אקרובטיקה? אני? לא תודה.
אתה נדבק לסטיגמות שליליות שככל הנראה השתרשו מהקבוצה שלך ואולי אף מהמדריכים שלך. אף אחד לא טוען בקורדאו גי יורו שאקרובטיקה זה קפואירה אלא להיפך. אני מכיר את הסגנון של אבאדה ושל קפואירה ג´ינגה, ואני לא הולך לרדת עליו בניגוד לאנשים מסויימים (רמז רמז) אני פשוט אומר שזה לא הסגנון שלי. קבוצת אבאדה משחקת בסיגנון נורא אגרסיבי ואפשר לומר גם אלים ביחס לשאר קבוצות הקפואירה בעולם, היא הקבוצה היחידה שבה שני האנשים משחקים אחד נגד השני ולא אחד עם השני, ההוכחה לזה היא התחרויות שאתם עורכים, זו הקבוצה היחידה שעורכת תחרויות בין קפואריסטים ומחליטה מי יותר טוב. הסגנון של קבוצת קורדאו גי´ יורו מתבסס על זרימה, כיף, אולם המשחק עצמו יכול להיות גם נורא אלים. קבוצת אבאדה אינה מרבה להשתמש באקרובטיקה במשחק, זהו פשוט סגנון המשחק שלכם, ואני מכבד אותו. גם קבוצת קורדאו ג´י יורו אינה משתמשת באקרובטיקה במשחק, רק במקומות שזה דורש כגון סוף ההודה (בשיא האנרגיה) או בהופעות, אין אנו עובדים על אקרובטיקה יותר מכם, האימוני אקרובטיקה שלנו מסתכמים בפעם בשבוע, בימי שבתות בפארק המקומי ולעיתים רחוקות נפגשים לפני אימונים, לא יותר. המדריך שלי לימד אותי לא להיכנס לוויכוחים על דברים שאינני מבין בהם, אותה עצה אני נותן לך. קבוצת קורדאו גי יורו היא אכן הקבוצה הגדולה בארץ, עם הכי הרבה סניפים ותלמידים, אולם קוצת אבאדה היא הגדולה בעולם. אין טעם להתווכח עם שני עובדות אלה, הן עובדות... מעניין אותי לדעת כמה זמן אתה לומד, ואיפה. את גילך כבר למדתי מהודעות אחרות. עצתי לך היא להקשיב לפני שאתה מדבר, לפעמים לאדם השני יש דבר חכם לומר. גם אני כל פעם שאני נתקל במישהו והוא דופק את המשפט הכה ידוע: "תעשה תרגיל", או בגרסתו היותר מתקדמת "תעשה סלטה" אני פשוט משתמש בשיטה הקפואריסטית, ופשוט אומר להם: "סלטה? חמש שקל". תאמין לי שהם ישתקו מהר מאד, או לחילופין, אם יש לך מזל, תרוויח חמש שקל. פסיכי*Na Roda De capoeira, Grande pequeno sou eu - בהודה של הקפואירה, גדול וקטן אני.