אנשששיייייםםם

• פותח הנושא Lil M
  • פורסם בתאריך

Ill Fame

New member
Jes. ../images/Emo32.gif ../images/Emo32.gif

(ברשות טוהר, אסטה קצת מהנושא) את האות J מבטאים כ-Y, כך שלמעשה מה שאמרתי הוא yes. את מבינה, אספרנטו היא שפה מלאכותית. שפה שתוכננה והונדסה. מדובר בשפה פשוטה באופן מדהים- היא פונטית לחלוטין (כל מילה נהגית בד-י-ו-ק לפי האותיות המרכיבות אותה, לא כמו אנגלית בה Sean = שון, Stephen = סטיבן), מורכבת מאוצר מילים מצומצם ביותר, אך באותה העת מכילה עושר לשוני מדהים (זאת באמצעות מערכת של מוספיות), ודקדוק פשוט ובסיסי. יש לציין שאוצר המילים מתבסס ברובו על לטינית. דהיינו, המילים הן שילוב של אנגלית, ספרדית, איטלקית, צרפתית ושפות אירופאיות נוספות. למשל, הביטי על המשפט שכתבתי למעלה- את יכולה כמעט להבין אותו לבד, נכון?ברוכה הבאה (=bonvenon) אל (=al) ה- (=la) פורום (forumo) של (de) אמינם (Eminemo). עם ידע בסיסי באנגלית אפשר לסגל תוך זמן קצוב כמעט את כל אוצר המילים, ואת הדקדוק לפצח תוך חודש-חודשיים.

bLAck hALo

New member
וואלה חידשת לי :]

אישית יש לי משהו נגד כל השפות האלה למינייהן אולי בגלל העובדה שאני לומדת אחת עכשיו <צרפתית-כשפה שניה> שעושה לי רק כאב ראש.. אני ושפות לא הולך טוב ביחד. בטוחה שהייתי מעדיפה ללמוד אותה מאשר צרפתית.

angela12

New member
יאאא את לומדת צרפתית????

גמאני. אף לא באמת הבנתי למה צריך אותה :/ אני מסתדרת עם השפה, זאת המורה הצרפתיה שעושה לי כאב ראש עם המבטא המעצבן שלה ונותנת לנו לראות סרטים מסריחים בצרפתית [איזה מר בוטניול אחד...]

bLAck hALo

New member
לצערי הרב ביותר כן. אני לא מבינה כל

-ום פעם ישבתי על ציוני נכשל אבל משנה שעברה פשוט אמרתי לעצמי שאני לא צריכה לדעת אלא רק לזכור בע"פ אז זה מה שאני עושה..לומדת ומשננת אבל לא יודעת בעצם כלום. גם אחותי ככה! עתשה 5 יחידות אבל כיום היא לא יודעת שום מילה חוץ מבונז'ור. והמורה אצלי זה סיוט. היא גם לא אוהבת אותי אז בכלל....

angela12

New member
המורה ש'לי לצרפתית

כל הזמן קוראת לי שיר!! נמאס לי כבר ממנה... רק אתמול היא עוד פעם קראה לי שיר!! וכל הזמן היא שואלת אותי שאלות, חושבת שאני לא יודעת...כמה שהיא מעצבנת אותי זאתי.. "שיר מה זה fille?" "שיר, זה בזכר או נקבה?" הכי היא מתבאסת שאני עונה לה נכון

bLAck hALo

New member
שיר? חחחחחחחחח

טוב, כמו שאר המורות גם היא לא קשורה! זהו! גם אצלי ככה..אני מוציאה לה 100 בבחנים/מבחנים וזה מבאס אותה. חע.

Ill Fame

New member
לא סובל צרפתית.

נו אופנס, כן? פשוט לא אוהב את המבטא וההגייה הצרפתית, נשמע נורא, לדעתי.

bLAck hALo

New member
חח גם אני לא!!! יש לי סיוטים מזה.

והמבטא וההגייה של זה באמת נורא! אז ככה שמסכימה עם דעתך. השפה אבל הכי מצחיקה זה אידישי! אני שומעת אידיש אני מתפרקת מצחוק.

angela12

New member
יוו אידיש באמת שפה מצחיקה!!

כזה המורה לאידיש [סטלנית ביותר, לא יודעת על מה היא] מכתיבה משהו, והיא בול עומדת לידי והיא בדיוק אמרה "פרוכט" ומספיק עוד הייתי במצב כפית, איך נקרעתי מזה יוו...

bLAck hALo

New member
יש לכם אידיש בבית ספר?!

ומצב כפית זה המצב הכי כיף להיות בו!!!!! מצב מזגל בכלל. הידעת? -יש פורום לאידיש בתפוז.

angela12

New member
כן יש אידיש :/

והכי מצחיק שכתוב בתעודה "אידיש- בחירה" טוב, אז למה לא נותנים לי לבחור?!

bLAck hALo

New member
../images/Emo6.gif

חחחח אף אחד לא באמת בוחר! ארג.. גם לי בחרו! היה לי או צרפתית או ערבית < עדיפה ערבית> חבל שלא אין אידיש=/ הייתי צוחקת כל השיעור נון-סטופ.

angela12

New member
כן

גם לנו היה לבחור או צרפתית או ערבית ועוד בתיחלת השנה לא היו סגורים על מי יקבל צרפתית ומי יקבל ערבית. אז בהתחלה למדנו ערבית והיו כמה ילדים שהתבאסו מזה אז המחנכת ניסתה לעשות לנו שטיפת מוח על כמה שצרפתית לא שווה בכלל וערבית רוקס :/ נו מה לעשות? מורה למתמטיקה :////

bLAck hALo

New member
חחחח

וערבית זה פשוט ששפה שיותר קל ללמוד! לאגלית יש את כל הפרסנט סימפל ושאר הדיקדוקים אז לערבית יש נגיד 2-4 כאלה לצרפתית יש 2310958902380134 כאלה....לכל מילה ומילה כמעט יש משלה משהו! זה מעצבן.

bLAck hALo

New member
אכן כן../images/Emo13.gif

אולי גם כשאני ילך לדרכי זה יהיה יותר מגדר בדיחה ;]

galileho

New member
ייייייה../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif

הלוואי שזה נכון
מחזיקה אצבעות

BORDY

New member
אמינם הורג את שיידי?!

למה?!?!?! אני חולה עליו!!!! הוא כל כך חולני ומצחיק!!!!!!!

Magi¢ Girl

New member
חחח כמו שאנחנו מכירים אותו

הוא בטח יהרוג אחרי 10 חודשים יעשה לידה מחדש וככה שוב ושוב... כמו הפיניקס
אבל הלווואייייייי פיפלים להחזיק אצבעותיכם
]]]

למעלה