אנשי הרכבת מה זה ?.

מצב
הנושא נעול.
ומה עם כפר אנע (או ענא?)

ומה הפירוש "סקיה"?
מה שכתבת נכון מאוד, ועוד קצת היסטוריה במענה לשאלה. השם המקורי כמובן סאקיה וואחדה ו-סאקיה תאניה.
ומה עם כפר אנע (או ענא?)
אלה היו המעברות שמהן נבנתה אור יהודה. סאקיה וכפר אנע, ושנים היתה באור יהודה מאפיה ומאוד אהבתי לקנות את הלחם שלהם "לחם כפר אנע" עד שסגרו.

ומה עם כפר אנע (או ענא?)

ומה הפירוש "סקיה"?
מה שכתבת נכון מאוד, ועוד קצת היסטוריה במענה לשאלה. השם המקורי כמובן סאקיה וואחדה ו-סאקיה תאניה.
ומה עם כפר אנע (או ענא?)
אלה היו המעברות שמהן נבנתה אור יהודה. סאקיה וכפר אנע, ושנים היתה באור יהודה מאפיה ומאוד אהבתי לקנות את הלחם שלהם "לחם כפר אנע" עד שסגרו.

והתשובות:

ומה עם כפר אנע (או ענא?)
והתשובות:
יפה הזכרת את כפר ענא, זו היתה צריכה להיות ההפתעה. ובכן, במקום היה כפר בשם כפר ענא, כפר ערבי קטן ועתיק יומין ולידו היו שני פרדסים, בכל פרדס היתה באר מים עם מערכת דליים סובבת לשאיבה, ושם המערכת "סאקיה". ומכיוון שהיו שתי בארות, היו סאקיה-וואחדה (הראשונה) ו-סאקיה תאניה (השניה). לקראת הקמת המדינה ועם גלי העליה התפשטו המעברות בארץ כארבה (אפילו במושב יבניאל היו שתי מעברות), וכך בנו למעשה שלוש מעברות, אחת בצמוד לכפר ענא וקראו לה בשם הזה, השניה בסאקיה ואחדה והשלישית בסאקיה תאניה. ומכאן השמות, עד שהוקמה מועצה מקומית שחיברה את שלושת המעברות ונקראה "אור יהודה" (בכינוי "חור יהודה") עם קשיי צמחיה בלתי רגילים עד לפני כחמש עשרה שנה, כי באמת קשה מאוד להקים יישוב נורמלי מחיבור של שלוש מעברות שאמורות להיות בכלל מגורים זמניים.

אוהד11

New member
התעתיק שלך נכון, רק שכתבתי את השם

ומה הפירוש "סקיה"?
התעתיק שלך נכון, רק שכתבתי את השם
כפי שהיה מקובל במפות של דן באותם ימים. פרוש המילה "סאקיה" בערבית הוא גלגל השקיה או תעלת מים.

מה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif זו באמת הפתעה בשבילי

קצת היסטוריה - קו 36 התחיל כקו 56
ופעל מת"א למעברת סקיה א' ו- ב'. אח"כ שינו את שם המעברה לאור יהודה ואת מספר הקו ל- 36.
מה
זו באמת הפתעה בשבילי
היום 56 זה הקו ה"צפונבוני". במשך שנים נאלצנו לנסוע לצפון ת"א מיהוד דרך התחנה המרכזית עד שרמה קבוצה ונלחמה על אוטובוס לצפון ת"א, במקור נלחמנו על הארכת קו 55, אבל קו 55 היה קו כל-כך עמוס שקיבלנו קו חדש 56. אני הייתי בקבוצה הזו והחתמתי על עצומה כמעט חצי יהוד.

אוהד11

New member
לאחר ש- 56 הפך להיות 36 הופעל קו

מה
זו באמת הפתעה בשבילי
היום 56 זה הקו ה"צפונבוני". במשך שנים נאלצנו לנסוע לצפון ת"א מיהוד דרך התחנה המרכזית עד שרמה קבוצה ונלחמה על אוטובוס לצפון ת"א, במקור נלחמנו על הארכת קו 55, אבל קו 55 היה קו כל-כך עמוס שקיבלנו קו חדש 56. אני הייתי בקבוצה הזו והחתמתי על עצומה כמעט חצי יהוד.
פנימי בבני ברק וקיבל את המספר 56. היום זה קו 2 פנימי של בני ברק, "ובגלגול" השלישי ניתן 56 לקו ליהוד.

ארזS

New member
וואלה לא ידעתי

פנימי בבני ברק וקיבל את המספר 56. היום זה קו 2 פנימי של בני ברק, "ובגלגול" השלישי ניתן 56 לקו ליהוד.
וואלה לא ידעתי
גרתי שנים בבני ברק ותמיד הכרתי את הקו הזה כקו 56 עד שהפך לקו 2 ב' .

מצב
הנושא נעול.
למעלה