אנשים שלי...

מורני !

New member
אנשים שלי...

לאחר לילה עמוס בלימודים... אני התייאשתי... שמתי את הספרים והמחברות בצד ועפה למיטה. חצי שעה אחורה אני כבר לא יודעת מה סיכמתי... אוייש איזה מצב חמור... לילה טוב לי. יום טוב לכם. תעשו חיים ותהנו. אוהבת את כולכם..!!! אגב - מישהו זוכר איך מבדילים בין משתנה תלוי לבלתי תלוי ?

*eve*

New member
כן...

במקרה שלך המשתנה התלוי הוא העמדות לגבי קיום יחסי מין בגיל ההתבגרות והמשתנה הבלתי תלוי הוא גיל, מין, ומה שאת עוד בודקת.

צוש

New member
מנהלת פורום שלי...

אם את לא זוכרת מה סיכמת לפני חצי שעה זה סימן שהיית צריכה לישון כבר לפני שעתיים... בנוגע למשתנים התלויים, ההגדרה הסטטיסטית המדוייקת אומרת : X1 ו X2 הם משתנים מקריים, הם בלתי תלויים אם הצפיפות המשותפת שלהם שווה למכפלת הצפיפויות של כל אחד מהם. (f(x1)*f(x2)=f(x1,x2 אני בהחלט חושב שההגדרה מההודעה השניה ברורה יותר...

כמובן שיש עוד דרכים.

יש דבר הנקרא אי תלות לינארית (בת``ל), כלומר אין קשר ליניארי בין 2 המשתנים (x1=a*x2+b). שעבורו פשוט צריך לוודא שה- (cov(x1,x2 שווה 0. בנוסף, יש אי תלות שזה הדבר היותר חזק, שעבורו, מתקיימת הנוסחה שלעיל. כמובן שתמיד ניתן לראות את אותו הדבר מתכונת התוחלת: E(X1*X2) = E(X1) * E(X2 ואם אינני טועה ניתן לראות זאת אף דרך פונקציה יוצרת מומנטים..... אבל אין לי כאן כוח להתחיל עם זה (סתם איזה מתלהב אני, ומפגין ידע)..חחח....

צוש

New member
כולם חכמים כולם...

טוב, בשיעור הבא נלמד על חוק בייס (לא מאמין שפתחתי קלסר אקונומטריקה...) מורני, אם את באמת צריכה עזרה, call me.

*eve*

New member
אוף, סיבכתם אותי...

מורן, התכוונת למשתנים בקשר לעבודה, נכון? אם לא - פשוט תתעלמי מההודעה הקודמת... (הולדן גרם לי לכמה ספקות בעניין...)

למעלה