אנשים !

לי זה ממש לא נראה מטומטם...

שתלמיד שחי בארץ יידע על ההיסטוריה שלה יותר מאשר על היסטוריה של ארצות אחרות אליהן אין לו שום קשר/זיקה. אסור ליצור מצב כזה של הכנסת תלמידים לתוך בועה,כאשר הם לא יודעים הרבה ההיסטוריה של מדינתם,ובד בבד מדקלמים את קשייה של פולין בין שתי מלחמות עולם. רוב התלמידים הולכים לצבא אחרי הלימודים,וזה די חשוב שהם לא יילכו לצבא בצורה עיוורת. קצת ציונות באמת לא תזיק בבחינת הבגרות,ולא ייוצר חלילה מצב כזה שתלמידים עוד יחשבו שאלוהים ירד מהשמיים ונתן לנו את הארץ יחד עם לוחות הברית! ההיסטוריה של מדינת ישראל אמורה מאוד רלוונטית בשבילנו. זה המקום שאנחנו חיים בו-לכן אנחנו צריכים לדעת עליו כמה שיותר. אני לא אמרתי שצריך להגיע למצב של " וכשידברו איתו על שאר העולם הוא ידע כלום" - גם על שאר העולם צריך ללמוד אבל בכמות יותר מצומצמת ופחות מעמיקה-את העומק והקושי לשמור להיסטוריה שלנו,העם היהודי. עדיין מחכה להתנצלות על דברייך : "הטרוריסטים הם לא אנשים רעים"!!!

CANDY MAN

New member
גם הנאצים לא היו אנשים רעים...

הם בסה"כ היו אנשים שחיו במצב כלכלי קשה במדינה הרוסה ומושפלת... והרי אין דבר יותר טוב מלפרוק את הכעס שלך על 11 מיליון יהודים באירופה ולרצוח 6 מיליון מהם... נכון ליהי? הרי בסה"כ היה להם קשה... והרי את הכל למדנו לבגרות בהיסטוריה... קחי טיפול דחוף, את חייבת אותו לעצמך ולסביבה שלך כדי שלא נשמע יותר את הזבל שאת פולטת... איך אפשר להגיד על בן-אדם שרצח 19 אנשים בפיגוע שהוא לא בן אדם רע... איך אפשר להגיד על בן אדם שרצח תינוקת בת 3 שהוא לא רע? איך אפשר להגיד שזבל לא אנושי שמתפוצץ באמצע ליל סדר שהוא לא בן אדם רע... את יודעת מה... את בן אדם רע בעצמך... לא רחוקה מאד מהטרוריסטים...

Gloria_Nathan

New member
אני חושבת שהדגש לא צריך להיות...

היסטוריה יהודית אלא על דברים שקשורים לחיינו. אחד הנושאים הראשונים שלמדנו היה על ירושליים בתקופה ההלניסטית. מישהו מוכן להגיד לי מה זה קשור לחיי? זה לא קשור! זה פשוט על יהדות ומשרד החינוך הכריח אותנו ללמוד משהו רק כי הוא על יהדות. גם הנושאים האחרים קשורים במידה כזאת או אחרת ליהודים אבל הדגש שם הוא על קשר להיום! אני חושבת שכל הנושא של המלחמה הקרה היא הכי אקטואלי שיכול להיות עם כל המלחמה הביולוגית שכל הזמן מאיימת עלינו. היא גם מראה מה ´ארץ החופשיים ובית האמיצים´ יכולה לעשות במקרים קיצוניים- ועכשיו היא חוזרת לזה! בכלל באופן כללי יש כבר אזהרות ממלחמה קרה 2. אז לא נושא חשוב?? חוץ מזה, שעל כל הנושאים האחרים אתה יודע כבר מהילדות, מבית ספר יסודי ומהורים/סבים. אז נכון שלא עד כדי כך מעמיק ואני חושבת שגם הבגרות בהיסטוריה לא צריכה להיות כ"כ מעמיקה שצריך לזכור תאריכים ושמות אישים ועוד דברים לא חשובים אחרים. ועל השואה אני באמת חושבת שלא צריך ללמוד, כי יש פה הרבה שלא יסכימו ללמד את השואה כפשע כללי נגד כל השונה, וללמד רק על הפן היהודי זה כמעט כמו לעוות את ההיסטוריה.

CANDY MAN

New member
כן אבל אבל במקום ללמוד...

על כל מלחמת העצמאות והקמת המדינה אני בחרתי בלית ברירה (אפשר להגיד) ללמוד על "המלחמה הקרה" כי היה עליה פחות חומר ללמוד... וכך יצא שיהודי בא"י למד על המלחמה הקרה שקשורה להיסטוריה של ארה"ב ושל רוסיה ושל מערב ומזרח אירופה במקום ללמוד על הקמת המדינה שלו!!! - ואל תאשימו אותי בזה, אני בסה"כ מעדיף להצליח בבגרות בהיסטוריה... היחיד שאפשר להאשים אותו זה משרד החינוך שלא הוריד נושא כמו "המלחמה הקרה" כדי שתלמידים לא יהמרו וילמדו על חשבונו נושא אחר שקשור ליהודים. ודבר שני, אני בטוח שכל אחד מעדיף ללמוד רק על הפן היהודי של השואה במקום ללכת לנושא יותר קל שהוא מלחמת העולם השנייה ולחרוש אותו לבגרות. למרות שבמקרה הזה שוב יש פאשלה של משרד החינוך היקר שלנו, יצא ככה שכל הכיתה שלי לדוגמא העדיפה ללמוד את המשבר הכלכלי של ארה"ב ואת כל נושא הנאצים במקום ללמוד בכלל משהו שקשור לשואה או למלחמת העולם השנייה והימור שלנו היה מעולה! אתם יכולים להאשים אותנו שזאת בחירה שלנו להמר על החומר אבל אם תסתכלו על כמויות החומר אתם תבינו שלא השאירו לנו שום ברירה - ואנחנו סתם עוד כיתה בא"י שרוצה לסיים עם ציון בגרות מצויין בהיסטוריה, מצטערים באמת.

למעלה