אנשי קפוארה

• פותח הנושא o603
  • פורסם בתאריך

o603

New member
אנשי קפוארה

לכל אחד מכם יש כינוי, מעניין אותי לדעת איך אתם מקבלים את הכינוי? המדריך בוחר?אתם בוחרים? יש טקס חלוקת שמות? האם למשמעות השם (התרגום המילולי שלו ) צריך להיות קשר ללוחם ? לאישיות שלו? למראה החיצוני? לצורת הלחימה שלו ? אתם יכולים לתת דוגמאות? בידידות O603

NEWBE

New member
כבר עניתי על זה פעם אבל...

ההודעה בטח עפה לארכיון אז תקשיב... לקראת סיום כול שנת לימוד של קפאוארה נערך אירוע מיוחד שנקרא באצ´יזאדו (אינטרגראדו, בשביל הדוב) זוהי מין חגיגה שבסופה עורכים טקס.. מתחילים בשיעורי סדנאות של שעתיים וחצי כול אימון עם מורים מחו"ל תמיד משתדלים להביא את המורים הכי גבוהים בדרוג (חגורות) אחרי 3 אימונים שכאלה ביום הרביעי נערך טקס מיוחד שנקרא CORDAS DE TROCA ופירושו טקס החלפת חגורות. בטקס הזה מקבלים כול החדשים חגורות, והותיקים מחליפים חגורות לרמה גבוהה יותר ומכאן השם. בטקס הזה נותנים לחדשים שם כדי לחדש מסורת רבת שנים שהתחילה במאה ה19 במאה ה19 היתה הקאפוארה מחוץ לחוק והשוטרים היו מחפשים את הקאפואריסטות בנרות. הקאפוארה הוצאה מחוץ לחוק כיוון שהיתה נחלתם של העבדים השחורים בברזיל, כשנאסרה העבדות שוחררו העבדים אך לא יכלו למצוא עבודות כיוון שאף אדם לא רצה להעסיק "שחורים". בלית ברירה פנו הקאפואריסטות לפשע, והתארגנו בכנופיות, וזו הסיבה לרדיפה. כדי לשמור על פרופיל נמוך, השתמשו השחורים בכנויים, כדי שלא ישמעו אותם קוראים אחד לשני בשמות, ויזהו אותם על פי רישומי העבדים המשוחררים באיזור... המסורת של הכינויים נמשכת עד היום. עכשיו לחלק של היום... כיום החדשים יושבים במעגל שבו כול המורים עומדים בקצהו ומיתלבטים בינהם איזה שמות לתת להם. לפעמים זה מראה חיצוני (לי קראו אסקווה בגלל השיער שלי) לפעמיים התנהגות (לאחד מהקבוצה שלנו קראו קומפחטדו שפירושו ילד טוב) לפעמיים לאירוע שקרא לו במהלך הסדנאות או הטקס (אחד אחר קיבל את השם מקקו שפירושו קוף שזהו גם סוג של תרגיל שהוא ביצע עם יד שבורה) וכו´

kranves

New member
WTF??

מה פתאום! שום טקס ושום כלום! כל אחד מקבל מהמדריך שלו. אין זמן מסוים. זה לרוב בצורה החיצונית או התנהגות או דרך משחק. אני מכיר חבר שלי, שמשחק זריז כזה, אז הכינוי שלו הוא Ligeiro שפרושו-זריז. יש גם כאלה שהם ג´ינג´ים אז קראו להם גזר. שום טקס! כל אחד מקבל בזמנו.

NEWBE

New member
שתוק !!!!

החבר שלך בטח לומד בקבוצה שמאמן שלה למד קאפורה מהטלויזיה !!! מה אתה מדבר שטויות אתה לא בקאפורה , אז אל תדבר !!! יש לי חבר אחד שקיבל כינוי לפני הטקס וזהו !!! זאקומא !!! תסביר לו !!!

Jogodor1

New member
הוא צודק...

גם בקבוצה שלנו קיבלנו שמות בטקס, אולי זה בגלל הבדל בקבוצות...

kranves

New member
../images/Emo123.gif

1. אני בקופאירה כבר שנה. 2.המדריך שלי,(שהוא אותו מדריך של החבר שלי) הוא תותח על. למדריך שלי קוראים סרג´נטו. 3.אני אנחנו בזרם Cordao De Ouro. למדריך שלי קוראים סרג´נטו. 4. זה שהחבר שלך קיבל את הכינוי שלו לפני הטקס זה יפה מאוד, אבל זה לא אומר שאת הכינויים מקבלים בטקס. 5.אתה יכול לבקר באתר שלנו אם אתה רוצה. 6. איזה זרם אתם?

NEWBE

New member
חחחחחחחחחחח !!!

עכשיו זה מסביר הכול אתה מקורדאו !!!! אני מבין הכול !!! אני, ג´וגודור, והדוב זאקומא מאבאדה !!! ואת האתר שלכם אני מכיר מזמן... ואם לדוב היה כוח היינו מעבירים על הקבוצה שלך המון דאחקות אבל הוא דוב, ודובים הם עצלנים... חבל, היית מתייבש כמו כול השאר שכבר התייבשו...

אני פשוט לא מבין אתכם!-!-!

אני פשוט לא מבין מהי המקור של כל השנאה הזאת? כל הפילוסופיה של הקפואירה מתבססת בדבר אחד אותה היא מנסה להעביר באמצעות ה AXE (אשה), כל האנרגיות החיוביות של המעגל אמורים להשפיע עליכם גם אחרי שאתם יוצאים מהמעגל: So alegria ולאלו מאיתנו שאינם מבינים פורטוגזית - רק שמחה. זאת הפילוסופיה של הקפואירה, שאשמח לרדת ליותר פרטים בהודעה אחרת, את הפילוסופיה הזאת אתם פשוט הורסים בשיטתיות. אני מבין שקבוצת קורדאו ג´י יורו אינה מסתדרת עם קבוצת קפואירה ג´ינגה ועם אבאדה אך זה לא מהווה עילה לשנוא אחד את השני רק בגלל שהסגנון של השני שונה במקצת. כולנו עושים קפואירה, כולנו אוהבים את מה שאנחנו עושים. אתה פשוט לא יכול לעשות הכללה ולומר שהקפואירה של השני מגעילה ואינה יפה לעין, כל קפואירה היא טובה, מה שכן, אתה יכול לומר שהסגנון משחק של אותו אדם, לא מוצא חן בעינייך. תודה לכם, שאר חברי הפורום חושבים על הקפואירה כאומנות "חפיפניקית" ולא מקצוענית, שאנשים שעושים אותה יותר טרודים בריבים האישיים שביניהם מאשר בשיפור הידע האישי שלהם, הפורום, והקפואירה בארץ. קבוצת קורדאו גי יורו היא הקבוצה הגדולה בארץ, ונמצאת כעת בסכסוך, שאל פרטיו לא ניכנס, עם קבוצת אבאדה וקפואירה ג´ינגה. הדבר הזה לא אומר שאנחנו לא יכולים לדבר כמו בני אדם ולהחליף דיעות, רשמים ועוד שאר מינ ירקות. חבל שאתם מוציאים לקפואירה שם רע כל כך. פסיכי*Cant we all just get along?...

נכון ולא נכון (בהודעה אחת../images/Emo8.gif)

ראשית, קבל
על הודעתך. לגבי החלק השני - מן הסתם, כל מה שנאר בחלק הראשון הוא הגורם לכך...

NEWBE

New member
אתה רוצה לדעת למה ?

אז אני אסביר את מקור השינאה הזו... (אם היית קורא את ההודעות הקודמות שלי ושל זאקומא, היית מבין כבר...) אז ככה... העובדה שקורדאו ג´י אורו מלמדים את התלמידים שלהם בעיקר אקרובטיקה גורמת לתלמידים שלהם להתרכז רק בזה, ובכך הם מעבירים מסר שגוי מאוד !!! שקאפורה היא אקרובטיקה , ומי שסובל מהתדמית השלילית שיוצרת הקבוצה הזו זה אנחנו, קבוצת אבאדה. בקבוצת אבאדה, אין דגש בכלל על אקרובטיקה, והדגש הוא על בסיס, בגלל ששתי הקבוצות משתמשות באותו השם "קאפוארה" וזה לא ממש משנה לאנשים מן הרחוב לאיזו קבוצה התלמיד משתייך, הם מקשרים בין 2 הקבוצות שהן שונות בתכלית !. כול פעם שמישהו שומע שאני או חברים שלי בקאפוארה התגובה הראשונית שלו היא: תעשה איזה תרגיל.... ואני לא מאשים אותו, כי הוא קיבל מהקבוצה שלכם את הרושם המוטעה שקאפוארה זה רק תרגילים. אף אחד לא יגיד לתלמיד ג´ודו, קונג פו, וקרב מגע, "תעשה תרגיל". הרושם שהקבוצה שלכם הפיצה כבר הפך לסטיגמה על קאפואריסטות, שהם "משועממים" ו"מושפעים" וכול היום רק קופצים באוויר, ואנחנו בקבוצת אבאדה נאלצים לספוג את הרושם המחורבן שהקבוצה שלכם הפיצה !!!! עכשיו הבנת ?! נ.ב. היית רוצה שקורדאו תהיה הקבוצה הכי גדולה בארץ, יש לנו כמעט פי 2 יותר תלמידים מלכם !!!

Catty

New member
וגם...

אתם יכולים להסביר בעדינות, לקבוצת הקורדאו ולכל אדם אחר, שהם גורמים לכם לדימוי מוטעה, שיש 2 קבוצות שונות (בכלל לא ידעתי את זה עד היום!), המתבססים על עקרונות שונים או מה שלא יהיה. בעדינות תסביר הכל. אין מה להתנפל.

אקרובטיקה? אני? לא תודה.

אתה נדבק לסטיגמות שליליות שככל הנראה השתרשו מהקבוצה שלך ואולי אף מהמדריכים שלך. אף אחד לא טוען בקורדאו גי יורו שאקרובטיקה זה קפואירה אלא להיפך. אני מכיר את הסגנון של אבאדה ושל קפואירה ג´ינגה, ואני לא הולך לרדת עליו בניגוד לאנשים מסויימים (רמז רמז) אני פשוט אומר שזה לא הסגנון שלי. קבוצת אבאדה משחקת בסיגנון נורא אגרסיבי ואפשר לומר גם אלים ביחס לשאר קבוצות הקפואירה בעולם, היא הקבוצה היחידה שבה שני האנשים משחקים אחד נגד השני ולא אחד עם השני, ההוכחה לזה היא התחרויות שאתם עורכים, זו הקבוצה היחידה שעורכת תחרויות בין קפואריסטים ומחליטה מי יותר טוב. הסגנון של קבוצת קורדאו גי´ יורו מתבסס על זרימה, כיף, אולם המשחק עצמו יכול להיות גם נורא אלים. קבוצת אבאדה אינה מרבה להשתמש באקרובטיקה במשחק, זהו פשוט סגנון המשחק שלכם, ואני מכבד אותו. גם קבוצת קורדאו ג´י יורו אינה משתמשת באקרובטיקה במשחק, רק במקומות שזה דורש כגון סוף ההודה (בשיא האנרגיה) או בהופעות, אין אנו עובדים על אקרובטיקה יותר מכם, האימוני אקרובטיקה שלנו מסתכמים בפעם בשבוע, בימי שבתות בפארק המקומי ולעיתים רחוקות נפגשים לפני אימונים, לא יותר. המדריך שלי לימד אותי לא להיכנס לוויכוחים על דברים שאינני מבין בהם, אותה עצה אני נותן לך. קבוצת קורדאו גי יורו היא אכן הקבוצה הגדולה בארץ, עם הכי הרבה סניפים ותלמידים, אולם קוצת אבאדה היא הגדולה בעולם. אין טעם להתווכח עם שני עובדות אלה, הן עובדות... מעניין אותי לדעת כמה זמן אתה לומד, ואיפה. את גילך כבר למדתי מהודעות אחרות. עצתי לך היא להקשיב לפני שאתה מדבר, לפעמים לאדם השני יש דבר חכם לומר. גם אני כל פעם שאני נתקל במישהו והוא דופק את המשפט הכה ידוע: "תעשה תרגיל", או בגרסתו היותר מתקדמת "תעשה סלטה" אני פשוט משתמש בשיטה הקפואריסטית, ופשוט אומר להם: "סלטה? חמש שקל". תאמין לי שהם ישתקו מהר מאד, או לחילופין, אם יש לך מזל, תרוויח חמש שקל. פסיכי*Na Roda De capoeira, Grande pequeno sou eu - בהודה של הקפואירה, גדול וקטן אני.

NEWBE

New member
אתה יודע...

שאתה אתה התלמיד הראשון של קורדאו שמדבר בהיגיון ועם ידע ? נשבע לך זה בחיים לא קרה לי... אתה עכשיו הפתעת אותי לגמרי, יפה יפה... בדרך כלל המשפטים של תלמידי קורדאו מתמצים ב"אני עושה מוחתל, ואתה ?" אבל בכול זאת, אתה כנראה מה שנקרא אחד מתוך המון... ותאמין לי שהסטיגמות האלה לא נוצרו ביום אחד... אולי אתה והמורה שלך רואים את קורדאו לעומת אבאדה באופן שתארת, אבל, אני מדבר על הרוב, ונתתי דוגמאות מחמש קבוצות שונות של קורדאו... בקשר לסגנונות אתה שוב צודק, כבר המורים שלנו דיברו איתנו על ההבדל האגרסיבי בין הקבוצות, אבל זה מה שאני אוהב בקאפוארה, את האגרסיביות. וזה שאמרת שאתם נפגשים בפארק בשבתות ועושים שם אימוני אקרובטיקה זה כבר יותר מאיתנו, אנחנו נאלצים ללמוד את כול האקרובטיקה בעצמינו, ונדיר שיש הדרכת מורה לזה... ובקשר לתחרות בין שני האנשים בהודה, זו הרוח שמניעה את המפרשים, זה מה שגורם לתלמידים להשתפר, התחרות בתוך המעגל, מחוצה לה כולם חברים, וכולם עוזרים אחד לשני. עכשיו לשאלתך, למדתי שנה בחוג שנפתח בישוב שלנו ועכשיו אני עובר לבאר שבע, לקבוצה יותר גדולה. אני לא יודע אם זה אומר לך משהו אבל אני בקורדו צהוב-לבן

מצחיק...

בקורדאו ג´י יורו צהוב-לבן זה אחת הדרגות של מסטרה. במקרה עד עכשיו נפלת על אנשים לא הכי מבריקים, את זה יש בכל קבוצה ואני בטוח שגם באבאדה לא חסר אנשים שכאלה. אני נורא נמשך גם לההיבט האגרסיבי של המשחק, Sao bento grande, שזהו המקצב של הבירימבאו שמסמל משחק חזק ואגרסיבי, משחק מהיר ללא ירידות לריצפה, פשוט בגלל שאם תרד לריצפה במשחק כזה עם יריב לא הכי נחמד, אתה נותן לו יתרון גובה ואתה בעצם תעשה חיקוי לכדור כדורגל. האקרובטיקה שלנו היא בד"כ לא בהדרכת מורה, אנחנו לומדים מהנפילות של אנשים אחרים ושלנוומאנשים יותר מנוסים, פעמיים-שלוש בשנה לעומת זאת יש לנו אימוני אקרובטיקה מודרכים בוינגייט, באולם ברלין אם זה אומר משהו למישהו. בקבוצה שלנו האחווה באה מתוך השמחה והרצון להשתפר ואמנם יש גם תחרות, אבל זה מה שאני מגדיר תחרות טובה, מושכים אחד את השני לקצה גבולות היכולת, מה שנגמר לא פעם באיזה מחטלו לראש :). סדר הקורדאים של אבאדה שונה לגמרי מסדר קבלת הקורדאים של קורדאו ג´י יורו, אולי תוכל לפרט לי את סדר הקורדאים, זה מעניין אותי. פסיכי*ציפורן חודרנית זה לא כיף

Jogodor1

New member
זה באמת אחד הדברים

היותר מענינים שקראתי על קורדאו אי פעם....

zakomea

New member
פששש../images/Emo70.gif

יפה יפה סוף סוף משהו שהוא לא מאבאדא ומבין יפה

zakomea

New member
כבר...

יצא לי הנשמה להסביר איך מקבלים את הכינוי אבל בקיצור ניובי צודק
לפעמים המורה נותן, אבל המסורת זה שבבטיזאדו המאסטרא קובע מה יהיה הכינוי שלך... למשל לחבר שלי נתנו את הכינוי שלו לפני הבטיזאדו (פאפאי= אבא) אבל בבטיזאדו נתנו לו כינוי אחר (טאנקי= טנק, כאילו דא
) אבל הוא לא אהב את הכינוי הזה והוא נשאר פאפאי... פאפאי אם אתה קורא את זה תן איזה תגובה יהיה נחמד לשמוע ממך כאן

zakomea

New member
חחח

זה מוסג שעדין לא שמעתי בשימוש "זרם" חחח אתה לא יכול לכתוב בקבוצה...

למעלה