אנשי ההייטק בפורום

אני מסכימה עם זה

אבל פשוט קל מאוד לזרוק את זה כתשובה לשאלה באיזה תחום אתה עוסק ומה בדיוק אתה עושה. זה סותם לאנשים את הפה ואתה לא צריך להתחיל לשעמם אותם בהסברים על מערכות טלקום כאלה או אחרות או מה שלא יהיה. מצד שני, כבת למהנדס מכונות, אני גדלתי עם ה Low Tech, ואהבתי את זה מאוד. אחת הסיבות העיקריות שאני אוהבת ומצליחה בתחום שלי, ובחיים שלי, ושאני אדם עצמאי חובב ידע וסקרן היא החשיפה ללואו טק הזה כל החיים. חבל שהיום כבר לא קוראים לזה טכנולוגיה...

MicMik

New member
קל גם להגיד - מתכנת

זה מה שאני אומר אם שואלים אותי מה אני עושה, תשובה כללית באותה מידה

רועי אפ

New member
עדי, אני מסכים אתך 100% !!!

זה לא הגבוה או הנמוך (ומי שהבין אותי ככה, אז אני מתקן). הרבה יותר מתאים הכינוי טכנולוגיה, ולא משנה אם זה מחשבים, מכונות, או כמו שאני מגדיר את זה: "פתרון אינטליגנטי לבעיה קיימת".
יש הרבה מאד אנשים מתחום התוכנה לדוגמא, שכמות החדשנות שואפת לאפס
. לעומת זאת לפעמים רואים פתרונות כלכך פשוטים וטריביאלים לבעיות מסובכות לאו דווקא מעולם המחשבים, שעושה לך כלכך טוב על הלב.
אז אני הראשון שהייתי קורא לתחום הזה "חדשנות אינטליגנטית" אבל כמו שאתם מבינים, אף אחד לא היה מבין על מה אני מדבר.
אז שאני אומר הייטק אני מתכוון לכל שמתעסק בלהביא משהו טכנולוגי חדש לעולם.
יש ?

ואני חשבתי שה- היי

בא בגלל מה שהם עישנו במסדרונות אבל ברצינות למה צריך להתרגז מזה זה שאנשים היו מוכנים לשלם הרבה מיליונים על חברה שאחרי שנתיים נמחקה, זה רק אומר שמישהו היה חכם ומישהו יצא פראייר. נכון שזה מאד מרגיז אם אתה מהצד של הפראייר. ובקשר לתנאים של אנשי ה"היי-טק" (שלא תפגעו הכנסתי לגרשיים) עוד פעם - יש עניין של שוק חופשי, היצע וביקוש ואתם הנמצאים בארה"ב צריכים להכיר את זה הכי טוב. אתה שווה כמה שמשלמים לך, ואם מישהו מוכן לשלם לך הרבה, אז אתה שווה הרבה ובאותה מידה אם הוא יחליט אחרי יום שהוא לא צריך את הקונספט שלך - אתה שווה אפס. ודרך אגב, זוכרים את ר' שהיה כותב טור במעריב על חייו בהיי-טק ואיך הוא הולך לעשות מכה אז הוא עשה מכה - הוציא ספר מכל הרשימות שלו ואחרי המכה שהוא עשה הוא עכשיו פה בלוס אנגלס ממשיך לעשות את המכה - ממשיך לכתוב רשימות על חוויות מהיי-טק מזווית הראייה של מחלק התה.

az ma

New member
השתכנעתי! אכן שווה להתעצבן על זה...

אז אפשר כבר להנית שתוך זמן קצר "מילון האיסורים" של .P.C יכלול גם את המונח Hi-tech...
ים

יהודים מתוסבכים שלי

ואם לקחו תחום טכנולוגי ספיציפי והפכו אותו ל- HIGH והשאר הפך ל- LOW - אז מה? זה כל כך משפיל להיחשב ל- LOW, נכון? למה? כי זה מה שהאמא הפולניה הכניסה לכם בראש? תגדלו ילדים. היכן שאני גר יש אנשים שעושים קריירה מפינוי זבל ומצביעת בתים והם גאים בזה. ובצדק. ומצדי שיקראו לתחום התוכנה ULTRA-HIGH-TECH

az ma

New member
../images/Emo45.gif U-Hi-T מוצא חן בעיני../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif|!

Guy K

New member
חלילה מתוסבכים,

דווקא לי זה בכלל לא משנה, אני לא הייטק ולא לואו טק, אני בכלל עובד במועדון...... ואמא שלי הפולנייה ממש לא הכניסה לי לראש שיש מקצועות יותר ופחות נחשבים, תתפלא. בתור אשה חד הורית וענייה היא עבדה יפה מאוד בשלוש משרות כדי לפרנס אותנו, ואפילו עזרה לאמא שלה לשטוף חדרי מדרגות בירושלים. אז אנא אל תכניס לי מלים לפה, אל תקרא לי ילד, ואל תציע לי לגדול, תודה. מה שכן אני עדיין חושב שלהפוך מקצוע אחד ליוקרתי ומקצוע שני ללא יוקרתי, על סמך סמנטיקה פשוטה, זה לא דבר נכון.

Maple Leaf

New member
אכן כן

אני איש פיתוח תוכנה ונמצא בטורונטו - לא התקשיתי למצוא כאן עבודה. אני עובד בחברה שהוקמה ע"י יזמים ישראלים באמצע שנות ה-90 ואח"כ עברה גילגולים שונים ולבסוף נקנתה ע"י חברה מהסיליקון ואלי. יש כאן הרבה ישראלים (לשעבר) ובמסדרונות אפשר לשמוע דיבורים באנגלית, רוסית ועברית.. ממש כמו בארץ.

17205

New member
עוד לא החלטתי אם אני הי-טק

בשביל להגדיר HI צריך לדעת מה זה LOW. בדרך כלל בפרויקטים שמשלבים מספר טכנולוגיות state of the art בתחומים השונים, תמיד יש מסמר קטן מה LOW-TECH שמסבך את הכל. תמיד כולם שמים את רוב המאמץ ב HI ומזניחים את ה LOW. בכל מקרה אישית התעסקתי במערכות IMAGING ועכשיו אי כאן בארה"ב מנסה לעשות קצת מחקר בסיסי על מערכת הראיה האנושית the human camera

alill

New member
האם יש אנשי הי טק אמדוקס???../images/Emo59.gif

אם נשארו כאלה

אין בהגדרה, כי אמדוקס זה לא היי טק

וזו בדיוק הנקודה. מה אמדוקס עושה? בד"כ תוכנות בילינג (חיוב) עבור הלקוחות שלהם, שהם חברות טלקום גדולות ברחבי העולם. רוב העובדים של אמדוקס אינם מהנדסי תוכנה מקצועיים, אלא חבר'ה נחמדים שעברו הסבה מקצועית ונשלחים לרחבי העולם. התוכנה, איך לומר, לא ממש על הBLEEDING EDGE של הטכנולוגיה. הרבה מהעבודה זו התאמת של תוכנות למערכת קיימת. אין בעבודה הזו בד"כ אתגר אינטלקטואלי כביר, אין פתרונות גאוניים לבעיות קשות, אין חידושים ואין המצאות. זו פשוט עבודה שחורה (אבל בלי הזיעה). שיהיה ברור שאין לי בעיה עם זה - כל עבודה מכבדת את בעליה - אבל, תעשו לי טובה, בלי היומרה של ה"היי טק". (מקס מתעטף בשמיכת מילוט כדי להתגונן מה-FLAMES)

איזו תגובה אומללה

פרופסור מקס צודק. אין אתגר אינטלקטואלי ממשי בכתיבת תוכנה מסוג זה של אמדוקס. יש לי חבר שעובד באמדוקס ויכול להעיד על כך ממקור ראשון.

shiri boston

New member
אולי...אבל עדיין היא נקראת

חברת הייטק, ולכן אין קשר בין אם זה משעמם או מה החברה מייצרת לזה שהיא מוגדרת כחברת הייטק, שאחוז מסויים ממנה הולך לצורך מחקר ופיתוח.

zoti

New member
אתה מעליב איזה 6000 איש

או אולי יותר. האמת אני כבר לא מעודכן בכמות האנשים שעובדת בחברה הזאת. אבל למה זה לא הייטק ? כי רוב העובדים לא סיימו תואר במחשבים בטכניון ? בזמנו התנאי לקבלה לקורס ההסבה היה תואר ראשון בתחומים מסויימים. ואם מישהו מתכנת כבר 10 שנים אבל הוא כזה שלמד לבד (ויש כאלה גם בענפי IT אחרים בעיקר בתחום משחקי המחשב) אז הוא לא "נחשב" ברמה של מישהו שכותב תוכנה לפאלם פיילוט ? אני מסכים איתך שעקב הגודל והתחום בו אמדוקס עוסקת החברה מתבססת על כמות ופחות על איכות האנשים שעובדים בה. אבל עדיין יש אנשים איכותיים בחברה הזאת (אם "המנהלים" עדיין לא גרמו להם לעזוב).

הוא לא מעליב אף אחד

זה שיש אנשים איכותיים באמדוקס עדיין לא אומר שמה שהם עושים שם זה "היי" טק. גם אם העובדים שם הם בוגרי טכניון. סתם תיכנות ובמקרה הטוב הנדסת תוכנה. כשאשמע על איזשהו אלגוריתם תוכנה מהפכני שהוציאו עליו פטנט באמדוקס, אולי אשקול מחדש את דעתי.

למעלה