אנשים !

EverMan

New member
אנשים !

איך הלכה לכם הבגרות בהיסטוריה ? אילו שאלות בחרתם ? (אני באופן אישי את 1,6,7,11 ...) בתקווה לציון טוב !

EverMan

New member
ששת הימים זה 11

והיא הייתה השאלה הכי קלה במבחן ...

CANDY MAN

New member
גרמניה-גרמניה, ארה"ב-ארה"ב...

אירופה-אירופה הכל בבגרות סופר סופר סופר קלה! לא ייאמן זה היה הכל לפי מה שהמרתי ללמוד! בחלק הראשון למדתי רק ויימאר וזה היה! בחלק השני למדתי רק על ארה"ב ועל הנאצים וזה היה! ובחלק השלישי למדתי רק על ששת הימים וזה היה! אני יותר מגאון, אני מגת עתידות !!!!!!

אני בחרתי

1, 6, 7, והשאלה על המלחמה הקרה סך הכל לא למדתי אז הלך לי חרא, אבל מורה אחת להסטוריה אמרה שהבגרות היתה ממש קשה! והם דפקו אותנו עם הנושא-שואה/הפתרון הסופי... זה היה ממש קשה ולא היה כלום על גטאות

Gloria_Nathan

New member
נחשו מי לא צריכה לעשות בגרות...

בהיסטוריה?!?!?! המורים להיסטוריה בבית ספר שלנו ועוד כ-4 בתי ספר בסביבה החליטו שנמאס להם מהשיטה הנוראית של לימוד לבגרות בהיסטוריה שבה בעצם ססתם משננים חומר כדי אחרי זה לזחור עליו בבחינה ובעצם לא עושים למדיה היסטורית אמיתית- כלומר העבר משפיע על ההווה והעתיד. אז הם פתחו תוכנית מיוחדת שבה אין מבחן בגרות! אנחנו לומדים 6 נושאים בערך וחוקרים אותם לעומק ולומדים באותו זמן דברים שלא קשורים להיסטוריה שיעזרו לנו בחיים ובאוניברסיטה (עבודת צוות, כתיבת מאמר וכו´)

CANDY MAN

New member
בכלל משרד החינוך נדפק לגמרי....

תחשבו שאני יהודי גאה בארץ ישראל למד לבחינה בהיסטוריה את הנושאים הבאים: רפובליקת ויימאר, המשבר הכלכלי בארה"ב, כל הנושא של הנאצים ומלחמת ששת הימים. מה יצא מזה? שלא למדתי כלום!!! על השואה!!!! לא למדתי כלום על ההתיישבות היהודית ועל העליות לארץ ישראל!!! ולא למדתי כלום על מלחמת העצמאות!!! את מי אני מאשים? אני מאשים את משרד החינוך המטומטם שבמקום להשאיר את הנושאים החשובים לבגרות שקשורים לעם היהודי ברופן ישיר, נותן לי ללמוד מלא מלא מלא חומר לא שקשור אליי אלא רק בעקיפין כמו מלחמת העולם השנייה (לא השואה, יש הבדל) והמלחמה הקרה, ורפובליקת ויימאר... ואם כל הכבוד לנושאים האלה אין לי שום קשר אליהם חוץ מזה שהם קשורים למה שקרה לנו היהודים בעקיפין... אז נכון שזה חשוב ונכון שצריך להבין דברים מחוץ למה שקרה לעם היהודי אבל אם אני תלמיד בישראל רוצה להצליח בבגרות ונגיד להוציא 95 במגן כמו שבאמת עשיתי אני נאלץ לוותר על כל נושא השואה וכל נושא מלחמת העצמאות וכל נושא ההתיישבות בא"י... באמת נשמע אבסורדי אבל זאת רק אשמת משרד החינוך. אני בסה"כ רוצה להצליח בבגרות. מה אתם חשובים?

EverMan

New member
בקשר למשרד החינוך ...

לא משנה מה לימור לבנת מנסה ללמד אותכם ! בגין לא היה ראש הממשלה הראשון ! כי אם דב"ג !

CANDY MAN

New member
סתם שאלה קטנה...

אתה יורד עליה כאן מפני שהיא ימנית או שבאמת יש לך טענות מכוונות כלפיה? אני לא כתבתי ספציפית על לימור לבנת כי אני יודע שהיא לא קבעה את תוכן הבגרויות של השנה אלא זה דבר שנמשך שנים... אבל מה הקטע שלך לרדת עליה פה ולקרוא לה בדיחה של יצפאן? אני לא ממש מכיר אותה ואני לא יודע מה היא עשתה או לא עשתה למען החינוך בישראל אבל אם אין לך ממש טענות מכוונות כלפיה אז אל תוציא עליה את הכעס שיש לך על התיפקוד של כל הממשלה הנוראית הזאת.

EverMan

New member
קנדימן

לבנת בכל תפקיד שהיא שירתה בממשלה (של ביבי כשרת התקשורת , וזו כשרת החינוך) , היא לא עשתה דבר כראוי , הדבר היחיד שהיא עשתה טוב במערכת החינוך זה המועד ב´ במתמטיקה , וגם זה בוטל השנה ! לאחר שנה אחת בלבד ! (אנחנו ברי המזל). היא אדם שהדעות שלו קיצוניות ומסיטות. למשל : היא כל כך פמניסטית ש: ספר שבו אין לפחות 30% נשים פסול מחומר הלימוד ! אבל גברתי לבנת ! מה לעשות ? לאורך ההיסטוריה רוב ההחלטות הכבדות ורוב ההמצאות היו ביידי גברים ! לא נשים ! לא צריך לשנות את ההיסטוריה בשביל אפליה מתקנת !

.המוסד

New member
ומה שריד עשה? ושלומית אלוני?

התנגדה ללימודי תנ"ך, כי הם "מעוררים רגשות לאומיים" ושריד ניסה להכניס את הואגנר הפלסטיני לתכנית הלימודים, שרי החינוך של השמאל הם האחראים לכליון של הנוער הישראלי תחשוב על עצמך, תבין

EverMan

New member
מה ומה

שולמית אלוני התנגדה לתנ"ך כלימודי חובה כי זה פשוט לא מקובל שיכניסו אדם בכוח למורשת שהוא לאו דווקא מאמין בה , בעיקר בחברה חילונית. (וזה היה אך ורב לבגרויות ,משמע זה לא חובה ללמוד תנך בשביל להיכנס לאוניברסיטה) שריד רצה להכניס את דרוויש שהוא ממש לא ואגנר ! כדי שיכירו גם תרבויות אחרות חוץ משלנו.

.המוסד

New member
אנחנו מדינה יהודית

ומה עם מורשת הדמוקרטיה, למה את זה מכריחים ללמד באזרחות? תרבויות אחרות, של האויב הערבי, למה לא לומדים שירים של ה"פולק" הגרמני?

EverMan

New member
למה ?

מה עם המורשת הדמוקרטית ? כי אנחנו מדינה דמוקרטית-יהודית. תרבויות אחרות , למה לא לומדים שירי פולק גרמני ? כי גרמניה לא קשורה לישראל , הערבים הם שכינונו וחיים בתוכנו , ולכן חשוב להכיר אותם. להבדל מהגרמנים שחיים אלפי ק"מ מאיתנו.

מי אמר שמשרד החינוך מחובר לעם???

אפילו את הבגרות הם עשו על אנגליה -ברזיל...(מישהו צריך להעיר אותם שם-הם לא מחוברים לשטח) הבגרות אכן הייתה סופר סופר קלה...אבל אין שום סיבה בעולם שנדע על מדיניות הפנים בפולין יותר מאשר על המנדט הבריטי למשל--ברור הרי לכל קל דעת שכולם העדיפו את הנושא הזה-בגלל קוצרו ורמת הקושי הנמוכה על פני יחסי יהודים ערבים בארץ ישראל. כנ"ל גם לגרמניה,צרפת ארה"ב (מה הפלא שכולם רוצים ללכת לשם עכשיו) וכו´. הצעה שלי: 1.5 יח"ל על ארץ ישראל 0.5 יח"ל על שאר העולם.

אם הבנתי נכון

אתה אומר שצריך לדעת 75% על ארץ ישראל ו-25% על שאר העולם? לא נראה לך מטומטם שילד/נער ידע רק על מדינתו וכשידברו איתו על שאר העולם הוא לא ידע כלום?! כי לי זה נראה מטומטם... לפי דעתי זה צריך להיות שווה, כי מצד אחד אתה חי במדינה וצריך לדעת את ההסטוריה שלה, אבל מצד שני אתה גם חלק מעולם הזה אז כדאי שתדע גם את ההסטוריה של העולם. מסכים איתי?

למעלה