לדעת. גם על הבסיס תמיד יש מה לחדש. במאגיה יש דגש על שינוי מצב המודעות, בד"כ יוצרים בעזרת מצב זה מציאות, אך לא רק.

ToryMaster

New member
אני בהחלט חושבת שזה הגיוני

אפילו שקלתי לבדוק את זה יותר מקרוב, אבל זה מעולם לא משך אותי ממש.לא כל מה שיכול לסייע לתרגול מאגי מעניין אותי

Tatu4Taty

New member
ההצעה שלי

ניתנה בכוונה לך, כיוון שאולי תוכלי להוסיף לתרגילים האלה קישור. מתאים לנושא הפורום, לא? :)

RainBird

New member
וגם חסר בזה דבר מאוד חשוב. כוונה. בלי כוונה שזה יהיה מאגי זה לא יהיה מאגי. גם אני לא אוהב את כל הזרמים הפילוסופים הצמחוניים/אום שאנטי/מישהו באנגליה המציא וכדומה.

Tatu4Taty

New member
כיצד אתה יודע שזה חסר כוונה?

אני חושב שמה שהוא ביקש להעניק לתלמידים שלו בתרגילי ה"שוויון נפש" הוא דווקא זה. היכולת להמיר רגש אחד לאחר, ולא להיות מושפע מאחר. אתה גם יכול למצוא כוונה ברוב התרגילים שלו, למשל העשייה של דבר מה מבלי לחשוב על דבר אחר. הרבה מאוד כוונה שם :) רודולף שטיינר דווקא לא אהב את הזרמים המאגיים ששואבים את הידע מהמזרח יותר מדי, וזו גם הסיבה שהוא עזב את התיאוסופיה בסופו של דבר.

RainBird

New member
אישית אני חושב באופן כללי שאדם צריך ללמוד את המאגיה לבד, להמציא אותה לבד לעצמו ומחדש וכדומה. בכל אופן, כל הגישות האלו נורא ניו אייג' עבורי. מצד שני חצי מהפילוסופיה של שחר הזהב לא עובדת איתי.

Tatu4Taty

New member
הגישות האלה הן ניו אייג'

אבל הגישה שצריך ללמוד לבד, בעוד שבעבר היה תהליך של חניכה ברוב המקרים, לא ניו אייג' בשבילך? אני לא מוצא את ההבדל בין ללמוד מעוד אנשים ולהשתמש בזה עבור עצמך מ"ללמוד לבד" (שבוא נודה בזה, זה לא לגמרי לבד. אתה נעזר בספרים וכך גם בידע של אחרים). ממה שאני ראיתי, שטיינר מאוד רחוק מניו אייג'.

ToryMaster

New member
לא ממש

יש לי בני משפחה אנתרופוסופים שאוכלים בשר כמו גדולים [למעשה, האבא הוא חתיכת קרניבור] ומעולם לא שמעתי או ראיתי אצלם שום סימן ליוגה. אבל אף אחד מהדברים האלה לא מצביע על ניו אייג'...

למעלה