אנשים!!!!!!!!!!!!!!!

paradan

New member
LMA כמובן

אין מה להשוות בכלל AW רגיל לLMA... JET או קוניו'?

evgenir2000

New member
ואו... איזה אותיות יפות...

אני ( ואני מאנמין שאני לא היחיד ) לא ממש מכיר מה אומרות האותיות האלו, אז אם לא קשה לכם אז תתנו איזה הסבר קצר או הפירוש בעיהרית לפחות... טוב...

ruth s

New member
לידע כללי...

1. עצוב לי מאוד שה"אותיות" AW לא מזכירות לך כלום... 2. LMA, קרי laryngeal mask airway הוא מעין צינור המוכנס אל ה-hypopharynx (הלוא הוא החלק התחתון של הלוע). בקצה הצינור יש מעין בלונית המתלבשת על מיתרי הקול. תפקיד ה-LMA הוא תחליף למסיכת ההנשמה (ה-LMA מחובר ישירות לאמבו). *** חשוב לציין שסמכות החדרת ה-LMA ניתנת לבעלי הכשרה של חובש בכיר ומעלה (וגם לי..
), וכמו-כן אינו משמש תחליף לאינטובציה!! (מצ"ב תמונה של ה-LMA) 3. jet ventilation – שיטת הנשמה לחולה/פצוע כאשר ישנה חסימה בדרכי האויר העליונות (בדר"כ עקב טראומה של הפנים או לחילופין ג"ז) ואין אפשרות לביצוע אינטובציה. הפרוצדורה עצמה מבוצעת ע"י החדרת מחט 14G בין התירואיד לקריקואיד, ולאחר מכן חיבור לחמצן בלחץ גבוה ביחס הנשמה של קבוע. (בדר"כ שלב מקדים לקוניוטומיה). 4. קוניוטומיה - חיתוך כירורגי של הקרום הקריקו-תירואידי (אותו מקום בו מחדירים את ה-JET), לשם החדרת טובוס ישירות לקנה. (מדובר בפרוצדורה מתקדמת ל-JET). יום טוב! רות

orend123

New member
רות

את תתנפלי על הבנאדם, אני בטוח שהוא התכוון שהוא לא יודע מה זה LMA וJET וכו'... אבל AW... אגב, הכניסו לחובשים הבכירים אצליכים LMA? כי אצלינו עוד לא...

evgenir2000

New member
תודה על המידע...

וד"א אני ידעתי מה זה AW אבל את כל השאר לא ממש, ולכן לא הזכרתי שאני יודע את זה אז נא לא לקפוץ עלי... טוב... תודה בכל זאת...

ruth s

New member
גם אצלנו..

גם אצלנו טרם הכניסו את ה-LMA לשימוש! אתה יודע איך זה.. תמיד אלינו הקדמה באה באיחור..

paradan

New member
לא רק אצלכם

הכנסת LMA היא לא בסמכות של חובש בכיר במד"א ובכלל במד"א הLMA נמצא בינתים רק בנט"ן באר שבע שם הוא נמצא בניסוי (הוא נמצא "אחרי הערכת לידה" בנט"ן כך שלא משתמשים בו יותר מדיי...)

ruth s

New member
אם כבר דיברנו..

אם כבר ב-LMA עסקינן אז שאלונות.. על כמה זה באמת יעיל ברמת הנט"ן בזמן שיש נגישות לטובוס ואורך ההחדרה הממוצע של שניהם דומה?? ***אז נכון, באמת יש מקרים שנבצע אוורור מקדים בעזרת aw ואמבו, או לחילופין נתחיל להנשים (לרוב בת.ד. קשות) עד שהפראמדיק/רופא יתפנה לביצוע האינטובציה, אך ממש לא נראה שפרוצדורת ה-LMA (שתבוצע בידי ח.בכיר לפי התוכניות) תהיה רלוונטית במקרים הנ"ל. וכמו כן, האם הכנסת ה-LMA למערך הא/נט"נים ובשלב מאוחר יותר ללבנים(שגם שם ביצוע הפרוצדורה יהיה מוגבל) אכן משתלמת מבחינה תקציבית?? ו.. זהו, נגמרו הקושיות לבינתיים..! (עכשיו אין ברירה ללכת ללמוד..
)

paradan

New member
שאלה יפה

קודם כל לשאלה הקלה יותר: לא צריכה להיות בעיה תקציבית כי הLMA לא עד כדי כך יקר. לגבי יעילות - ללא ספק עדיף על פני מנתב אויר פלסטי רגיל כך שאני לא רואה שום דילמה לגבי היעילות. אני לא יודע איך בבתי חולים אחרים אבל בסורוקה בחלק נכבד מהניתוחים משתמשים בLMA במקום טובוס. לגבי השימוש בLMA בטרום בית החולים ישנו ויכוח שמתקשר בסופו של דבר להחלטה האם הLMA הינו AW דפיניטיבי או לאו. ובסוגיה זאת שמעתי דעות לכאן ולכאן. כל מרדים יש לו דעה אחרת עפ"י הנסיון שלו. בטרום ביה"ח הLMA נחשב לבטוח פחות מטובוס בגלל סכנת אספירציות מוגברת (חולה מנותח היה בצום להבדיל מנפגע תאונת דרכים) והרי יש ספק עד כמה הLMA אכן מגן מפני האספירציות (פחות מטובוס זה בטוח. אז האם הסיכון כדאי?). בנוסף יכולת ההרדמה התרופתית שונה בטרום בית חולים לעומת חדר ניתוח ועם הLMA אין שום בעיה לעשות לרינגוספאזם לדוגמה. לכן כל מי שמוסמך לעשות אינטובציה ולא צופה איתה שום בעיות באותו חולה יעדיף להשתמש בטובוס מאשר בLMA. מה שכן הLMA מסתמן כפתרון מסוים למקרים בהם האינטובציה היא קשה מאוד או מקרים בהם אינטובציה איננה אפשרית או בטוחה (פצוע לכוד לדוג') או מקרים בהם אין בנמצא מטפל שמוסמך ומסוגל לבצע אינטובציה.

ruth s

New member
השכלתי...../images/Emo13.gif

אגב, אתה מוזמן ליצור קשר! ובנימה אופטימית זו, אחרי בגרות מייגעת, אני נוטשת לטובת אהובתי - כימיה.. (ואל תגיב, תודה!)

amitzahavi

New member
זקנה

הם תמיד נחמדות
השאלה הבאמת חשובה: אם חובש מלוואה או בלי?

evgenir2000

New member
בלי

יש לנו יותר סמכות ואנחנו פועלים יותר וזה הופך ת'אירוע למעניין יותר בשבילינו (מתנדבי הנוער בעיקר) אבל אני מאמין שהחולה מעדיף עם... אז: נרקומן או שיכור?

MoonShield

New member
נרקומן

דפי צהוב או אדום? (סליחה שאני לא זוכר את המספרים)

MoonShield

New member
אממממ

יש פה כמה שמעדיפים כיליה... אני מאמין שהם יכולים לדבר בשם עצמם

flygirl

New member
אוקיי אני אמשיך.....

דקירות או ירי??? אני אישית מעדיפה ירי....:)חחחח

amitp

New member
ירי, ירי...

(וגם כליה, בדרך :) ) ואם כבר בהגעלת הפורום עסקינן... חולה בן 100 ק"ג בקומה רביעית בלי מעלית או בעיות (הקשורות לגאזים כלשהם) בדרכי העיכול?

evgenir2000

New member
4 קומות...

אני שונא הקעות... להתנדב בלבן או בנט"ן בזמן תאונת דרכים בינונית עד קשה

למעלה